ZEVS Forum

Supercelična nevihta severozahodno od Maribora (2.8.2017)

Začel/a krispy123, 03. Avgust 2017, 10:52:27

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

krispy123

Torej včeraj je še dan kar obetal, lokalno so bile možne glede na pogoje tudi supercelice. Žal ali k sreči so dokaj visoki lcl-ji in tudi neugoden veter preprečevali, da bi kakšna močnejša nevihta (supercelica) tudi prišla nad nižino. Vse kar je nastalo včeraj proti večeru je večinoma le na hribi, kolega Kripelj je lovil tisto močnejšo nevihto nekje pri Grazu, a mu je isto kot meni zadnjič pred nosom razpadla ob prihodu nad Graško kotlino. Pozno večer sem že mislil it domov, moja lokacija je bila na skrajnih južnih delih Maribora. Če realno pogledam na situacijo je teren od Kozjaka proti severozahodu nemogoč za čejsanje. Tako pa v roku 10 minut začne fajn kipet nad Avstrijsko Štajersko, pogledam na radar in vidim vijola flek, ki je počasi potoval proti vzhodu. Žal mi ob največji moči te nevihte zmoti Kozjak v smeri SZ. Za njim sem videl, da se je začel delati kar soliden mezociklon, na njim pa morda tudi wall cloud, a je ravno v trenutku ko je prišel v mojo vidno polje razpadel. Dejansko če bi ostal doma v Dravski dolini (zaradi zaprtosti terena v smeri SZ-S) še to ne bi ujel. Tako da sem še imel kar srečo, a očitno smo se letos tako razvadili, da pričakujemo že ob vsaki situaciji izjemne supercelice, to potrjuje kako dobra je letošnja nevihtna sezona na SV delu Slovenije. Žal je slabša svetloba preprečevala, da bi nastale lepše fotke. A sem se vseeno odločil, da bom naredil to reportažo.
Radarska slika.

Sprva je hotel nastajati nek shelf in to ob modrem fleku na radarju.

In še nekaj slik te supercelice.

Upam da vam bom všeč.   :)

wisky

VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

Nanika1991