ZEVS Forum

Trenutno vreme (01.08.2016-31.08.2016)

Začel/a komar, 01. Avgust 2016, 09:00:53

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

računalnik

Citat od: Trocki dne 15. Avgust 2016, 19:40:08
Kaj niste pri vas dobili kar 75 mm 4-5 dni nazaj? Ta mesec ste pa tudi že preko 100 mm? Kakšno zalivanje?  :icon_question:

Kaj jamraš?
Če že pada v okolici, naj tudi tukaj kaj pade dol. Če 1x na teden malo dolije ni nič narobe.

boro

Oblačno

Temp.= 20,5°C
Tmax = 30,4°C
Tmin.=  12,2°C
Vlaga: 70%
Zračni tlak: 1021,3hpa
Najmočnejši sunek vetra: 35,6km/h
Padavine danes: 0,0mm

mat89

Res pester dan je za nami. Doma je bilo nekaj drobne toče in hud naliv ,ki je bil najmočnejši v zadnjih letih. Doma me v času neurja ni bilo ,sem bil na terenu.
T:17,3 stopinj C
Tmax.27,8 stopinj C
Padavine:40,4mm
max inteziteta:221,6mm/hr ob 16:48

Danes prevozla od Murske sobote do Lenarta ,Ptuja ,Majšperka,Slovenske Bistrice in na koncu do Celja. Na Ptujskim jezerom sva z Mitjom ujel izjemen shelf cloud. Letošnja nevihtna sezona v naših koncih v zadnjih 10 letih ena izmed najboljših.

Lazic

Stranje pri Kamniku
T= 17,4°C
danes eden kratkotrajen naliv kateri je pustil 4,6mm, drugače pa vseskozi na robu dogajanja (nekoliko vzhodno je padlo 20mm+)...letošnja nevihtna sezona pri nas nasplošno precej dolgočasna. Suše pa k sreči ni...

stog

Tole bi vas znalo zanimati:  ;)
Do 22:10

V SG pri letališču 92,1mm dežja.

kripelj

Pri meni 46mm v nevihti, zvečer pa še verjetno kakih 5mm zraven.

Ena fotka današnje supercelice na Dravskem Polju, reportaža pa verjetno jutri.

@stog  :zaba: to pa so enormne količine pri SG!

Serpentinšek

Norišnica danes!  :zaba:

Pošast nad MB sem videl celo iz Bočne, precej lepše pa dogajanje za Goltemi - na Koroškem. 

Takole je pa malo po 18h izgledalo proti S-SZ.  :buttrock:

Dogajanje iz Avstrije se je kasneje pomaknilo nad nas in pustilo 12 mm v Gornjem Gradu, v Bočni pa "kar" 17 mm. Vmes ni bilo trdih dodatkov.

Tale dan vsekakor gre v arhiv nas vremenkotov.   :)
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

gregach

Res vremensko pester dan!  :buttrock: Čestitke vsem, ki ste počejsali te lepotice. Tale višek padavin v SG pa res neverjeten!  :zaba:

Pri nas sicer nič posebnega ... Nekje do 16. ure je še prevladovalo pretežno jasno vreme, nato pa se je od SZ postopno pooblačilo. Sprva se je močna nevihta pojavila severno do nas, nato še zahodno in južno. Pri nas je le med 18. uro in 21:15 občasno rahlo do zmerno deževalo, je pa vmes praktično ves čas bliskalo in grmelo. Bilo je tudi nekaj močnih sunkov vetra.

TRENUTNO STANJE:
Zmerno oblačno
T=16,1 °C=Tmin
Tmax=27,6 °C ob 15:28
Vlaga=95 %
Tlak=1016,6 hPa
Veter (povprečje 10 min)=3,5 km7h, smer=Z-SZ
Max zabeleženi sunek danes=41,7 km/h ob 18:54
Padavine danes=7,3 mm

Porazno poletje letos ... do sedaj le 5 vročih dni, kar je enako kot v katastrofalnem poletju 2014.  :banghead:
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

krispy123

Noro dogajanje včeraj nam je dalo 40 mm dežja, kar je že kar lepa enodnevna količina, večina je padlo v 30 minutni nevihti. Epicenter nevihte je bil včeraj nad Mariborom, kjer je padlo tudi preko 50 mm, najhuje je bilo na območju MB Tezna, Tabora ter Razvanja. V Limbušu kjer sem ponavadi za vikend je tudi padala večja toča cca so bili delci tudi do 6 cm premera. V Rušah je padala toča le nekaj minut pa še to bolj drobna 2-3 cm, tale naš kraj je fenomen kar se tiče poletnih neurji, prave toče do včeraj ni bilo že od leta 2010 dalje. Mislim da nas velikokrat zaščiti Pohorje, ko pridejo neurja iz jugozahodne,južne smeri, ko pa pride iz severne pa tu in tam tudi Kozjak in tako zadeva vsaj toliko oslabi do sem, da ne pade toča. Tako da je že razlika med nami in Mariborom, kjer pada toča več krat. Tako da, če kdo ne želi toče, plazov, poplav se lahko preseli v našo mesto. ;)
Čez celo leto je dovolj padavin (cca 1250 mm), dovolj snega (edino ob zadnjih zimah ne), tako da nam nič ne manjka. Moji teti pa je včeraj v Bresternici zalilo klet in tudi elektrike nima.
Trenutno stanje
Pretežno jasno, pričakujem kakšno nevihto tudi danes, a glavno se bo dogajalo nad hribovitim svetom Pohorja.
Temperatura: 23,2 °C
Min temperatura: 14,6 °C
Vlaga: 68%

stog

Tukaj danes 1mm v plohi z grmenjem.
V Gorenji vasi 22,4mm dežja. V dolini Brbovnice in okoli Žirovskega vrha morda kje 40mm.
Lokalno okoli 50mm+ v okolici Čabra na Hrvaškem.
Zdaj vidim da v Podljubelju že 35mm.

Včeraj:

Oblak69

Točonosna celica trenutno severno od Kranja, ki pa hvalabogu razpada.

boro

Jasno

Temp.= 19,7°C
Tmax = 26,8°C
Tmin.=  13,5°C
Vlaga: 78%
Zračni tlak: 1015,2hpa
Najmočnejši sunek vetra: 20,2km/h
Padavine danes: 0,5mm

gregach

Danes je prevladovalo pretežno jasno vreme, le občasno je bilo rahlo oblačno. Zvečer se je delno pooblačilo. Pihal je zmeren V-JV veter.

TRENUTNO STANJE:
Delno jasno
T=18,3 °C
Tmin=14,8 °C ob 05:49
Tmax=24,8 °C ob 15:33
Vlaga=87 %
Tlak=1009,9 hPa
Brezvetrje
Max sunek=16,9 km/h
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

Aquatic

Fotografiranje strel v bližini Cerkelj na Gorenjskem.
Davis Vantage Pro2

krispy123

Malo prej nas je znova prešla kratkotrajna ploha, ki je dala nova 2 mm.
Temperatura: 19,0°C
Max temperatura: 22,4°C, danes je malce bolj sveže a še vedno ne hladno, upam na čimveč sončnih dni v naslednjih dneh, čeprav bo tole težko.
Vlaga: 82%