ZEVS Forum

Trenutno vreme (01. 10. 2016 - 01. 11. 2016)

Začel/a komar, 01. Oktober 2016, 15:36:29

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

stajercx

Trocki

Začelo rahlo deževat, ne vem od kdaj mi spadamo pod vzhodno Slovenijo. Aja, takrat ko ni treba.  :icon_lol:
Temperatura je 14,1°C. Ponoči se bo seveda zjasnilo da bo lahko zjutraj slana.  :icon_rolleyes:
Vreme bo! :)

kripelj

Včeraj zjutraj oblačno, kasneje se je od zahoda precej razjasnilo, tako da je bilo kljub nekoliko nižjim temperaturam na soncu prijetno toplo. Popoldan nas je presenetila manjša nevihtna linija, ki je prišla iz Avstrije. Spremljalo jo je precej udarov strel za ta čas. Ponekod je padala tudi toča. Nas je v glavnem obšla, tako da smo dobili zgolj manjši kratkotrajen naliv in veliko grmenja. Skupno je padlo včeraj 9,6mm dežja.
Danes situacija obrnjena, zbudili smo se v pretežno jasno jutro, pred poldnevom pa se je od severa pooblačilo in pričelo rahlo deževati. Dopoldan se je še ogrelo do okoli 15C, kasneje pa se je ob zmernem severniku ohladilo. Do tega trenutka je padlo 2,1mm.

Včerajšnjo nevihto je tudi pri nas verjetno spremljal shelf cloud, ki pa sem ga zamudil (me je presenetila med popoldanskim počitkom  :icon_mrgreen:) Poslikal sem jo iz zadnje strani, ko se je pokazalo lepo nakovalo v kontrastu z kristalno jasnim nebom za nevihto, lepi kipeči stebri s širjenjem konvekcije proti zahodu, dežno-(točna?) zavesa nad Dravskim Poljem in na koncu še lepi mammatusi na nakovalu ob sončnem zahodu.

Tudi jaz se opravičujem za preveč slik, a nove teme se res ne splača odpirat.

LP

Tržičan

Brezje pri Tržiču

Delno jasno, T = 12,8°C.

Tmin = 5,5°C (najnižji Tmin oktobra)
Tmax = 13,3°C

Padavine v zadnjem poslabšanju: 18,2mm

Lp, Nejc

bbator

Trenutno zmerno oblačno. Popoldne ob tistih šibkih plohah vse skupaj le 0,5mm. Trenutna temperatura je 13°C. Tudi rosišče zaenkrat še visoko pri 10°C. Če se bo temperatura hotela spustiti proti ledišču do jutra bo moral veter najprej posušiti zrak. Sicer bo kaj hitro nastala megla in ohlajanja bo konec. Verjetno Arso računa na to glede na napovedane temperature jutri zjutraj. Pa da vidimo...
Ni vse v snegu, nekaj je tudi v nevihtah!

sasolaguna

Veter se bo verjetno okrepil, tako da v LJ pod 0 naj ne bi šlo. ARSO avtomastke kažejo kar močan veter na letališču v Lescah, sunki so že okoli 50kmh.

roky

Danes je bilo zjutraj megleno. Točno opoldne se je megla razkadila in posijalo je sonce. Kmalu pa se je od severa hitro pooblačilo tako, da je bil dan oblačen. Padlo je nekaj kapelj dežja. Proti večeru pa se je počasi začelo jasniti. Bilo je sveže tudi čez dan :icon_rolleyes:.

Tmin 5.9°C  ob    1:06
Tmax 14.9°C   ob   13:55
Trenutna temperatura 9.3°C
Vlaga 94%
Rosišče 8,4°C
Tlak 1019 hpa
Max sunek vetra 9.7 km/hr   ob  13:42

:wavey:

boro

Jasno

Temp.= 8,2°C
Tmax = 17,3,°C
Tmin.=   3,6°C
Vlaga: 87%
Zračni tlak: 1022,4hpa
Najmočnejši sunek vetra: 20,2km/h
Padavine danes: 0,0mm

Trocki

Citat od: boro dne 04. Oktober 2016, 21:30:47
Tmin.=   3,6°C

Pri nas Tmin 1,8°C. Zelo redko da je pri nas hladneje zjutraj kot v Logatcu.

Vreme bo! :)

krispy123

Pretezno jasno je in hladno. Cez dan je znova pricelo dezevati.
Temperatura: 9.1C
Min temp: zjutraj je bilo se zmerno oblacno, zato se ni tako ohladilo, 6.9C
Max temp: 13.6C
Vlaga: 98%
Veter: hladen gornik je zapihal malo prej ali t.i JZ veter do 8 km/h.
Padavine v tem poslabsanju: 15,0 mm

goldhorn

Na sreco je povlekel rahel severnik in temperaturno padanje trenutno zaustavil. Upam, da ne bo zjutraj presenecenja. Trenutno na 5,3 stopinjah.

paradolf

Danes sem ga lepo pihnil pri napovedovanju. Razmeroma veliko padavin je padlo ponekod glede na to da je kazalo le nekaj kapljic še včeraj zvečer ko sem osveževal napoved. Zjutraj pač ni bilo časa.

Pri nas sicer padavin le za vzorec, je pa na vzhodu Lj. kotline bilo vsaj nekaj mm dežja, saj je padalo kar solidno.
Zjutraj ob meglenem jutru Tmin. +5.4°C, sedajle pa smo na + 8.2°C.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

gregach

Mi smo zjutraj do 9. ure imeli povsem jasno vreme, nato pa se je najprej prehodno zmerno pooblačilo, po 12. pa se je od severa postopno povsem pooblačilo. Preostanek dneva je tako bilo (pretežno) oblačno vreme. Med 12:30 in 14:30 je rahlo deževalo. Zvečer se je postopno pretežno zjasnilo. Sredi denva je pihal okrepljen veter zahodnih smeri, popoldne je oslabel, zvečer pa obrnil na SV smer.

TRENUTNO STANJE:
Pretežno jasno
T=9,1 °C
Tmin=4,8 °C ob 06:38
Tmax=14,9 °C ob 12:23
Vlaga=77 %
Tlak=1022,3 hPa
Veter (povprečje 10 min)=2,2 km/h, smer=SV
Max zabeleženi sunek danes=29,5 km/h ob 12:19
Padavine danes=1,0 mm
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

MINIMAX