ZEVS Forum

Trenutno vreme (01. 11. 2017 - 30. 11. 2017)

Začel/a komar, 01. November 2017, 07:33:11

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Miha89

Citat od: roky dne 30. November 2017, 11:03:37
Pri nas trenutno pada dež. Upam, da bo še padal sneg :icon_wink:.

Temperatura 1°C

:wavey:

Rahel ali zmeren dež? Tudi v Ljubljani ob rahlih padavinah prešalta v dež. Sicer pa trenutno oblačno po enourni snežni plohi, ki na videz ni pustila učinka. Na oko cca 3 cm snega. Bliža pa se nov padavinski pas od JZ, morda današnja glavnina.  ::)
Let it snoooooow! =)

Lluka

Planina pri Rakeku - Nart 520m ob 12h

odzun lepo  sneži in pa GRMI :)

EDIT 12,40h =  cesto plužijo na cca 40-50 minut..... v zadnjih 2 urah padlo 6 cm novega snega.....skupno 16 cm.

Smučar

Do cca. 11h je snežilo, zapadlo je 9cm snega, dovolj za lepo idilo in izdelavo snežaka + igluja. Sedaj pa 2°C in se vse skupaj seseda, tali...

Gorazd

Ti si pa res pravi snegoljubec!

Poglejte snežaka na Voglu  :icon_eek:

Mejte se radi

bbator

Začelo je rahlo deževati, sedaj dež s snegom in počasi preklaplja v sneg, ko se intenziteta povečuje.

Temperatura 1,2°C.

Imamo še 4cm plundre :)

Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

goldhorn

Citat od: Smučar dne 30. November 2017, 12:14:29
izdelavo snežaka + igluja.

A korenček je pa zajec pomalical  ;D

Po moje boste kasirali še eno rundo.

gmail

Ljubljana btc dez in sneg se menjata.... seveda sedaj ko je glavnina nad nami pa dezuje... zunaj 2cm plundre...

Miha89

V centru Ljubljane rahlo dežuje, občasno dež s snegom. Tridnevno poslabšanje se bo torej zaključilo v podobnem slogu...  :banghead:
Let it snoooooow! =)

računalnik

Zunaj že 3 stopinje. Če pridejo tele padavine do nas, bo dež

johnb

Citat od: Miha89 dne 30. November 2017, 13:32:02
V centru Ljubljane rahlo dežuje, občasno dež s snegom. Tridnevno poslabšanje se bo torej zaključilo v podobnem slogu...  :banghead:

Velike razlike med območji Ljubljane, tu na Viču čisti sneg brez primesi dežja.
Weather is full of surprises, most of them are unpleasnt!

Tržičan

Brezje pri Tržiču

Megla, T = 0,6°C.

Višina snežne odeje: 10cm (verjetno ga je bilo še kaj več, ne vem, cel dan me ni bilo doma, šele zdaj sem prišel s šihta)

Torej pri nas mislim da smo s snegom zaključili v tem poslabšanju. Pred poslabšanjem sem pričakoval več, vendar sem glede na razplet kar zadovoljen. Sedaj naj se pa čimprej ohladi, da ta moker sneg postane beton :icon_wink:

Lp, Nejc

Oblak69

Šentjošt nad Horjulom, 642 m

Močno sneži

T= -0,3 °C
Vlaga= 95 %
Brez vetra, smer JV
Padavin od polnoči:  11mm

Višina snežne odeje 33 cm

EDIT: V uri in pol 6 cm snega :beerchug:

Trocki

Rahlo sneži pri temperaturi 0,4°C. Trenutno smo na 23 cm snega, kar prijetno presenečen.  :buttrock:

Vreme bo! :)

Serpentinšek

Že dva dneva z okoli 30 mm padavin in matranja s snegom pri temperaturah med 0 in 2°c - na tleh pa nekaj brozge   :icon_lol:  Zjutraj celo 2 cm v Domžalah, LJ pa 3 cm.

Čez dan podoben šmorn kot včeraj, od sneženja do rahlega dežja, sedaj spet rahlo sneži.  Padavine iz primorske preko Notranjske še kar vztrajajo, sneži torej tam kjer imajo že itak največ snega.  A ne, Trocki?  :icon_razz:

Še celo v Bočni (pri nas na 440 m) ga je komaj 3-4 cm in temp. med 0 in 1°c. 

Naj že neha s temle naletavanjem, ker to ne pelje nikamor. Bo za vikend kaj sonca?
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

krispy123

Trenutno stanje
Oblačno
Temperatura: 1,9°C
Max temperatura: 2,9°C
Min temperatura: 0,5°C
Vlaga: 99%
Padavine: le 16 mm (kachelmann je zadel že četrtič zapored v nulo, za nas je risal pred poslabšanjem 15-20 mm). Zdaj mi je jasno zakaj ni moglo pasti ponoči recimo tam enih 10 cm, ker to je bila velika želja, a žal ni šlo skupaj.
Ponoči je občasno rahlo-zmerno snežilo, zjutraj pa za nekaj časa celo močno, padale so prave mačkice, a žal je bilo prijemanje čez dan bolj slabo. Tla pa so resnično še preveč topla, saj sneg pobira od spodaj. Sedaj rabimo nekaj suhih in zelo hladnih dni, sploh ponoči, da lepo temperatura tal pade na optimalno temperaturo.
Zjutraj smo imeli slabih 5 cm (max višina je znašala 4 cm), v Bistrici ob Dravi, kjer je dolina nekoliko ožja so imeli 6cm. Na cirka 400 m.n.v je snega malo manj kot 10 cm trenutno. V dolini še vztraja snežna odeja (2-3 cm), tako da bomo jutri še vpisali dan s snežno odejo (pokritost je 90%). Jutri bo sneg pobralo. Vsaj prvi sneg smo dobili, tako da bi moral bit zadovoljen, čeprav so zvečer pričakovanja precej narastla. Res bi bilo top, če se nam bi enkrat poklopila ene snežna situacija, tu že od 6.2.2015 nismo imeli več kot 20 cm. Po tem datumu je začela zima štrajkati. Morda pa bomo še letos prebili led in končno prekinili "urok". Se dobro spomnim zelo dobrih zim ko sem bil mali, ko ga je skoraj zlahkoto nametalo do kolen snega. Ja sej tudi par let nazaj se nam je pogosto poklopilo kar se tiče višine snega, recimo v zimi 09-10,prvi del 10-11,12-13, tudi februar 2012 ni bil slabi in najde se še tudi 30.1.2014 (35cm) dan pred žledom. Je pa tudi res, da te situacije v novembru nam pogosto tukaj v Dravski dolini ne ležijo (sem opazil v zadnjih letih), sploh ob SZ prehodu fronte recimo, februarja, marca pogosteje pri nas sneži ob tej smeri ohladitve, morda zaradi tega ker so že padavine bolj konvektivne in močnejše takrat in gredo raje bolj severno. Pri teh mejnih situacijah pa je bila izgleda topla advekcija resnično preveč močna kot je že gummi povedal, če bi bila zadeva podobna 8.1.2010 (padlo 30 cm) ali 30.1.2015 (padlo 15-17 cm betona) bi dobili kar precej več snega. Torej moralo bi ostati nekje pri nuli do začetka poslabšanja po nižinah kot je takrat in tudi zgoraj na kritični ploskvi ne bi smelo prepihati.

Malce po opoldnevu je stanje v Dravski dolini in proti Kozjaku izgledalo nekako takole.

Upajmo na več sreče prihodnjič.