ZEVS Forum

Večerno presenečenje 25.6.2016

Začel/a kripelj, 26. Junij 2016, 12:24:14

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

kripelj

Popoldan sva se z Matejem podila po Prekmurju in Prlekiji, kjer sva nameravala pričakati tisto nevihtno linijo, ki se je počasi pomikala iz Dolenjske in Štajerske. Oba sva bila mnenja, da naj bi bilo tam še največ možnosti za kaj fotogeničnega, saj so modeli kazali nekaj malega striga, ki ga drugod ni bilo. Žal pa sva dobila konkretno zaušnico, na Dravskem Polju se je namreč oblikoval prelep shelf, ki bi ga (če ne bi rinila gor) sigurno ujela.
Do Prekmurja je zadeva oslabela, opaziti ni bilo nobenih pametnih struktur, le ogromno CG strel, ki pa jih je bilo podnevi skoraj nemogoče ujeti. Zajel naju je še močan naliv z nekaj malega sodre, tako da sva parkirala pod streho na neki črpalki.
V upanju, da bo za linijo začelo še kaj prožiti sva se usedla na kavo in tam pogledala še zadnjih 20 minut fuzbala. Nakovalo je bilo žal preveliko, in je onemogočalo vso konvekcijo odzadaj, zato sva počasi krenila proti Ptuju. Tam sva še nekaj časa opazovala bliskanje iz neviht na JV in SZ, lepo so ili vidni bliski celo iz Madžarske.
Kasneje, malo pred polnočjo pa je končno začelo nekaj prožiti tudi na našem koncu, zato sem se odpravil na bližnji Meljski Hrib. Najprej so bile strele precej oddaljene in še deževalo je konkretno, tako da sem držal marelo nad fotoaparatom, sam pa sem bil takoj premočen. Kasneje je začelo pokati vse bližje in tudi deževati je nehalo, tako da smo dobili enega lepših lightshow-ov v zadnjih letih. Vsekakor solidna tolažba za zamujeno popoldansko priložnost, a grenak priokus ostaja :icon_mrgreen:

Kasneje je začelo intenzivno sekat daleč proti vzhodu, na vsako sliko se je v daljavi ujelo v 20s 3 in več CG razelektritev, a je bilo vse skupaj predaleč, zoomiranje pa mi je onemogočal veter, saj so bile slike takoj stresene. Imam očitno prelahko stojalo in v vetrovnih razmerah se ne obnese najbolje.

Lp

mat89

gregach

"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

paradolf

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Mraz

wisky

VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320