ZEVS Forum

Posledice vetroloma, Bresternica-Maribor 12.12.2017

Začel/a Neurje123, 18. December 2017, 22:37:18

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Neurje123

Pozdravljeni,

prilagam mini reportažo posledic vetroloma 12.12.2017. Vse slike so z manjšega parka pri Veslaškem klubu Dravske elektrarne Maribor, ki je v Bresternici. Priča o tem, da je hud veter divjal tudi na območju Maribora.

Slike niso dobre kvalitete, saj je trenutno fotoaparat na popravilu.

Lp Gregor.

paradolf

Hvala za dokumentacijo. V prihodnosti upam da bo čim manj tega  :(
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

krispy123

Če dovoliš, bom še jaz prilepil nekaj slik te hude vremenske ujme. Včeraj me je firbec matral in sem šel res malo pogledat le nekaj m višje od mesta Ruše. In da bo tako hudo si nisem niti približno predstavljal, izgledalo je ponekod kot, da bi divjal "tornado". Rabil sem skoraj pol ure, da sem se prebil skozi vse ovire. Izgledalo je kot, da bi bil sodni dan.To so pa delali sunki preko 100 km/h. V smeri proti JZ je zdaj nastala velika odprtina in tako bomo še v prihodnjih situacijah bolj izpostavljeni vetru, ki pride iz Pohorja.
Tudi moje slike niso najboljše kvalitete, ker so s telefonom. A mislim, da se bo tisto glavno prikazalo. Starejši občani ne pomnijo, kdaj se je na zadnje tole zgodilo v takšni meri, tole je hujše kot tisti žled pred par leti pri nas.

Za zaključno sliko pa še snežna idila na cirka (600 m.n.v), pogled proti Mariboru. Zanimivo, da na tej višini ni skoraj nič škode, izgleda je bil veter najmočnejši ravno v pasu med 300-400 m.n.v, kjer se je v dolino še okrepil.

Neurje123

Citat od: krispy123 dne 19. December 2017, 09:09:05
Če dovoliš, bom še jaz prilepil nekaj slik te hude vremenske ujme. Včeraj me je firbec matral in sem šel res malo pogledat le nekaj m višje od mesta Ruše. In da bo tako hudo si nisem niti približno predstavljal, izgledalo je ponekod kot, da bi divjal "tornado". Rabil sem skoraj pol ure, da sem se prebil skozi vse ovire. Izgledalo je kot, da bi bil sodni dan.To so pa delali sunki preko 100 km/h. V smeri proti JZ je zdaj nastala velika odprtina in tako bomo še v prihodnjih situacijah bolj izpostavljeni vetru, ki pride iz Pohorja.
Tudi moje slike niso najboljše kvalitete, ker so s telefonom. A mislim, da se bo tisto glavno prikazalo. Starejši občani ne pomnijo, kdaj se je na zadnje tole zgodilo v takšni meri, tole je hujše kot tisti žled pred par leti pri nas.

Seveda me ne moti. :) Zgleda je bilo pri vas še huje. :)

Lp.

Nanika1991

Ja, @Neurje123,res je bilo hudo, če pogledaš proti Pohorju, je kot da bi nas zopet žled dobil, če ne še huje. Greš v gozd na sprehod, pa se moraš kr prebijati čez/pod drevesa. Bodo še imeli precej dela.  Kot pa je že @Krispy omenil, nad 500m, nobene škode. Hvala obema za fotografije. Lp

Neurje123

Citat od: Nanika1991 dne 19. December 2017, 11:35:28
Ja, @Neurje123,res je bilo hudo, če pogledaš proti Pohorju, je kot da bi nas zopet žled dobil, če ne še huje. Greš v gozd na sprehod, pa se moraš kr prebijati čez/pod drevesa. Bodo še imeli precej dela.  Kot pa je že @Krispy omenil, nad 500m, nobene škode. Hvala obema za fotografije. Lp

Ja grdo, je bilo, ogromno podrtih dreves tudi na Mariborskem. Je pa vseeno žled na območju Maribora povzročil veš škode.

Lp.

Neurje123

Citat od: krispy123 dne 19. December 2017, 09:09:05

Za zaključno sliko pa še snežna idila na cirka (600 m.n.v), pogled proti Mariboru. Zanimivo, da na tej višini ni skoraj nič škode, izgleda je bil veter najmočnejši ravno v pasu med 300-400 m.n.v, kjer se je v dolino še okrepil.

A to, kar si slikal, so Letni oder Ruše? Ima precej spremenjeno podobo sedaj.

Lp.

krispy123

Citat od: Neurje123 dne 21. December 2017, 07:42:00
A to, kar si slikal, so Letni oder Ruše? Ima precej spremenjeno podobo sedaj.

Lp.
Tako ja to je letni oder. Okoli njega je podrlo ogromno dreves.

Neurje123

Citat od: krispy123 dne 21. December 2017, 08:09:15
Tako ja to je letni oder. Okoli njega je podrlo ogromno dreves.

Ja, sem imel na njem že kar nekaj koncertov. Vidim iz slike, da ima kar precej spremenjeno podobo.

Lp.

Neurje123

Dodal bom samo še par mojih fotk iz vetroloma na Koroškem in sicer iz kraja Brezno (slikano 17.12.2017). ;)

Lp.

wisky

VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320