ZEVS Forum

Vremenska postaja Griže(Žalec)

Začel/a max, 05. December 2007, 10:59:13

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

_Roba_

Citat od: Pihe dne 26. November 2008, 12:01:43
bomo morali pač odšteti nekaj več denarja za kvalitetno Mobotixovo kamero, ki je prva liga na področju outdoor IP kamer. :shrug:

Ko pride vlaga v njo,se pred leco naredi rosa in posledicno z casom tud vodni kamen potem je res prva liga.Axis pa ma ogrevano ohisje itd..In je zakon  ;)

max

Nekaj mi v službi namigujejo da bi se pa le kaj našlo :clap:
Ob vsej krami, ki smo jo menjali, pa ni vrag, da se res ena ne najde :icon_rolleyes:
Bila pa bi Axis, ja :icon_wink:

Pihe

Saj ne, da bi bil kak goreč pristaš ene ali druge kamere, vendar izpit o kakovosti delajo kamere na ekstremnih lokacijah(Kredarica,ipd.), kjer pa folk praviloma montira Mobotixove naprave.Dražjim modelom najbrž tudi gretje ne manjka. ;)
In sorry @max, da ti smetimo temo. :icon_redface:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

max

Nič hudega, saj lahko vsak potegne iz tega kar je najboljše :icon_wink:

march

Tudi jaz sem imel težave z osvetlitvijo slike v programu Fwink. Imel sem MSN kamero Trust; slika odlična, vendar je nisem uspel uporabiti. Sedaj imam na obeh lokacijah Canyon kamero in dela z Fwink OK, slika pa je za silo. Še to, najbolje je, da je kamera obrnjena proti severu, v izogib soncu.

Lp, March

_Roba_

Citat od: Pihe dne 26. November 2008, 14:53:30
Saj ne, da bi bil kak goreč pristaš ene ali druge kamere, vendar izpit o kakovosti delajo kamere na ekstremnih lokacijah(Kredarica,ipd.), kjer pa folk praviloma montira Mobotixove naprave.Dražjim modelom najbrž tudi gretje ne manjka. ;)
In sorry @max, da ti smetimo temo. :icon_redface:

Sem imel eno in drugo in Mobotix ni to,to kar bi naj blo...Tesnenja pri konektorjih spodaj sploh ni..Oz. pride preko samo neka gumica,ki itak dol pade...Pa gretja ni,ker ga ne mores nikamor dat. No mogoce so ze kaj ustvarli nimam pojma... Axsis-ovo ohisje pa je zadelano tako kot treba pa se gretje ima.  :icon_wink:

Pihe

@_Roba_.Kateri model imaš in za kakšno ceno si ga kupil in kje?
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

_Roba_

Citat od: Pihe dne 27. November 2008, 07:56:05
@_Roba_.Kateri model imaš in za kakšno ceno si ga kupil in kje?

Axis 211,na ebayu za 200€ pa se nekja,ker bi naj bla "defekt" ampak ni bla  ;D

http://www.axis.com/files/datasheet/ds_210_211_32849_en_0809_lo.pdf
http://www.axis.com/products/cam_housing/vt_verso_cool/index.htm

Pa malo bi moral na moji ostrino nastavit samo se mi ne da  :icon_lol:

max

Takole, končal sem z nastavitvijo web kamere in programa. Odločil sem se za Yawcam. Sicer je kar obsežen program, vendar ponuja ogromno  :icon_mrgreen:. Ko pridem do prave kamere in boljšega računalnika, bom zadevo spustil v Live stream, seveda z malo boljšim razgledom  :icon_cool:,

Takole pa zgleda trenutno:

jkocki

Saj tudi to ni slabo, saj se dobro vidi!

max

Mini display sem umaknil, ker se mi na sliki ne obnavlja, bom pogledal zakaj  :icon_question:
Ja, zdajle zvečer so kar lepe barve :icon_biggrin:, me zanima kako bo jutri, ko bodo prišli oblaki.

max

Danes 31.12.2008, popoldan bo prekinjeno pošiljanje podatkov na strežnik, zaradi prenove/nadgradnje računalnika za VP (zamenjava matične, hitrejši procesor, grafična.......).
Med tem časom tudi ne bodo beleženi vremenski podatki :shrug:.
Bolje da to naredim še danes, ker za letos tako nimam vseh podatkov(začetek delovanja 15.jan.2008), kot pa da to delam naslednje leto :icon_wink:

LP , pa lepo praznujte, kjerkoli boste, jaz bom doma :icon_mrgreen:  Max  :wavey:

EDIT: popravljam, dogajalo se bo po 17:00 uri, taglavni nima časa  :icon_rolleyes: (sin :icon_mrgreen:)
                   Bo pa končano še letos :angel:

max

Računalnik usposobljen, posodobljen, uff kako je hiter :icon_mrgreen:
Tri ure je trajalo :shrug:

VP je spet online :bouncy: :bouncy:

max

Po temeljitih merjenjih sem ugotovil novo nadmorsko višino, ki je 299m

Popravljeno povsod, kjer sem lahko jaz, če je še kje potrebno, me opozorite :icon_wink:

max

Nič mi ne nagaja, samo ne vem a bi mel gor al ne :icon_rolleyes: :shrug: