ZEVS Forum

Trenutno vreme (01.07.2016-31.07.2016)

Začel/a mojcej77, 01. Julij 2016, 00:53:29

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

najed

Citat od: računalnik dne 13. Julij 2016, 11:02:10
Se ni za bati, toča je tukaj takoooooo redek pojav.

Jah, meni je mislim da dve-tri leta nazaj avto stolklo dvakrat v dveh dneh - se še prav spomnim, na torek pred firmo na Jesenicah, v sredo pa ob Bohinjskem jezeru. Tko da sem večino toče v zadnjih petih letih pokasiral  :praise:

kripelj

Zelo lepa sup severno od Lenarta. Sem imel med delom ravno dovolj časa da sem jo (sicer iz razdalje) pofotkal.

H2o

Na Brezovici pri LJ zzaenkrat še brez omembe vrednih padavin. Linija se pomika kilometer ali dva severneje.

Še nekaj struktur.

sasolaguna

Na radarju vijolčn flek točno nad SG, more bit brutalno tam. Kot kaže se počasi začenja, po dveh plohah je v LJ ogabno soparno, vse bolj tudi grmi.

lesce

Citat od: Korošec dne 13. Julij 2016, 15:24:28
Soliden naliv, ki še vedno traja. Temperatura je padla na 19°C.  :bouncy: Končno se da normalno dihat  :icon_wink:
V nalivo padlo 19mm dežja.
blagor vam...mi pa če ne dobimo zajetne količine dežja...bo nastopila suša...

dez

Pri nas so ogromne razlike že na majhnih razdaljah. V centru Mežica je padlo več padavin kot pa pri nam. Kar je tudi iz radarja razvidno in vremenske postaje v Mežici.
Pri nas je zaenkrat padlo 11,8 mm padavin,  ampak prav krepitev se je začelo šele zdaj.

Edit Do prve pavze je pri nas padlo 16,5 mm padavin.

stefko

Eno uro fejst lilo na srečo brez trdote, par strel, in se prijetno ohladilo na 22.

stog

V našem hribovju že kar pestro. Lokalno je že padlo okoli 30mm.

Serpentinšek

Uhhh, potem ko se je blizu Domžal razvila solidna pošast, jo je odneslo proti Menini in G.Gradu.
V Bočni pravo neurje s točo do 2-3 cm.  :icon_cry: Vetra pa ni bilo veliko. Tokrat ni Menina prav nič ustavila mrcine.

V Domžalah medtem zmočilo asfalt. Trenutno že drugič.
Sicer pa mi tole dolgotrajno proženje v linijah ni preveč všeč. Zna ponekod v teh pasovih pasti ogromno dežja.

EDIT: Gornji Grad 33,5 mm. Vodilni na spisku vseh ARSO postaj.  :icon_arrow:
V Bočni fotr izmeril 28,7 mm.
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

Korošec

Trenutno pavza s padavinam. Po ARSO postaji, ki je malo izven Mežice proti Poljani je padlo 30,6mm. Privat postaja v centro Mežice pa je namerila 39,3mm.
Upam, da bo samo še rahlo deževalo brez nalivov.
Je pa 18,6°C :buttrock: Seveda so vse okne odprte  :icon_haha:

sasolaguna

Močna nevihta s točo naj bi zajela Mozirje in se pomika proti Velenju in Koroški. Menda je kar divje, vsaj tako je povedala sestra. LJ je nevihta samo oplazila, 24ur pa poroča, da je nekje na zahodu mesta streha udarila v hišo.
Edit: močna nevihta s točo premera 5 do 6cm je prešla tudi Velenje, sošolki je kar čez protitočno ponjavo poškodovalo avto, menda pa je velika toča razbila tudi strešna okna na Velenjka park Mallu na začetku mesta.

oleg

lep pozdrav z hrvaske tocna lokacja jastrabarsko
delno oblačno za enkrat soparno ku hudič
t max tam do 35 celzija
še brez dežja danes  :icon_wink:
oleg

pero

V Velenju je bilo kar pestro. Tukaj v ulici kjer sem jaz doma, je vsak avto "poluknjan".... Fotru je celo šipo razbilo, toča je padla na rob šipe in jo zdrobilo ob robu in je razpokala do polovice.

Toča je bila res premera cca 5 cm, kaj takšnega tukaj še ni bilo. Je pa 10 sekund prej tako ropotalo, kod da bi nekdo steklo metal po tleh na suho v daljavi.. no čez par sekund je pa začelo.
pa lep pozdav

psytoma

pero

tole je bla porcija potem v Velenju.. ista velikost =)
pa lep pozdav