ZEVS Forum

Napoved vremena (01.12.2007-15.12.2007)

Začel/a TWISTER, 28. November 2007, 17:40:18

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Elessar

Citat od: MaVeRiCk dne 10. December 2007, 20:53:22
ne skrbi @Tesovnik, Herschlov vremenski ključ pravi, da nam to zimo snega ne bo manjkalo

Ko bi nam ga vsaj nasulo enkrat da se nam oddolži za prejšnjo zimo!!! :clap:

Sicer pa kar se tiče napovedi na vidiku nobenih padavin, le nižje temperature
Lp, Tilen

paradolf

Sem sedaj malo preletel ENS-je GFS-ja 12z (z najmanj podatki ja vem)

Opazil sem nekaj sprememb. Ne ravno drastičnih pa vseeno. Še nekaj zagonov nazaj je večinoma kazalo da naj bi se nastali Ac iznad Skandinavije počasi pomikal proti našim krajem in nekako vrgel sidro pri nas, kar bi lahko pomenilo betežno vreme z nizko oblačnostjo pod pogojem da ne bi prepihalo nižine kot je že Ledeni pisal par postov nazaj. In ja, lahko dobimo nekaj ledenih dni  :icon_wink:
Vsaj s tem zagonom se je situacija vsaj nekoliko spremenila. Ac, sicer res porine v našo smer a mu pri nas ne odgovarja. Nekako spet zavlada Azorc na svojem mestu, čez nas pa se odprejo vrata vremena iz Z-SZ smeri. Tako obstoja možnost tudi na nekaj več dogajanja okoli Božiča. Sicer vse skupaj kaže več ali manj na prehode front od SZ, a tukaj vemo kako je s to stvarjo. Ac se umakne še malenkost bolj proti zahodu in imamo lahko lep prodor v S Sredozemlje.
Nasplošno pa ENS-ji niso več tako topli ob koncu obdobja. Glavni zagon je med toplejšimi.

Približujejo pa se dnevi burje  :icon_arrow:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

jest24

Citat od: MaVeRiCk dne 10. December 2007, 20:53:22
ne skrbi @Tesovnik, Herschlov vremenski ključ pravi, da nam to zimo snega ne bo manjkalo
Uau, a tudi v napovedi se bomo šli šloganje?
Pregovori in podobne zadeve imajo svojo rubriko...

blazek

Ja zmeraj se mora eden najdt, k smeti po vseh temah.

Glavni zagon ga  nekaj serje. Padavin ne kaže skoraj nič več nič. Temperatura je tudi zvišal, ampak ensembli so pa še zmeraj dobri, kar se padavin tiče in mraza.

zigarrdo

Citat od: jest24 dne 10. December 2007, 23:27:01
Uau, a tudi v napovedi se bomo šli šloganje?
Pregovori in podobne zadeve imajo svojo rubriko...

jah no učasih se malo zagovoriš, da da bi hoteu, ampak usak se lahko, tko da mavericku ni za zamerit :icon_wink:

Ln
Everywhere you go you always take the weather with you

blazek

paradolf

Eh MaVeRiCk  :icon_rolleyes:

Sem zjutraj poslušal Braneta pa se glede padavin za konec tedna ni povsem izrekel. Namignil je da obstoja sicer možnost da bi bilo lahko malenkost več snežnih padavin, obenem pa dejal da trenutne karte vseeno na to ne kažejo. Se pravi da je fora v ENS-jih. Morda pa kak le daje kak mm več  :icon_haha:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

TWISTER

Citat od: paradolf dne 11. December 2007, 07:56:20
Eh MaVeRiCk  :icon_rolleyes:

Sem zjutraj poslušal Braneta pa se glede padavin za konec tedna ni povsem izrekel. Namignil je da obstoja sicer možnost da bi bilo lahko malenkost več snežnih padavin, obenem pa dejal da trenutne karte vseeno na to ne kažejo. Se pravi da je fora v ENS-jih. Morda pa kak le daje kak mm več  :icon_haha:

x

tudi jaz sem to poslušal in je rekel naj se pustimo presenetiti...po moje bo kmalu tudi kak gfs ENS prikazal kako drugo varianto :icon_wink:

markokorosec.net

Citat od: paradolf dne 11. December 2007, 07:56:20Sem zjutraj poslušal Braneta pa se glede padavin za konec tedna ni povsem izrekel. Namignil je da obstoja sicer možnost da bi bilo lahko malenkost več snežnih padavin, obenem pa dejal da trenutne karte vseeno na to ne kažejo. Se pravi da je fora v ENS-jih. Morda pa kak le daje kak mm več  :icon_haha:

Za tolk naprej je "fora" edino v ENS-ih in nikjer drugje...en GFS-jev pa le daje mal večjo količino...frontalna cona je ravno nad Slovenijo....sam kaj ko je to edini revež med vsemi 20-imi perturabacijami. A upanje, da jih bo postopno več, ostaja...to je tale, ki obeta mal več :icon_mrgreen:

To je pa tisto, ko je na VJV občasno sneženje, drugje pa vetrovno :drool:

Nizka oblačnost pa ga bo kot kaže dobro biksala še prej, ko bo prišla blokada v srednjo EU in silila na Balkan...šanse za ledene dneve so vsekakor dobre :icon_wink:

kristijan

Glede prave zime nam kaže okoli 27.12.2007, ampak je še predaleč :icon_smile:, zato bo ta petek in sobota še najbližje zimi :icon_wink:

kristijan

Ne vem na kakšni osnovi, ampak AccuWeather.com ,napoveduje za petek 14.12, soboto, nedeljo in nato za torek sneg  :icon_question: :icon_question:

zimazakon

To je angleški meteo - humor  :icon_lol:
No , mogoče ga pa ne razumemo :icon_exclaim:
Davis Vantage Pro2 Plus
www.zimazakon.si

zigarrdo

Če pogledamo malo za jutr, namreč nekaj padavin bo!
situacija bo zelo mejna, čeprav bo v višinah kar hladen zrak in tudi po nižinah bo zapihal severni veter, tako da snežinke lahko tudi pri +nekaj stopinjah! me pa zanima ali lahko tudi v ljubljani pričakujemo kaj padavin...na arso pravijo da se bo ponoči od SV pooblačilo, ko sem pa malo gledav na hr (hmz-hr) pa pravijo že danes zvečer poslabšanje od SZ  :icon_question:... :shrug:
Everywhere you go you always take the weather with you

matootam

Citat od: zigarrdo dne 11. December 2007, 14:19:54
Če pogledamo malo za jutr, namreč nekaj padavin bo!
situacija bo zelo mejna, čeprav bo v višinah kar hladen zrak in tudi po nižinah bo zapihal severni veter, tako da snežinke lahko tudi pri +nekaj stopinjah! me pa zanima ali lahko tudi v ljubljani pričakujemo kaj padavin...na arso pravijo da se bo ponoči od SV pooblačilo, ko sem pa malo gledav na hr (hmz-hr) pa pravijo že danes zvečer poslabšanje od SZ  :icon_question:... :shrug:
Sigurno ne bo v Ljubljani nič snega, morda sem in tja kaka snežinka...
Se pa obeta kar nekaj padavin po Aladinu sodeč skrajnemu vzhodu in jugovzhodu Slovenije...Pomoje predvsem v obliki snega.

tesovnik

moje mnenje je da sneg bo po vsej sloveniji ampak na vzhodu ga bo pač največ in tut na vzhodu več kot pobelit nemore saj kar se glede količine padavin tiče, temperature pa bodo prave :clap:

saj zemlja bo zmrznila če že snega ne bo :icon_wink:
se bo pa naslednji daleč oddaljeni sneg prej prijel :icon_lol:

Lp Andrej