ZEVS Forum

Supercelična nevihta na območju Dravske doline (15.8.2016)

Začel/a krispy123, 15. Avgust 2016, 17:06:57

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

krispy123

Danes popoldan nas je od severa prešla najmočnejša in tudi najbolj fotogenična nevihta to sezono. Prišla je iz Avstrijske smeri ter se je v smeri proti jugu še okrepila. Dobili smo zelo močan naliv, max sunek vetra je dosegel 37 km/h ter tudi točo 2-3 cm, ki je padala nekaj minut. Moja lokacija slikanja vsekakor ni bila najboljša, ker je v smeri proti severu Kozjak. Najbolj primerna lokacija za slikanje bi bilo v tem primeru Dravsko polje, recimo letališče Maribor. Mislim da je tole bila HP supercelična nevihta z wall, shelf cloudom. Morda pa dobivam počasi veselje nazaj do neviht, ampak v prihodnje bo treba it kam z avtom in ne čakat na nevihto na domačem dvorišču. Upam da boste zadovoljni z mojimi slikami. Vse skupaj sem poslikal le starim digitalcem, par slik pa sem naredil tudi s telefonom.  :shrug:
Radar.

Takole se je vse skupaj začelo iz severne smeri. Takoj sem vedel, da gre za precej močno nevihto.

Ena vmesna.

Tukaj je vse skupaj postajalo vse bolj fotogenično.

Še malo pa bo zadeva prišla čez hribček (Kozjak). Tukaj je že lepo viden shelf ter tudi wall cloud.

[url=https://postimg.org/image/4us0a6rnd/]

Ni slabo sem si rekel.  :icon_wink:

Lep pozdrav.
:smash:

wisky

VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

paradolf

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Nanika1991

Res je bila lepa. Ko si radar pogledal, te je kar zmrazilo, proti Avstriji pa črno kot v rogu. Odličen ulov  :icon_wink:

grajbos

Uf, na tej fotografiji vidim, kako blizu mojega doma je bila toča... V Bistriški grabi in naprej proti Duhu na Ostrem Vrhu ga je kar konkretno sipalo.

Na spodnji porisani krispy-evi fotografiji je obkrožen sosedov travnik, tam kjer je konica puščice, je pa naša hiša.
Več sreče kot pameti že nevemkolikič kar se tiče močnejših neviht in toče.

Nanika1991

Ja, smo nekateri imeli res srečo. Se je potem videlo, da gre stvar bolj proti Mariboru. Na Svetem Duhu na Ostrem Vrhu pa bolana toča  :zaba: (če ste gledali določene medije, da ne bom oglaševala). Pa je to relativno blizu Ruš, blizu Selnice pa še bolj. Mislim, da še takšne nisem videla, pa je v Rušah leta 2006 padala kot jajce (suha), ampak tale....uff  :buttrock:

Tako, dodala sem še nekaj svojih fotografij, ker sva opazovala nevihto iz istega kraja. @Krispy123, upam, da ne zameriš še mojih par fotografij, reportaže nisem na novo odpirala, ker je brezveze. Lokacija ni idilična, nekaj pa le je.

mat89

Res izjemen dan  ,kdo bi si mislil da bodo takšna neurja. Modeli so sicer kazali na možnost neurij ,ampak očitno so se pogoji čez dan še izboljšali. Lepa reportaža :icon_wink:

kripelj

Odlično opravljeno obadva!   :icon_wink:
Vsekakor supercelica leta pri nas... Žal pa bo škoda ogromna...

beowulf