ZEVS Forum

Nevihtno dogajanje, 31.07.2016

Začel/a Mraz, 01. Avgust 2016, 23:29:38

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Mraz

Glede na to, da je bilo kar nekaj dogajanja me čudi, da ni še nobene reportaže o predfrontalnih nevihtah v nedeljo. Jaz sem tako kot vedno spremljal situacijo od doma in tokrat sem imel kar srečo, saj sem ujel supercelico ob sončnem zahodu, kar je prineslo lepe kontraste. Malo mi je žal, da nisem mogel ves čas spremljati/fotografirati večernega bliskanja, zato se je ujelo le nekaj oddaljenih strel.

Če grem po vrsti, začelo se je, ko se je od jugozahoda približevala nevihtna linija, ki je imela tudi maksimalne odboje.

Pričakoval sem, da bo nevihta imela kakšne lepe strukture, a od tega ni bilo nič. Za kratek čas se je sicer poskušalo nekaj formirati, a nič posebnega.

Ko nas je tole doseglo, smo dobili le par kapelj. Medtem sem že bil pozoren na novo nevihto, ki je nastala nekako med Celjem in Mariborom. Imel sem občutek, da bi lahko bila tudi kakšna pametna struktura in ko je nevihta šla mimo po severni strani sem videl, da gre za supercelico. Kmalu je začel nastajati tudi (verjetno?) wall cloud in kot že rečeno je ob svetlobi zahajajočega sonca bil zares lep prizor.

Nevihta je potem nadaljevala s svojo potjo.

Potem več nisem imel časa podrobno spremljati situacije in verjetno sem zamudil kar nekaj udarov strel. Vseeno sem nekaj fotk uspel narediti, a nažalost niso nič posebnega.

Bil je vsekakor zelo zanimiv dan in solidna nevihtna sezona se nadaljuje.

Gorazd

Super si ujel dogajanje. Meni so zelo lepe fotografije strel, kjer se vidijo tudi zvezde. Bravo.

Mejte se radi

krispy123

Super reportaža, tale celica nam je v vzhodnih Halozah (Leskovec pri Ptuju) že drugič letos stolkla vinograd.  :banghead:

wisky

VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

chris93

Krasne slike kot vedno!
Jaz sem gledal tole nevihto v "rit" zvečer in je bliskalo na vsake 2 do 3 sekunde, pa veliko lepih črtastih bliskov, ki so osvetlili nebo kot bi bil dan, skratka noro  :buttrock:

gregach

"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."