ZEVS Forum

Skromen začetek nevihtne sezone 4.5.2018

Začel/a krispy123, 04. Maj 2018, 23:18:10

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

krispy123

Današnjo situacijo tako ali tako vsi poznamo. Torej pogoji so bili dokaj ugodni za nastanek superceličnih neviht danes ob JV-SZ smeri neviht. V zgornjih plasteh so bili prisotni vzhodni višinski vetrovi, spodaj SV veter. Ostali pogoji so bili zelo dobri energija, veter, heličnost itd.
Tekom popoldneva sem se odpravil proti Mariboru, ker sem videl prvo nevihtno celico v smeri proti Ptuja. Hitro me zajame naliv in tako, ni bilo nobene pametne strukture. Vsaki dan se nekaj novega naučimo, a bil sem prepričan da bom na SZ-S strani nevihte dobil kar precej struktur danes, ampak izgleda so se tiste prave in neskrite strukture z wallom pojavljale le na SV-V-JV strani nevihte. Torej sem bil že na napačni strani v osnovi. Tako se oglasim še pri sorodnikih in naenkrat radar ekspodira proti Ptuju in začejo na eno in istem mestu nastajati močne nevihte celice ena za drugo. Hočem iti v smeri proti MB letališču, a sem prepozen, zajame me močan naliv ponovno in tako se skrijem pod streho. In tako lahko rečem, da realno gledamo danes nisem poslikal niti ene supercelice, bilo pa jih najmanj enih 3-4. Seveda sem bil jezen in razočaran, kasneje proti večeru se vrnem domov in tako poslikam še ene par CC strel in tako je bilo konec današnjega dneva, žal polni polomov.

Prva nevihta v smeri proti jugu nad Pohorjem. Neke sumljive strukture je skrivala, a nič posebnega.

To je sicer bila supercelica, ki sem jo poslikal v smeri proti severovzhodu (Slovenske Gorice), a sem bil na njeni JZ strani brez struktur. Zdaj ne vem ali to šteje kot poslikana SC nevihta, mislim da ne. Zdaj dejansko sumim,da je tisto črno spodaj wall cloud, ampak sem bil na drugi strani le-tega.  :icon_lol:

Še ena celica ki je nas prišla iz smeri Maribora in je kasneje nad Dravsko dolino, oslabela, ja v tem primeru sem bil na SV strani celice. Malce bilo sumljivo, ampak žal glede na moje izkušnje iz zadnjih let, ni šlo niti približno za wall ali kaj podobnega.

Nekaj večernih razelektritev iz domačega terena med hribi, pa še to bolj iz jeze slikano.

Kolega David Nerat na vzhodnih obronkih Ptuja pa je ujel res lepi supercelični nevihti danes. Na tistem območju naj bi bili vsaj dve potrjeni danes, če ne več.

upload a picture

Tako da kar se tiče uspešnost današnjega dni iz mojega vidika je vsekakor preprosto dan za pozabo. Očitno se morem še ogret za novo nevihtno sezono, upam na več sreče z lovljenjem junija, julija, avgusta. Morda pa tudi še maj preseneti, težko rečt.

Lp

paradolf

Pri lovu je vedno možnost da ne ujameš ničesar. Par kletvic in greš naprej, saj ti kaj drugega ne ostane.

Osebno sem včeraj imel možnost da grem na Štajersko, a sem se odločil da doma nekaj postorim kar sem že dolgo odlašal. Nato se je odvilo kakor se je pač odvilo. Malo jeze, danes sem pa že cool. Saj bo še.  :)

Včeraj je bilo v Prekmurju večji del dneva jasno in zelo toplo. Z vzhodno cirkulacijo je v nevihte ki so nastajale na Dravskem polju vseskozi pritekal topel in vlažen zrak. Vsekakor presenečenje, da jih je nastalo toliko na tako majhnem območju.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

mat89

Lepo, moral bi biti na severni strani neviht. Če bi se zapeljal do Lenarta bi imel lep pogled na supercelice. Se pa strinjam z Robijem, vlažen in topel zrak je z smeri Prekmurja skrbel, da so se rojevale nove celice.

krispy123

Citat od: paradolf dne 05. Maj 2018, 09:20:17
Pri lovu je vedno možnost da ne ujameš ničesar. Par kletvic in greš naprej, saj ti kaj drugega ne ostane.

Osebno sem včeraj imel možnost da grem na Štajersko, a sem se odločil da doma nekaj postorim kar sem že dolgo odlašal. Nato se je odvilo kakor se je pač odvilo. Malo jeze, danes sem pa že cool. Saj bo še.  :)

Včeraj je bilo v Prekmurju večji del dneva jasno in zelo toplo. Z vzhodno cirkulacijo je v nevihte ki so nastajale na Dravskem polju vseskozi pritekal topel in vlažen zrak. Vsekakor presenečenje, da jih je nastalo toliko na tako majhnem območju.

Hvala za lepe besede, res je da bo še veliko priložnosti letos. Zadevo sem mogel samo prespat tudi pa je zdaj tudi že boljše pri meni danes.
:icon_wink:

wisky

VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

Neurje123

Thor

zevs.si[move]