ZEVS Forum

Napoved vremena (01.12.2007-15.12.2007)

Začel/a TWISTER, 28. November 2007, 17:40:18

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

TWISTER

TWISTER

Citat od: janez24 dne 05. December 2007, 21:00:57
KDO JE PA TEBE KAJ VPRAŠO MRŠ RAKO DVIGNIT DA SPLOH LAH KAJ VPRAŠAŠ DA LAHK ČIVKAŠ PIŠEKEK MALI

bil si opozorjen :icon_banned:

za začetek bo 1 teden!

Pihe

Na podlagi današnjih kart in zagonov ne spreminjam včerajšnjega mnenja: zadeva bo prehitro šla čez, da bi bilo dovolj časa za kak sneg po nižinah.Ciklonček bo nametal nekaj padavin predvsem v Julijce, v poznejši fazi pa v višavje južne Slovenije(Snežnik) in predvsem Istro in Gorski Kotar.Govorim za dogajanje od petka do sobote dopoldne.Sneg bodo videli predvsem zgornjesavska dolina, Bohinj, Koroška, Kočevsko in Notranjska.In to bolj v butičnih količinah.Dežja bo pa kar nekaj.
Nedelja mi je pa še zelo vprašljiva. :icon_question:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

tesovnik

Citat od: janez24 dne 05. December 2007, 21:00:57
KDO JE PA TEBE KAJ VPRAŠO MRŠ RAKO DVIGNIT DA SPLOH LAH KAJ VPRAŠAŠ DA LAHK ČIVKAŠ PIŠEKEK MALI

mislim da tako obnašanje ne sodi na vremenski forum. Pomen vremenskega foruma je napoved vremena in razprava o raznih vremenskih in z vremenom povezanih pojavov   :shrug:

:police: :icon_banned:

kristijan

Citat od: Pihe dne 05. December 2007, 21:04:58
Na podlagi današnjih kart in zagonov ne spreminjam včerajšnjega mnenja: zadeva bo prehitro šla čez, da bi bilo dovolj časa za kak sneg po nižinah.Ciklonček bo nametal nekaj padavin predvsem v Julijce, v poznejši fazi pa v višavje južne Slovenije(Snežnik) in predvsem Istro in Gorski Kotar.Govorim za dogajanje od petka do sobote dopoldne.Sneg bodo videli predvsem zgornjesavska dolina, Bohinj, Koroška, Kočevsko in Notranjska.In to bolj v butičnih količinah.Dežja bo pa kar nekaj.
Nedelja mi je pa še zelo vprašljiva. :icon_question:

Gfs kaže začetek padavin v petek opoldne in prenehanje le-teh v soboto opoldne, par ur gor, dol..., to pa ni hiter prehod, a ne?? Ali pa imaš res prav, bomo videli.... :icon_question:

ŽUPMART

Citat od: janez24 dne 05. December 2007, 21:06:20
Kak  teden

Letel si iz foruma za en teden. Morda se boš potem bolj pametno vedel.  :shrug: :icon_rolleyes:
Glede snega...v Bohinj bi jaz kar šel na en chase, višjeležeči predeli znajo nekaj fasat, nižine pa...vprašanje. Mejno, zelo. Za v nedeljo je pa, kot vidimo še vse odprto. Od 35cm snega pa do skoraj nič.  :icon_question:

kristijan

Citat od: janez24 dne 05. December 2007, 21:15:09
  Resnica buli

Pa, kaj je s tem človekom, malo sobotnega in nedeljskega snega za ohladitev bi nujno potreboval... :icon_wink:

paradolf

Twister vidim da si se lepo poglobil v UKMO :icon_wink:
Vsekakor eden izmed scenarijev ki bi nam z nekaj sreče  oziroma ugodnih razpletov dogodkov iz te dokaj mejne situacije prinesel marsikaj  :drool:

Ok, zdaj se bom mogoče totalno osmešil ampak od kdaj se pa da tole videt. ENS-i ECMWF-ja  :icon_question:

Off.
Tole od Janeza....totalno žaljivo. Zasluži terme Banovci  :police:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Pihe

Citat od: kristijan dne 05. December 2007, 21:12:32
Gfs kaže začetek padavin v petek opoldne in prenehanje le-teh v soboto opoldne, par ur gor, dol..., to pa ni hiter prehod, a ne?? Ali pa imaš res prav, bomo videli.... :icon_question:

Mislil sem na to, da bo šel hitro čez tisti del dogajanja, ki bi lahko natrosil kaj snega po nižinah. :icon_arrow:
Vem, da je več kot 24 ur kar spodoben čas, vendar bo večina tega časa snežna meja relativno visoko.
www.bovec-vreme.si

TWISTER

Robi...za kateri kraj pa so tej esembli...za Nemce vem da jih imajo na razpolago, sam za tukaj jih pa še nisem videl, razen v try verziji :icon_question:

paradolf

Nimam pojma. Nič ne piše, pa še v jeziku je ki ga ne razumem preveč. Izgleda neka benelukščina  :icon_question:
Piše pa da je experimental. Vidiš jih na Meteocielu pod karto ECMWF-ja.
Davis Vantage PRO2

markokorosec.net

Dobra analiza, Twister...da bi vsaj še 1x zadel UKMO :icon_wink: Glede na ENS-e je tista druga zadeva nedeljo še precej pod vprašajem, a tam pa so precej boljše šanse za sneg do nižin, le prava postavitev in pot sekundarca, pa bo. Tole v soboto mi pa kar ni jasno več...heh, zanimivo kakšno razlikovanje v poti sekundarca. Aladin, ECMWF in DWD/LM imajo sneg čez celo Notranjsko prek Dinaridov na SZ v soboto zjutraj in dopoldne, GFS pa daleč od tega. Na teh bazirajo napovedi ARSO, a do nižin noben od modelov ne kaže.

Nori ENS grafi, paradolf...jst vidm ene drugačne, a so mi tile bolj všeč...da bi le tud za nas dobil take :drool:

paradolf

Malo za hec malo za res.
Pri svojih letih bi vseeno pisal miklavžu da nam prinese tako situacijo kot jo GFS12Z riše zadnja dva termina.
Sem že mislim da ne zna več pravljic risat :icon_haha:
Davis Vantage PRO2

Pihe

Čisto tako, na hitro, (kot imate nekateri od RTVSLO hitro napoved v podpisu,) bi rekel, da si na podlagi ogleda teh grafik ravno kake strašne mase padavin ni za obetat. :icon_haha:
Jaz stavim na Istro, Kvarner in Gorski Kotar.Ti bodo po mojem največ vknjižili od tega poslabšanja. :icon_wink:
www.bovec-vreme.si

matejček

18z = 18 cm 
:icon_lol::icon_lol:

mogoče bo pa ukmo res zadel, Twister :icon_wink: