ZEVS Forum

Večerno presenečenje, 12.5.2018

Začel/a kripelj, 13. Maj 2018, 10:25:52

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

kripelj

Pozdravljeni!
Včeraj zvečer smo precej nepričakovano dobili nekaj večerne akcije v smislu strel. Za vsak slučaj sem imel že od popoldneva vse spakirano in ko je bilo ob 20h na blitzortungu videti še vedno nekaj aktivnosti je bil čas za odhod. Sprva sem imel v planu do Ptuja, kjer je malo pred 20h sprožila pulzarca in metala nekaj strel, a sem se ustavil pri Dupleku, kjer je bilo videti precej kipenja, ki ga radar sicer še ni zaznaval. Kipenje se je nadaljevalo in ob idealnem času, ko je bilo ravno dovolj temno za začetek fotografiranja je novonastala celica vrgla prvo CG-jko. Strele so bile sicer precej redke, recimo ena na 2-4min, ko pa je počilo, je počilo konkretno. Bil sem na idealni poziciji, na suhem in ob brezvetrju je bilo fotografiranje pravi užitek. Vse fotografije so s širokim kotom (16mm), saj je bila zadeva dokaj blizu. Po času, ki ga je potreboval zvok teh strel do mene bi rekel, da so bile najbližje nekaj manj kot 2km stran.
Glede na modele bi lahko dobili nekaj večerne akcije tudi danes.

Lp, Jernej

krispy123

Vrhunske. Jaz sem se včeraj zvečer iz Haloz odpravil proti domu, pa sem verjetno za ene 30 minut zamudil tole nevihto. Potem še grem vseeno malo do Selnice ob Dravi kjer je še kar soliden razgled proti JV-V smeri, ker je nevihta imela smer sem gor pa se ni nič več ujelo, ker je vse razpadlo. Čestitke. Upajma da bo še danes kaj ja.

mat89

Top strele :buttrock:. Jaz sem ujel ta dva zmaska, sem zamudil ta glavno.

Thor

zevs.si[move]

Nanika1991

Neurje123

:icon_wink:.

Grmenje od te nevihte se je slišalo tudi do nas.  ;)

kuncci

VREMENSKO OBČUTLJIV

paradolf

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

pohorc

Nevem sicer kako je drugod po Sloveniji glede gob, ampak pri nas jureti rastejo v polnem teku  :beerchug:
Danes sem po  službi nabral skoraj dva kilograma zdravih gobanov. Precej sem jih pustil v gozdu, saj so bili stari/črvivi. Letos sezona prehiteva za dober mesec  :clap:

krispy123

Citat od: pohorc dne 15. Maj 2018, 21:56:59
Nevem sicer kako je drugod po Sloveniji glede gob, ampak pri nas jureti rastejo v polnem teku  :beerchug:
Danes sem po  službi nabral skoraj dva kilograma zdravih gobanov. Precej sem jih pustil v gozdu, saj so bili stari/črvivi. Letos sezona prehiteva za dober mesec  :clap:
Hvala za informacijo, bom šel jutri še sam malo pogledat, če je kaj. Ayd.