ZEVS Forum

Trenutno vreme (01. 02. 2018 - 28. 02. 2018)

Začel/a komar, 01. Februar 2018, 08:11:41

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Oblak69

Šentjošt nad Horjulom, 642m

Sneži od 6.30 dalje  :icon_bird: RR= 4,1 mm/h :buttrock:
T= 0,5 °C
Vlaga= 95 %
Na vrhu veter v sunkih do 12 km/h
Padavine= 14,5 mm, v zadnjih 40 urah kar 60 mm

bbator

Pred 5 minutami se je prebudil SV veter in sedaj se hladi. Sicer pa se na radarju lepo vidi, kako se prožijo padavine od severa vse bolj južno, skladno z ohladitvijo. Precej hiter prehod v sneg bo tole. V osrednji Sloveniji bo snežilo prej kot je kazalo včeraj. Trenutno še 4,6°C.

Edit: dež s snegom... počasi že preklaplja 2,8°C
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

paradolf

Tranzicija v sneg zaenkrat zelo počasna, prav tako ohlajanje.
Med dežjem vse več stopljenih snežink, a to še ni dež s snegom.
+2.8°C.
Vetra skoraj ni.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

MINIMAX

Lj-Vič

dež s snegom

edit 7:40 :
sneži
MINIMAX
Lj-Polje

Elessar

Lp, Tilen

krokodil

Očitno res izrazito ohlajanje iz SV. Medtem, ko imata Postojna in Kočevje še 6 °C, je T v Nm v zadnjih 2 h strmoglavila na le še rahlo pozitivno vrednost. Počasi prehaja v sneženje in močno piha SV. Tale ohladitev več kot očitno na račun vetra, saj obilnejših padavin zaenkrat še ni bilo. Kot kaže bo glavnina v snegu. Drugače pa med 6:00, ko sem štartal iz LJ pri 4 °C padec T na 1 °C nekje pri Trebnjem in od tam naprej vseskozi ta T. Še na Višnjegorcu je bilo več  :icon_eek: Se pa lepo vidi meja med toplim in hladnim zrakom po Dinarski pregradi. Naj ga sipa!!!  :buttrock:
S vrha katedrale bacat ču banane :)

goldhorn

Tudi pri nas se hitro hladi in preklaplja v sneg.

krispy123

Rahlo-zmerno sneži, škoda ker je inteziteta tako majhna. Vse bi dal, da bi prišle močnejše padavine čez Pohorje. Smo na 3 cm pri 0,4C.

johnb

Šentvid: Sipa in se že prijemlje. Začelo obračati okol sedme ure.

Upam, da bo Kachellman falil. Sej je lepo, ampak tok snega je prevelika ovira normalnemu življenju.
Weather is full of surprises, most of them are unpleasnt!

Smučar

Tukaj preklopilo v sneg ob 7h. SuperHD v nulo zadel. Strehe in trava so že malo bele.

gregach

Krispy, situacija za vzhod je res žalostna. V Celju dež s snegom in kopno.

Ko sem se odpravljal od doma ob 6. uri smo imeli 3 cm snega in rahlo do zmerno sneženje (drobne snežinke).
Nato so se padavine prehodno nekoliko okrepile. Ob 7. uri je bilo na merilni deski okroglih 5 cm.
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

medovreme

Ljubljana - Poljanska cesta: sneži (iz dežja prešaltalo ob SV vetru ob cca 7:20.

lp, Marko
Kaj je na obzorju?

Gorazd

Pri meni do 6h skupno 130 mm. Intenziteta se je po polnoči malo umirila. T=2,8°C.

Mejte se radi

paradolf

Malo po mojem zadnjem postu ko sem šel v hlev je na hitro preklopilo v sneg. Sedaj zmerno do močno sneži.
+1.1°C in se še počasi hladi.

Prvi centimeter je skoraj tu.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

bismarck

Ljubljana Bežigrad....prekrasno....Močno sneži malo pod 1 ° C.....Naj se blizzard začne  :buttrock: :buttrock:
24.2.2013 - DATUM ZA VREMENSKE ALMANAHE !