ZEVS Forum

Napoved vremena (01.12.2007-15.12.2007)

Začel/a TWISTER, 28. November 2007, 17:40:18

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

kristijan

Po aladinu sodeč, razen Dolenjske in Prekmurja nihče ne bo videl padavin v kakršnikoli obliki, če sem prav gledal karte. Naj me kdo popravi :icon_smile:

markokorosec.net

Citat od: tesovnik dne 11. December 2007, 14:32:17moje mnenje je da sneg bo po vsej sloveniji ampak na vzhodu ga bo pač največ in tut na vzhodu več kot pobelit nemore saj kar se glede količine padavin tiče, temperature pa bodo prave :clap:

Do četrtka so kakršnekoli padavine pod velikim vprašajem za sneg, na okoli 1000m je inverzija, karte za temp na 850hPa so zavajajoče. V četrtek bo pa prepihalo od vzhoda in postopno se bo ohadilo, šele takrat bodo morebitne padavine le v obliki snega. Nikakor pa ne cela SLO, sploh zahodna polovica SLO ob taki situaciji (burja) padavin ne bo videla...padavine se zabijajo od VSV proti Dinaridom, glavnina ostane na VJV Slovenije.

Raje drži pesti za tistih 5% šans za soboto tudi v osrednji SLO... :icon_mrgreen:

matootam

Citat od: skywarn.si dne 11. December 2007, 14:51:08
Raje drži pesti za tistih 5% šans za soboto tudi v osrednji SLO... :icon_mrgreen:
Kaj je možno kaj večjega al samo to naletavanje v tri krasne?  :icon_question:

kristijan

Citat od: matootam dne 11. December 2007, 14:53:24
Kaj je možno kaj večjega al samo to naletavanje v tri krasne?  :icon_question:

Jaz mislim, da tisto drugo; le naletavanje :icon_redface:

Elessar

Citat od: blazek dne 11. December 2007, 01:04:33
Mavericku se mal velikrat zagovori. :icon_arrow:

No, no...če se mu je pač zagovorilo se mu je in zato še ni treba pisat proti nekomu ki ni, naredil nekaj nevem kako hudega da bi zasmetil temo  :surprised:   :suspicious:
Lp, Tilen

Elessar

Jah glede padavin,nebo jih ravno veliko mislm pa da rahlo naletavanje snega tudi v Lj nebi bil nikakršen čudež :icon_wink:

EDIT:se opravičujem za dvojni post, ponesreči sem poslal dva, saj bi zbirsal enega pa se neda, tko da če hočete lahko zbiršete

Lp, Tilen

zigarrdo

Gfs kaže jutri sneg predusem v osrednji in nekaj v zahodni sloveniji, na vzhodu pa dež  :icon_eek:

je tak scenari možen?
Everywhere you go you always take the weather with you

matootam

Citat od: zigarrdo dne 11. December 2007, 17:01:43
Gfs kaže jutri sneg predusem v osrednji in nekaj v zahodni sloveniji, na vzhodu pa dež  :icon_eek:

je tak scenari možen?
Kot je že Skywarn.si rekel, je res temperaturna inverzija na 900 m.n.v.

Tako, da bo marsikje po nižinah rosilo oz. rahlo deževalo.
Napovedujem nekoliko moker, morda celo rahlo pobeljen dan na skrajnem vzhodu in jugovzhodu Slovenije, drugje pa bo večinoma suho.

Vremenko

Zgleda da bo Slo. malce prepihalo 5-10m/s
Na V pa 10-15m/s

GFS padavine(mm)

Mogoče bi se izšlo za manjšo belino na skrajnem V in JV
vendar se mi temperature malce sumljive zdijo :shrug:

Ciklon

G. Brane Gregorčič je zjutraj po radiu omenil, da obstaja možnost za kaj več padavin (snega). Le pod pogojem, da se iz te situacije (ki bo konec tedna) razvije nad Sredozemljem ciklon. Ampak kot vemo karte tega ne kažejo žal. :shrug:
:icon_arrow:
http://www.rtvslo.si/media.php?id=9409857&mt=wm&mq=lo&wm=true&rm=true
Raj je v naravi :buttrock:

tesovnik

jaz sem gledal http://www.wetter3.de/preview.html pa kaže da bi lahko jutri v mojem koncu rahlo snežilo :icon_wink:

če se motim me popravte :shrug:

Lp Andrej

paradolf

Ko bomo zjutraj videli novo sondažo nad Lj nam bo bolj jasno v kakšni obliki bo dol letelo...če bo kaj.
Imam pa občutek da ravno jutri sondaže ne bo :icon_lol: :icon_rolleyes:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

matootam

Citat od: paradolf dne 11. December 2007, 21:27:11
Ko bomo zjutraj videli novo sondažo nad Lj nam bo bolj jasno v kakšni obliki bo dol letelo...če bo kaj.
Imam pa občutek da ravno jutri sondaže ne bo :icon_lol: :icon_rolleyes:
Pa vendarle je!
Temperatura je nad 0°C od 650 nmv, pa vse do nižin... Tako da bo v nižinah  rahlo deževalo, edino če bi bila nekolika večja intenziteta padavin, kar pa verjetno ne bo.

paradolf

Ja, bolj švoh izgleda če sondažo pogledaš. No, ampak tale inverzija bo šla počasi pa pa. Burja že piha in počasi se bo vzpostavil približno normalen gradient.

Za naprej vseeno vsaj trenutno po GFS-jevih ENS-jih ne kaže na kako pretirano otoplitev prihodnji teden. Trenutno me najbolj zanima ali se bo uspela kasneje narediti nizka oblačnost ali ne. Nekaj jo verjetno bo, a ne toliko kot je kazalo še včeraj.
Tole z vremensko stavo bo še res zanimivo :icon_wink:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

zigarrdo

ja kot je že ARSO napisau bo vikend kar bolj oblačen in hladen, bo pa občasno lahko pousod rahlo snežilo, in ob tako niskih temperaturah lahko pobeli marsikje po nižinah, če bodo padavine malo bolj močne seveda, jas te možnosti ne izključujem! bo pa tudi zelo vetrovno! :icon_wink:
Everywhere you go you always take the weather with you