ZEVS Forum

Napoved vremena (01.12.2007-15.12.2007)

Začel/a TWISTER, 28. November 2007, 17:40:18

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Capillatus

Citat od: Pihe dne 15. December 2007, 21:06:14
Po preučitvi kart, ki so na voljo rečem takole: Tisti, ki vas bo višinsko jedro danes in jutri osrečilo s snežno odejo (vzhodna polovica Slovenije s poudarkom na Pohorju in Slovenjegraškem), vam zanjo ne bo treba trepetati za najmanj naslednjih 10 dni. Ščitila jo bo namreč nizka oblačnost, ki bo od torka naprej skrbela, da bodo doline in planjave skoraj vse Slovenije, ostajale s temperaturo nizko (tudi pod ničlo cel dan ponekod!). V visokogorju in na Primorskem se bomo kopali v soncu.Snega mi seveda ne bomo vohali. Prva možna sprememba se nakazuje za čas okrog 26.12., ko naj bi začelo deževati, zaradi ohlajenosti terena bo sprva možen po nižinah tudi sneg ali leden dež. Tako lahko rečem, da boste v večini Sloveniji res imeli bel Božič, vendar na račun snega, ki bo padel danes in jutri (pa še kako kvazi sneženje iz nizke oblačnosti preko tedna se lahko tudi pojavi). Tu pri meni pa snega ni in ga najmanj 10 dni ne bo! Ne v dolini in ne v gorah zahodnih Julijcev.Kriza za moj Kanin! :icon_arrow:

To pa se mi že bolj dopade :clap: :clap: :icon_wink:

Želim ti čimveč snega in to čimprej :icon_smile: :icon_biggrin:

Pihe

Citat od: Capillatus dne 15. December 2007, 20:59:55
Jaz imam eno vprašanje.

To naj bi bil vetrovni stržen. Čeprav je ta karta za 31.12, me zanima če je normalno da je stržen tako nizko in kakšne posledica ima to na tiste kraje?

NOBENEGA! Ker je to višina 200 Hpa, na kateri ne živi nihče! :icon_haha: Le jetairlinerji bodo hitreje prišli na cilj(če bodo šli s tem tokom). :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Capillatus

Citat od: Pihe dne 15. December 2007, 21:08:56
Le jetairlinerji bodo hitreje prišli na cilj(če bodo šli s tem tokom). :icon_wink:

:icon_haha: :icon_haha:

mihav

In kaj še lahko pričakujemo od noči? Kakšne okrepitve ali pojenjanje padavin? :shrug:
Global warming is a lie;)

Capillatus

Sodeč po napovedih mislim da na radarju večjih sprememb v intenzivnosti ne bo.  :icon_arrow:
Malo se bo spremenila razporeditev padavin :shrug:

ŠTROMAR

Citat od: Pihe dne 15. December 2007, 21:06:14
Po preučitvi kart, ki so na voljo rečem takole: Tisti, ki vas bo višinsko jedro danes in jutri osrečilo s snežno odejo (vzhodna polovica Slovenije s poudarkom na Pohorju in Slovenjegraškem), vam zanjo ne bo treba trepetati za najmanj naslednjih 10 dni. Ščitila jo bo namreč nizka oblačnost, ki bo od torka naprej skrbela, da bodo doline in planjave skoraj vse Slovenije, ostajale s temperaturo nizko (tudi pod ničlo cel dan ponekod!). V visokogorju in na Primorskem se bomo kopali v soncu.Snega mi seveda ne bomo vohali. Prva možna sprememba se nakazuje za čas okrog 26.12., ko naj bi začelo deževati, zaradi ohlajenosti terena bo sprva možen po nižinah tudi sneg ali leden dež. Tako lahko rečem, da boste v večini Sloveniji res imeli bel Božič, vendar na račun snega, ki bo padel danes in jutri (pa še kako kvazi sneženje iz nizke oblačnosti preko tedna se lahko tudi pojavi). Tu pri meni pa snega ni in ga najmanj 10 dni ne bo! Ne v dolini in ne v gorah zahodnih Julijcev.Kriza za moj Kanin! :icon_arrow:
Točno tako Pihe. Ljubljana in ves SZ del Slovenije bo za letos verjetno ostala brez naravnega snega. Zdaj se pa že lahko reče, da bo nastopila kriza za smučišča v tem delu Slovenije.

Capillatus

Citat od: ŠTROMAR dne 15. December 2007, 21:52:32
Točno tako Pihe. Ljubljana in ves SZ del Slovenije bo za letos verjetno ostal brez naravnega snega. Zdaj se pa že lahko reče, da bo kriza za smučišča na tem delu Slovenije.

Bodo pa zato smučišča v V slovenij imela več dobička  :icon_biggrin: :icon_biggrin:

Pihe

Citat od: mihav dne 15. December 2007, 21:24:33
In kaj še lahko pričakujemo od noči? Kakšne okrepitve ali pojenjanje padavin? :shrug:

Slovenjegraško Pohorje (a se tako reče? :icon_redface:), Koroška okrog Slovenj Gradca, na sploh Pohorje v celoti, lahko do torka odebelijo še za 30 cm.Sneženje seveda ne bo ves čas enako intenzivno, ampak bo jakost nihala od posameznih snežink do kar spodobnega sneženja. :icon_wink:
www.bovec-vreme.si

medovreme

Citat od: gogx dne 15. December 2007, 23:43:37
Off.:
Upam :clap: :clap:
Danes so ze reševali iz Uršlje Gore ljudi "Plaz"....

Ne vem zakaj tako navdušenje ob tuji nesreči... :icon_question: Tvoj komentar vsekakor NI na mestu /offtopic/

Okoli Božiča pa kaže na padavine, upamo, da z optimizmom v leto 2008.

lp
Kaj je na obzorju?

kristijan

Hja, kot kaže je ta sneg zaenkrat zadnji letos, naprej pa se nakazuje anticiklon nad nami, tako da.... :icon_cry:

paradolf

Citat od: kristijan dne 16. December 2007, 08:47:58
Hja, kot kaže je ta sneg zaenkrat zadnji letos, naprej pa se nakazuje anticiklon nad nami, tako da.... :icon_cry:
Še en udarec več. Pečenko je zjutraj govoril da ni velike možnosti da bi se pojavila nizka oblačnost v prihodnjem tednu zaradi nizke vlage v ozračju.
Kaj menite :icon_question:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

zimazakon

To pomeni, da bo pobralo sneg od 0 pa do 2000 nmn ,nabirali bomo regrat in montirali (novo)- letne gume :banghead: :icon_cry: Iz zimske idile bomo skočili v dalmatinsko zimo :icon_exclaim:
Upam, da se Pečenko moti :praise:
Davis Vantage Pro2 Plus
www.zimazakon.si

Pihe

Citat od: paradolf dne 16. December 2007, 08:50:18
Še en udarec več. Pečenko je zjutraj govoril da ni velike možnosti da bi se pojavila nizka oblačnost v prihodnjem tednu zaradi nizke vlage v ozračju.
Kaj menite :icon_question:

Skoraj, da ne verjamem temu.Razlike v temperaturah pri tleh in na 850 Hpa bodo le prevelike. :icon_question:
In, če sneg na tleh ne bo "dal" vlage, pol pa ne vem, kaj jo lahko še da?
Jaz mislim, da vsaj od srede dalje lahko začne nastajat megla in nizka oblačnost.
www.bovec-vreme.si

Ledeni

Bo pa vsaj zjutraj bolj mraz, dan pa je na srečo sedaj zelo kratek.
Bolj se bojim da bi se po večdnevni nizki oblačnosti pod tem pokrovom nabralo toliko toplote, da bi temperatura začela naraščati, ker že zdaj nismo daleč od ničle. In potem bi imeli Tmin +0,5°C, Tmax pa 2,5°C in snega bi počasi a zanesljivo po nižinah pobralo.  Jaz mislim da megla in nizka oblačnost bo, verjetno pa ne cel dan.

Ciklon

Jaz pa menim, da ne bo megle ali nizke oblačnosti. Če pogledamo GFS čez teden, in upoštevamo taupunkt 2m in temperature 2m (razlike so nekaj °C) potem nič ne kaže na nizko oblačnost ali meglo. Možna bo le kakšna jutranja megla. Čez dan pa pretežno jasno vreme.
Bodo pa jutra bolj mrzla. :icon_wink: Posebej tam kjer je snežna odeja.
Raj je v naravi :buttrock: