ZEVS Forum

Rakitna, 4.2.2018

Začel/a matic19, 04. Februar 2018, 21:11:08

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

matic19

Ker je od zadnje reportaže minilo že nekaj časa, sem se odločil, da naredim eno zaključeno celoto današnjega dne. V višjih legah je bil danes zelo lep dan za izkoristiti na snegu in za rekreacijo z lopato :) Z družino smo bili na Rakitni, kjer je snega veliko, nekje med 60 in 70 cm, odvisno od vetra pri sneženju. Sneg je bil večinoma suh, le povsem pri tleh je bila plast plundre. Spodnjih 40 cm je bilo povsem zbitih, tako da se je dalo delati dobre kvadre kar z lopato. Res drug svet v primerjavi s težkim snegom po nižinah. Po dolgem času sem tudi videl, da so morali glavno cesto širiti s frezo, da bodo imeli prostor za pluženje pri prihajajočem sneženju. Lepo vreme je privabilo tudi ogromno ljudi, ki so se sprehajali po zasneženi pokrajini. Se pa že pozna močnejše sonce, saj se je na prisojnih legah sneg lepo talil in ojužil, v senci pa je ostal suh. Čisto po starem imenu februarja - svečan.

Ob prihodu je bilo potrebno najprej narediti prostor za avto. Na tej sliki se vidi tudi višina snega

Nadaljevali smo z odmetavanjem snega za gaz do hiše

Čaka nas še ogromno kidanja...

...in pa rezultat slabo uro pozneje :)

Malo smo še posedeli na soncu, nato pa šli na en sprehod, jaz pa sem vmes naredil še nekaj fotk. Od tu naprej naj svoje povedo slike :)

Pogled na "center" vasi:

in pa na "periferijo":

Jezero ima na vrhu tanek sloj zamrznjene plundre, daleč od tega, da bi bilo primerno za drsanje

Ob sončnem zahodu je iz Ljubljanske kotline potisnilo meglo, ki je ustvarila lepo kuliso za slikanje:

Zaključek današnjega dne bi se lahko glasil: snega je ogromno, le volja mora biti, da se zapelješ do njega :)

krispy123

paradolf

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

kripelj

Odlične fotke in krasna idila  :drool:

stog

Res lepa reportaža lepe idile.  :icon_wink:

kuncci

Fantastično, fotke z meglo pa itak zmagajo.....
VREMENSKO OBČUTLJIV