ZEVS Forum

Trenutno vreme (01.08.2016-31.08.2016)

Začel/a komar, 01. Avgust 2016, 09:00:53

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

sasolaguna

@robi 14-sestra je slišala na lokalnem radiu, količina je verjetno z W dela mesta. Reka Paka-ta izvira nekje v kanjonu ob cesti SG-VE če imam prav-pa priteče iz NE smeri, zato verjetni imelo vpliva na višino reke v samem mestu. Je morala biti pri izviru reke nekakšna padavinska luknja in manj padavin, verjetno je dobro, da je bilo tako in da ni voda vdrla v mesto.

wannabe

Tudi tu prva nevihta pred dobro uro dokaj močna, glede na radar je morala biti v okolici Straže ( bo @krokodil) povedal več precej močna. Trenutno neprestano bliskanje proti zahodu in že nova runda.
Dobro bo namočilo, naslednje dni bodo gobe rasle  :icon_mrgreen:

mat89

celo manjša ploha. Sicer pa danes za las zgrešili statistično vroč dan.
T:20,2 stopinj C
Tmax:29,9 stopinj C.
Padavine:0mm

Serpentinšek

Pa kaj si nor?  :zaba:  Maribor 80 litrov!?
Verjetno je kakšen kraj in zaselek dobil še več. Res noro zlivanje je to moralo biti.

V Bočni smo tokrat ostali večinoma suhi. Proti JZ,Z,SZ,SV,V in JV pa je pošteno padalo.  :buttrock:  Logarska dolina in Kamniška bistrica 30 mm, Jeronim 16 mm. G.Grad beleži 1 mm, v Bočni pa je le malo pokapljalo.

Sicer še en v seriji lepih sončnih dni do popoldneva, ko se je začelo kuhati. Jutro prijetno sveže, čez dan zelo toplo.
Naj traja čim dlje  v september.
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

max

Da malo javim situacijo iz naših koncev v Sp. Savinjski....padala je toča v pasovih, ponekod se koruzi nič ne pozna, ponekod -1km stran, so ostala samo stebla/štrclji
Ob nalivu, ki je trajal cca 1h15min, je pihal močan SZ veter, max. sunek je dosegel 61,9km/h
Padavine: max RR 249mm/h, urna količina padavin je dosegla rekord 84,5mm/h odkar je postavljena postaja(9let), skupaj do tega trenutka je padlo 90,8mm dežja

Gasilci imajo polne roke dela, sirene tulijo nonstop  :P

robi14

Citat od: sasolaguna dne 29. Avgust 2016, 19:49:00
@robi 14-sestra je slišala na lokalnem radiu, količina je verjetno z W dela mesta. Reka Paka-ta izvira nekje v kanjonu ob cesti SG-VE če imam prav-pa priteče iz NE smeri, zato verjetni imelo vpliva na višino reke v samem mestu. Je morala biti pri izviru reke nekakšna padavinska luknja in manj padavin, verjetno je dobro, da je bilo tako in da ni voda vdrla v mesto.

Za padavine ne bom nič rekel, je možno da jih je bilo toliko, ker je vse poležano... Verjetno od toče in nalivov.
Paka pa izvira pod ali na Pohorju in glede na to, da ima izrazito hudourniški značaj, se vsak mm padavin hitro pozna na njenem vodostaju. Kanjonu se pa reče Huda luknja.

Edit: se opravičujem @Sašolaguna, očitno je res bilo veliko več padavin v zahodnem delu Velenja, kar se vidno pozna tudi na hidrogramih.
Redkokdaj so opazne takšne razlike.

mat89

Citat od: kripelj dne 29. Avgust 2016, 18:34:10
Wow, spet totalna pi****ja v MB in okolici... Ko sem se vračal iz chase-a sem večkrat moral obrnit zaradi poplavljenih cest, na Tržaški vsaj 2 prometni nesreči, na cesti tudi ogromno vej (tudi večjih). V Na cesti Malečnik-Melje vode do pasu in posledično popolna zapora. Gasilci še vedno tulijo v eno.
Pri meni 42,3mm, na Taboru in morda v Melju verjetno še več.

edit: 78,9mm MB Tabor  :zaba:

Arso postaja-Tabor le 34mm

kripelj

Citat od: mat89 dne 29. Avgust 2016, 20:21:16
Arso postaja-Tabor le 34mm

Zanimiva tudi izjemna razlika med Taborom in letališčem, ki je dobilo le 1,9mm pa je recimo dobrih 5 km zračne linije stran.

Edit: @mat89: meni tudi tam kaže vredu, 79,7mm  :icon_question:

mat89

Hm po tem le 35mm ,očitno gre za napako. Sicer še po ponoči nekaj dežja ,Arso bi lahko žr izbrisal opozorilo ,saj ne kaže na nič resnega več.
http://meteo.arso.gov.si/met/sl/service/

EDIT:30.8 14.34
Hm potem pa meni nekaj nagaja ,vredu v glavnem je padlo skupaj kar 80,3mm ,na nekaj km oddaljenem Letališču pa le 1,8mm padavin.

MINIMAX

Lj-Polje

rahlo dežuje po nevihti
19°C

5,8mm dežja
MINIMAX
Lj-Polje

Lluka

Trocki............si preštel litre????? 3x preštej.............. ker videti je bilo..ZLIVANJE na tvojem koncu, (AC bila pomoje potopljena na tem odseku.) medtem ko pri meni malce rahlega dežka.....

Trocki

Citat od: Lluka dne 29. Avgust 2016, 22:02:37
Trocki............si preštel litre?????

15,2 mm. Bilo je kratko ampak intenzivno.  :icon_biggrin:
Vreme bo! :)

računalnik

paradolf

Pri nas ob nevihti danes proti večeru le 4.1mm saj smo bili na robu dogajanja. Malo je le zalilo.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

gregach

Mi smo danes do 16. ure imeli (pretežno) jasno vreme, nato pa se je postopno pooblačilo, zapihal je okrepljen severovzhodni veter. V daljavi je grmelo, pri nas pa je le zvečer slabo uro rahlo do zmerno deževalo.

TRENUTNO STANJE:
Oblačno
T=17,8 °C
Tmin=15,6 °C ob 04:25
Tmax=28,5 °C ob 15:24
Vlaga=90 %
Tlak=1016,3 hPa
Veter (povprečje 10 min)=2,1 km/h, smer=SZ
Max zabeleženi sunek=31,6 km/h ob 17:53
Padavine danes=1 mm
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."