ZEVS Forum

Trenutno vreme (01. 01. 2019 - 31. 01. 2019)

Začel/a komar, 01. Januar 2019, 00:08:04

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

paradolf

Ob 9h smo imeli manjšo ploho zrnatega snega.

Trenutno delno jasno in rahlo vetrovno.
+2.5°C
Tmin. -2.9°C
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

tomazsta

VP Rakitna, 827m

Vreme: pretežno jasno in čudovito toplo vreme, kot spomladi.

Temperatura:     6,4 °C
Tminimum:       -1,6 °C ob 1:12 h
Tmaximum:       6,5 °C ob 11:56
Trosišča:           -4,7 °C
Vlaga:              44%
Zračni tlak:       1019,9 hPa miruje
Veter:               3,2 km/h
Veter.max.sunek: 25,7 km/h ob 10:54 h

VP Rakitna, 827m: Davis Vantage Pro2 plus

http://rakitna.zevs.si

lesce

zopet severni veter v sunkih do 70 km/h...ARSO pa da naj bi vetrič pihal le na V Slovenije.jao jao..ga biksajo. Smo pa že skor na 10°C in najtoplejši v Sloveniji.
EDIT : se kar krepi, ujet sunek 81km/h..človek še PVC na rastlinjaku ne more zalimat, ker že cel teden nabija vetr..to ni normalno več sploh

Korošec

Delno jasno. Pred pol ure zapihal veter in pognal temperaturo v višave. Trenutno +7,7°C. Včeraj še strjena snežna oddeja, trenutno pa samo še v osojah.

bbator

Dopoldne spremenljivo oblačno. Trenutno povsem jasno. Veter se umirja.

Trenutno 4,0°C
Tmin -6,5°C
Tmax 6,1°C
Dnevni hod temperature lepih 12,6K.
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

Tržičan

Lep, sončen in topel dan je za nami. Bilo pa je spet zelo vetrovno, še posebej dopoldne.

Trenutno stanje:

Delno jasno, zmerno vetrovno, T = 2,2°C.

Tmin = -0,7°C
Tmax = 7,1°C (najvišja T januarja)

Podatki za včeraj:

Tmin = -5,4°C (najnižja T v tej zimi)
Tmax = 4,5°C

Lp, Nejc

Neurje123

Snežno odejo je danes hitro pobralo med 11h-12h, čeprav ni bilo posebej toplo. Sneg je le v še v najbolj izpostavljenih legah in v posameznih kupih.

Do popoldneva je občasno rahlo naletaval sneg, nato pa se je zjasnilo. Tmin danes -0,5°C, Tmax pa +4,0°C. Se je pa sedaj zvečer precej ohladilo in je spet le -3°C. To je dober znak za morebitno sneženje.

Jutri nam modeli namreč celo nakazujejo (rahlo) sneženje, če sneg jutri pade, se dnevi s snežno odejo sploh ne bodo prekinili.  :icon_wink:

oleg

jasno z slano
trenutna temparatura + 2.8  celzija
T MIN danes - 2.9 celzija
T MAX danes + 4.8 celzija  :icon_question:
oleg

matic19

Off topic: uspelo mi je spravit skupaj še dve številki biltenov za oktober in november 2018. Zdaj sem spet prišel na zeleno vejo glede številk biltena :)

http://zevs.si/bilten/Bilten_oktober_2018.pdf
http://zevs.si/bilten/Bilten_november_2018.pdf

krispy123

Trenutno stanje
Pretežno jasno
Temperatura: -5°C
Max temperatura: 2,8°C
Vlaga: 99%
Višina snega ob 19.00 uri: 5 cm
Po kratki analizi je trenutna meja med snežno odejo in brez snežne odeje postavljena nekako takole.Najbolj strma pobočja Kozjaka so že brez snežne odeje, podobno je proti Činžatu. V Spodnjem Slemenu še tudi vztraja snežne odeja, vsaj v spodnjem delu le-tega pri okolici soseda Grajbosa, me pa zanima ali tudi par 10 m višje točno pri njem še vztraja. Tako da tukaj se izjemne razlike pojavljajo po dolini lahko tudi na par 100 m, nekaj neverjetnega za spremljat. Namreč na samo 2,5 km zračne linije od juga proti severu imaš vse kar hočeš, od najbolj osojne lege brez 1 ure sonca, do neke vmesne lege ter izjemnih prisojnejšh pobočji. Vse v malem.

gregach

Pri nas je včeraj prevladovalo pretežno oblačno vreme, zvečer pa se je povečini zjasnilo. Kljub minimalni temperaturi -4,4 °C  ni bilo niti sledu o slani. Čez dan je oblačnost ohranjala temperaturo vseskozi pod ničlo, v pozitivo smo prešli šele ob 18:30, ko je zapihal rahel severozahodnik. Maksimalno temperaturo smo tako zabeležili malce pred polnočjo in sicer 3,1 °C. Sem pa tudi jaz včeraj nato še beležil dan s snežno odejo (se mi je zjutraj situacija zdela boljša, kot v petek zvečer, ko sem pogledal le na hitro  :icon_redface:).

Danes je zgodaj zjutraj bilo pretežno oblačno s slano, padlo je nekaj zrn "kaše", kot bi rekel Matej. Nato se je za nekaj časa pretežno zjasnilo, sredi dneva pa je spet bilo večinoma oblačno, med 11. in 14. uro je občasno kar lepo rahlo snežilo - zrnat sneg, malo je pocukralo. Pozno popoldne se je postopno zjasnilo.

TRENUTNO STANJE:
Pretežno jasno
T=-1,3 °C
Tmin=-1,9 ob 18:57
Tmax=2,9 °C ob 00:00
Vlaga=86 %
Točka rosišča=-3,3 °C
Brezvetrje
Max sunek danes=15,8 km/h, smer=JV
Brez merljivih padavin
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

roky

Danes je bilo dopoldan delno jasno, čez dan se je zjasnilo. Pihal je severni veter. Snega pri nas ni bilo, da bi kaj naletavalo :icon_razz:.

Tmin -5.8°C  ob    2:26
Tmax 6.5°C   ob   13:34
Trenutna temperatura -3,2°C
Vlaga 92%
Rosišče -4,3°C
Tlak 1022 hpa
Max sunek vetra danes 19.3 km/hr   ob  13:34

:wavey:

boro

Oblačno

Temp.= -3,6°C
Tmin. = -6,6°C
Tmax.=  5,6°C
Vlaga = 87%
Zračni tlak: 1020,7hpa
Najmočnejši sunek vetra: 21,5km/h
Padavine danes: 0,0mm

mojo jojo

Danes (včeraj) je bilo na Rutarski planoti popolno brezvetrje in sončno cel dan. Temperatura čez dan cca 7°C. Zemlja zmrznjena samo v senčnih legah in na odprtem. Po sončnem zahodu se je hitro hladilo in okrog 19:00 že cca -4°C. Uspel odčitati samo tri meritve: termometer na sončni strani fasade je ob 13:00 pokazal 42°C, sadjevec je dal 52vol in hruškovec 54vol.

wannabe