ZEVS Forum

Večerni spektakel na območju Lenarta 12.6.2017

Začel/a mat89, 13. Junij 2017, 18:14:25

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

mat89

Vremenski modeli so obetali pestro dogajanje na območju južne Avstrije. Zato sva bila z Jernejem na liniji že od dopoldneva. Ker radar še do 16 ure ni kazal nič proženja v Avstriji, sva bila mnenja da nima smisla it na teren, pa tudi Jernej je imel ob 19 uri določene obveznosti. Kaj kmalu se je aktiviral radar. Jernej me pokliče da lahko gre, zato ob okrog 17:30 greva z Maribora, v smeri Gradca, kjer je imela smer supercelica, ki je lomastila na območju Salzburga. Končna postojanka je bila cca 40km vzhodno od Gradca v kraju Oberwart, vendar na poti do tja kaj kmalu ugotoviva da zadeva slabi. Zato se odpeljeva nazaj proti Gradcu. Malce južneje od Gradca greva na izvoz, da bi lahko poslikala nevihto, ki pa žal ni prerasla v supercelico. Kljub dobrim pogojem ni bilo nobenih pametnih struktur in tudi radar ni kazal kaj prida. Celica v okolici Celovca pa je tudi usihala.

Nevihta v kraju Backweg, južneje od Gradca.

Odpeljeva se nazaj proti Sloveniji, v upanju da prideva pred padavinsko linijo. Kaj kmalu naju zajame silovit naliv, ki naju je spremljal skoraj do meje.

V kraju Pernica-Močna, narediva daljši postanek, kjer opazujeva krepitev bližnje nevihte na območju Benedikta. CG-jevk je bilo veliko, vendar je še bilo presvetlo za slikanje. Ker se je zadeva krepila in obnavljala sva imela upanje za kakšno fotografiranje strel.

Ob sončnem zahodu so se pojavili čudoviti kontrasti ob dežni zavesi.

Radar v času slikanja.

Nato kreneva proti Lenartu, iščeva lokacijo, kjer bi lahko imela lep pogled na nevihto. Ustaviva se v kraju Zamarkova(Lenart v Slovenskih goricah), blizu grada Hrastovec, kjer imava res lep pogled na nevihto, obenem pa sva na obrobju padavin, le tu in tam je rahlo deževalo, vetra pa tudi ni bilo. Skratka idealni pogoji za slikanje strel. Ura je bila že nekaj minut čez 21 , zato se je že dalo slikat strele. Skoraj uro in pol sva imela veličastno prestavo, katere še nisva doživela. V intervalu 8 sekund se je ujelo tudi po 6 CG-jevk :buttrock:

Ostalo pa naj povedo slike, ki jih je precej ;D
CG-jevka ob sončnem zahodu in dežni zavesi in to v 3 sekundnem intervalu, skratka veliko sreče pri ulovu.

Moja najlepša do sedaj, to sem čakal :buttrock:

Eden redkih anwil claverjev

Še dve lepotici za konec

To je bil do zdaj najboljši lov na strele, upam da se kaj kmalu ponovi :buttrock:

wannabe

kripelj

Vreme nama je res lepo vrnilo po tistem zajebavanju v Avstriji- divjanje za supercelico, ki nato oslabi pred nosom, nato divjanje nazaj za linijo ki pred najinim prihodom razpade. Vse kar sva lahko videla so bile razne elevated strukture, vmes je parkrat probalo formirat nek wnb shelf cloud.
Nato pa spektakel ob še ravno dovolj svetlobe, da je bila lepo vidna tudi okolica, idealni lokaciji in res lepem sekanju. Tudi dežja je bilo zgolj za vzorec, vetra pa totalna nula, tako da je bilo fotkanje pravi užitek.
Moje so sicer praktično identične matejevim, razlikujejo se samo po osvetlitvi in kompoziciji, tako da bom prilepil le nekaj meni najlepših. Viden je tudi grad Hrastovec, v katerem je umobolnica. Mislim, da se je marsikdo, ki je peljal mimo in naju videl sredi polja ob tem sekanju spraševal, če sva morda malo pobegnila  :icon_mrgreen:

Aquatic

Davis Vantage Pro2

krispy123

Kul ja, da jaz dobim do konca te sezone eno taksno cg strelo bom ze vesel. Pač strele se me izogibajo kot vrag križa, ampak sem že vajen iz prejsnjih let in bom že prebolel.
Cestitke iz srca.

kuncci

VREMENSKO OBČUTLJIV

matic19

Ha, kakšne strele  :praise: Odlične fotke, odlična lokacija. Vzhodnjaki letos kasirate še za nazaj :)

Slk22

Oblakar

Uau :zaba: ! čisto vsaka slika je nekaj posebnega :praise:, res lepo ujeto!  :buttrock:
Brez oblaka ni dežja. :)

gregach

"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

drinky666

Aleš Rozman, Neurje.si team
http://neurje.si/

vremenar12

Zlo lepe slike ja, središče nevihte je šlo točno prek nas, dvakrat je blizu hiše udarila strela, bil je kar v redu naliv, dobli smo 10,5 mm dežja, v Benediktu je padlo 20 mm.
30. 12. 2005 = 48 cm snega.
18. 01. 2013 = 45 cm snega.

Nanika1991

Thor

Čudovite slike :buttrock: :praise:,žal se vama nisem mogel pridružit zaradi obveznosti :shrug:
zevs.si[move]

paradolf

Tole pa je bil jackpot! Res izjemno lepe cg-jevke. Škoda ker v meni ni bilo dovolj volje in sem obrnil pri Celju ko se mi je zdelo da bo stvar počasi zamrla.
Kot je že Matic napisal, vam letos vaš konec namenja veliko dogajanja. :icon_wink:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2