ZEVS Forum

Supercelica nad Dravskim poljem,4.5.2018

Začel/a Thor, 05. Maj 2018, 17:09:09

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Thor

Pozdravljeni,
Ta dan je res za v zgodovino,kakšne nevihte so pustošile pri nas. Na spodnjem videu in fotografijah prilagam prvo supercelico katera se je pomikala od Ptuja do Maribora. Moja pozicija je bila v bližini Cerkvenjaka s pogledom do Ptuja in Maribora,kjer je bila celica vidna od strani. Bil sem nekaj kilometrov stran nižje,kjer sta bila pozicionirana Matej in Jernej. Zvečer sem se jima tudi nato pridružil(prej nisem mogel zaradi družinskih obveznosti :() in jima prinesel tudi po naročilu nekaj za pod zob,ker sta bila čisto izčrpana od lova ;D

Video:
https://www.youtube.com/watch?v=1VcWtfTZEQ4&feature=youtu.be

Nato...približno tri kilometre severneje od prve pozicije s pogledom na Dravsko polje.

Možen microburst

Nato nekaj minut zatem in nekaj kilometrov proti Mariboru,je zgledalo tako...

Lp! Thor
zevs.si[move]

kuncci

VREMENSKO OBČUTLJIV

kripelj

Lepo  :icon_wink:
Hvala še enkrat za dostavo sendviča in piva, po 10 urah lova sta se zelo prilegla  :beerchug:

mat89

Mitja, lepe :icon_wink:, hvala še z moje strani za sendvič in pivo :beerchug:

Thor

Np,malenkost... :zajec: Sem videl,da sta še komaj držala fotoaparat v rokah in sta bila že res potrebna,da dasta nekaj pod in na zob ;D
Na teh fotografijah vidim,da bi moral preden,ko sem kliknil pošlji še popravit kontrast,ker so fotografije precej svetle. Realno je zgledalo dosti bolj temnejše ::)
zevs.si[move]

Nanika1991

wisky

VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320