ZEVS Forum

Stormchase, 21.06.2017

Začel/a Mraz, 21. Junij 2017, 23:46:50

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Mraz

Res pestro vremensko dogajanje je bilo danes na našem koncu. Ko sem videl radarsko sliko padavin in močne nevihte na meji z Avstrijo, sem se odločil, da grem na moj prvi lov na nevihte. Najprej sem se odpeljal do Gajševskega jezera (bližina Ljutomera), kjer sem čakal na nevihto, ki je prihajala iz Prekmurja. Tista nevihta je še pred Mursko Soboto razpadla, a sem kmalu zagledal lepo strukturo Z/SZ od mene. Odločil sem se, da grem v tisti smeri in večino časa sem se nato vozil nekako na območju zahodnih Slovenskih goric (Polenšak, Juršinci, Žamenci...). Tu sem tudi imel pogled na izjemno nevihto, ki se je pomikala preko Ptuja in nato čez Haloze. Ves čas pa so vse okoli mene bile nevihte z maksimalnimi odboji, zato sem moral paziti, da ne grem pod center katere izmed njih, saj si toče glih nisem želel. Zaradi tega se nisem kaj veliko ustavljal in posledično nisem naredil skoraj nič fotk, za kar mi je res žal, saj so bile strukture res lepe. Sem pa imel namontirano kamero, in vsaj tu se vidi nekaj več struktur.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=vBXkOSyUOyI&

Zanimive strukture so na:

1:10
1:57
3:00
3:34 (funnel?)

Moram pa reči, da sem za prvič zelo zadovoljen. Sploh ker je šlo za kar zahtevno situacijo z več nevihtami v okolici.

kripelj

Zelo lepo ujeto, sploh zadnja je vrhunska  :icon_wink:
Danes je bil lov kar zahteven ja, sem imel tudi sam probleme, ko sta se mi dve celici začeli združevati nad mano in sem ostal brez izhoda. Na koncu sem kasiral samo par zrn toče na srečo.

Upam, da ne zameriš če prilepim sem še par svojih, da bo na kupu. Mislim, da sva lovila celo isto celico?

Slika1: Možna LP supercelica pri Sv. Juriju ob Ščavnici, v času tiste prve mrcine na Goričkem.
Slika2: ostanki druge mrcine, skoraj 100% supercelice,  ki je pripotovala iz Goričkega do MS, nato pa pred mano oslabela. Pa tudi sicer jebila vidljivost izjemno slaba in se struktur praktično ni videlo. Na sliki bi lahko bil viden ostanek mezota.
Slika3 in slika4: Verjetno spet LP supercelica, ki jo je kasneje zalilo in mislim, da je ta tudi krivec za debelejšo točo, ki jo je nekdo poslikal na forumu. Imela je dokaj lepe strukture. Fotografirano iz počivališča Sv. Jurij ob Ščavnici, mislim da proti SZ.

Mraz

Super, kripelj :icon_wink:

Sva pa zagotovo fotografirala isto nevihto (tvoji zadnji sliki), le da si bil ti bolj severno.

krispy123

wisky

VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

paradolf

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

kuncci

VREMENSKO OBČUTLJIV

Nanika1991