ZEVS Forum

Nevihta s shelf cloudom, Kozjansko, 31.5.2017

Začel/a gregach, 01. Junij 2017, 13:35:09

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

gregach

Torej, kot sem omenil že v temi trenutno vreme, me je nevihta dobila praktično povsem nepripravljenega. Ko sem videl, da ima nevihta potencial, sem vendarle hitro spustil delo iz rok in se odpravil na bolj odprto lokacijo. Tokrat le s telefonom, ampak glavne strukture se kljub temu vidijo.

Po 19. uri se nam je od zahoda bližal konkretno nevihtno območje, v daljavi je močno grmelo:

Vendarle se odločim in grem pogledat, pokaže se shelf (sprožim na hitro eno s telefonom od doma):

Hitro se odpravim na višjo lokacijo, takrat je aktualna že tale radarska slika:

Odpre se lep pogled na shelf...južni del (kaj je ta znižana baza? verjetno le del shelfa...o wall-u verjetno ni govora...?):

...in severni del:

...panorama (vidne tudi rahle striacije):

...na sredi se že kaže močna dežna zavesa:

..še enkrat najprej južni del:

...in severni:

Shelf izgublja organiziranost, zato posnamem le še 2 panorami, pričnejo padati debele kaplje, odpravim se domov:

Še radarska slika v času zadnje fotografije:
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

krispy123

Wow res super reportaža, izgleda je bila tale celica še malce bolj močna kot pa tisti gor na našem koncu. Kar se tudi vidi po strukturah, ki so bile bolj izrazite in lepše pri tebi.

mat89

Uf odlično, res lep shelf cloud :icon_wink:.Je pa baza res sumljivo nizka, deluje kot wall cloud :icon_question:

Nanika1991

kripelj

Čestitke za odličen ulov, fotogenična zadeva, ni kaj  :buttrock:

kuncci

VREMENSKO OBČUTLJIV