ZEVS Forum

Zimska linija neviht, Šempeter v Savinjski Dolini, 28.1.2025

Začel/a khirsher, 29. Januar 2025, 16:27:08

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

khirsher

Že po rehabilitacijskem uvajanju, kot ponavadi zaključim ob 14 uri in večdnevnem gledanju modelov (Meteologix, Modellzentrale, Pivotal Weather, itd..., od 26 do 28.1), sem dobil še prej mavrico v Žalcu, ki pa zaradi neprimerne lege nisem mogel lepo slikati, je pa bilo zelo toplo zunaj, občutek skoraj do 18 stopinj (ali pa tudi več). Potem so me starši zapeljali na avtobusno postajo, vzhodno od Šempetra v Savinjski dolini, kjer sem imel odprti teren za čejs, zahodno od gostilne Štorman. Sprva se je na Vranskem začel razviti podoben wall cloudu (ali je šlo za neko celico, tega ne vem) ali pa shelf cloudu za kratek čas, ki pa je nato 3/5 razpadlo. Ko je "zimska" nevihtna linija prišla vse bližje, sem mu še pravočasno zgasnil stran proti avtobusni postaji in v tem trenutku je zelo močan sunkovit vetrni piš začel pihati, ter istočasno začel zelo silovito nalivati, a sem k sreči večinoma ostal suh.
;D :bouncy: :buttrock:

~ DHMZ + ARSO radarji animacije

~ Udari strel (lightningmaps-org) :smash:

~ Pivotal Weather vertikalna sondaža za Celjsko kotlino

~ Mavrica pred "zimsko" linijo neviht v Žalcu (torek, 28. 1. 2025) 

~ Fotografije "zimskega" nevihtnega dogajanja (torek, 28. 1. 2025) 

~ Panoramska fotografija "zimskega" nevihtnega dogajanja (torek, 28. 1. 2025) 

Lp. :) :wavey: 

paradolf

Klemen lepo si tole ujel  :icon_wink:
Druga fotka izgleda res kot da gre za supercelico. Morda je res v nekem momentu poskušalo z organizacijo, a za kaj več ni bilo energije.
Lepo si začel sezono  :icon_wink:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

khirsher

@paradolf Hvala. :icon_wink:
Ja res je, skoraj se je organiziralo za celico, a žal ni bilo energijskih pogojev. Ter manjka mi timelapse, ker sem zdaj dve leti brez akcijske kamere, kar pa bo zdaj "skoraj" tretjo poletje odkar nimam GoPro-ja več (2023, 2024 in mogoče 2025). :icon_cry:

Pa sej, sem se že navadil, upam da bom že to letošnjo pomlad kupil novo akcijsko kamero za dogovdiščine, lov na vreme in nevihte. :angel: