ZEVS Forum

Trenutno vreme (01.07.2016-31.07.2016)

Začel/a mojcej77, 01. Julij 2016, 00:53:29

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

kripelj

Pri nas tudi danes suho, popoldan je nekajkrat zagrmelo iz nevihte, ki je potovala vzhodneje. Trenutno pretežno jasno pri 22C.

Še slika precej impresivne dežne zavese prej omenjene nevihte, slikano s Pohorja, nekje nad Polskavo- iskal sem nove lokacije za slikanje strel. Bil sem priča tudi zanimivemu pojavu, ko je 20-30m od mene zlivalo kot noro, po meni pa je padla le kakšna debela kaplja. Žal nisem uspel fotografirat.

Tržičan

Brezje pri Tržiču

T = 19,6°C

Tmin = 17,8°C
Tmax = 27,5°C (23. topel dan letos in 16. julija)

Padavine danes: 0,8mm
Padavine zadnje 2 dni: 1,4mm

Danes podobno kot včeraj manjša nevihta, s to razliko da je danes celo za kratek čas zmerno deževalo, je pa manj grmelo.

Lp, Nejc

Gorazd

Pri meni je v ponedeljek padlo 10,4 mm, včeraj pa 21,6 mm. Vsaj malo je zalilo, saj je v preteklih 18 dneh padlo le 14 mm. Sicer pa zadnjih 9 dni vselej preko 30,8°C. Danes zjutraj 17,7°C in megla.

Mejte se radi

računalnik

računalnik

Rahlo še pada po nevihti. No v bistvu nas je zadel rob nevihte. Po kitajčku je padlo 13mm, kakor sem videl med vožnjo, pa je v Radovljici padlo vsaj 3x toliko.

max

Zahodno od Kranja, oziroma v območju Tolmin - Jesenice - Škofja Loka - Kranj, se pa zdajle že nekaj časa dogaja, nobenega reporta ni.... :icon_rolleyes:
Na Goriškem področju in Ajdovščini tudi......

računalnik

En na enem drugem forumu pravi, da je v Radovljici padlo okoli 100mm

Aquatic

Trnje, Škofja Loka                         

Podatki ob 17:35 uri
- nevihta
- temperatura: 18,4 °C
- temperatura rosišča: 16,5 °C
- tlak: 1013,4 hPa, ustaljen
- zračna vlaga: 89%
- piha S-SZ veter s povprečno hitrostjo 11,3 km/h
- padavine: 12,7 mm
- max intenziteta padavin: 93,22 mm ob 17:20 uri
Davis Vantage Pro2

Trocki

Pretežno oblačno pri 21,4°C. Prej je malo posvinjalo toliko da je zmočilo asfalt.

:icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:
Vreme bo! :)

kvak

Citat od: max dne 27. Julij 2016, 17:01:16
Zahodno od Kranja, oziroma v območju Tolmin - Jesenice - Škofja Loka - Kranj, se pa zdajle že nekaj časa dogaja, nobenega reporta ni.... :icon_rolleyes:
Na Goriškem področju in Ajdovščini tudi......

Na Jesenicah nič posebnega

Tržičan

Brezje pri Tržiču

Oblačno, T = 18,3°C.

Tmin = 17,5°C
Tmax = 27,2°C (24. topel dan letos in 17. julija)

Padavine danes: 4mm
Padavine zadnje 3 dni: 5,4mm

Danes je okoli 3 ure grmelo proti Z in J, mi pa smo bili vseskozi na obrobju dogajanja, občasno je le rahlo do zmerno deževalo.

Lp, Nejc

mat89

Rahlo dežuje ampak nič posebnega. Nevihtna linija je do nas oslabela
T:23,2 stopinj C
Tmax.30,1 stopinj C
Vlaga:84%
Padavine:0,2mm

Edit: grmi

MINIMAX

Lj-Polje

dež se nas kar izogiba, danes proti večeru le ploha, ki ni pustila merljivega, se je pa prijetno ohladilo na trenutno 20,9°C pri 74% rv
MINIMAX
Lj-Polje

Ledeni

Sem se ravno peljal v tistem času mimo Radovljice in je res zlivalo noro. Še ko sem se z Jesenic bližal tisti zavesi, sem pri Žirovnici raje ustavil in počakal, da gre mimo. Pa kar ni hotelo nehat, tako da je sledila vožnja čez hud naliv pri 60 km/h po avtocesti.

Pri men doma pa je pravkar mimo nevihta, ki je nastala v predpolju večjega padavinskega območja, celo vijolični odboji - močan naliv in nekaj drobne toče.
Očitno še ni konec, saj se v bližini prožijo nove nevihte.
Temperatura je iz popoldanskih 29 padla na 21°C.

sasolaguna

Zalog je tudi ostal suh, nekaj dežja je padlo zahodno od avtoceste. Sestra pa povedala, da je bil v Velenju pravi potop, v slabi uri je zapadlo kar 50L dežja, pokale so strele, zaradi velikih količin vode na cestah pa je bil prometni kaos. Tudi v Celju in okolici menda kar veliko dežja.