ZEVS Forum

Trenutno vreme (01.06.2016-30.06.2016)

Začel/a JaniS, 01. Junij 2016, 06:45:47

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

roky

Danes je bilo pretežno jasno. Čez dan je pihal jugozahodnik. Ploh in neviht pri nas ni bilo :icon_wink:.

Tmin 10.1°C  ob    4:55
Tmax 26.1°C   ob   13:34
Trenutna temperatura 20,4°C
Vlaga 64%
Rosišče 13,6°C
Tlak 1008 hpa
Max sunek vetra danes 20.9 km/hr   ob  16:50
Padavine 0.0 mm

:wavey:

march

Tule iz Petrovč je videti dežno zaveso proti S med Dobrno in Vitanjem.
Pri nas še brez dežja, pihal osvežujoč SV veter.

Lp, March

kripelj

Precej pester dan danes tu na SV, ponekod so padle res ogromne količine padavin v kratkem času.
Pri meni sicer samo 2,1mm, večina dogajanja nas je obšla, zelo podobno tudi na vikendu v Peklu pri Pesnici. Tam je med 17 in 17:30 grmelo res konstantno na vsake par sekund, nam pa se je odprl pogled na solidno mavrico.

Na poti domov sem opazoval zanimive strukture nevihte nekje nad Slovensko Bistrico, verjetno tista nevihta, ki jo je @thor poslikal. Dejansko so bile nekaj časa precej sumljive in so delovale kot wall, a ko sem našel pozicijo za slikat je že razpadala. Nek ostanek se še vedno vidi na fotki.

Nekaj sem še šklocal v upanju, da ujamem kako strelo, ulovila se je ena solidna, zamudil pa sem nekaj res spektakularnih.

LP

boro

Deln oblačno

Temp.= 17,6°C
Tmax = 23,7°C
Tmin.=   9,3°C
Vlaga: 78%
Zračni tlak: 1014,3hpa
Veter: 3,6km/h, smer Z
Najmočnejši sunek vetra: 23,0km/h
Padavine danes: 0,0mm

računalnik

Citat od: lesce dne 04. Junij 2016, 14:02:11
Lesce 3,4 mm v plohah med 11.4 - 13.3 uro
Na koncu se je nakapljalo 0,9mm

mat89

pretežno oblačno ,dež je ob okoli 21:45 ponehal. Popoldan ob okoli 17:30 začelo grmet . Ob 18 uri močnejši naliv ,ki pa je bil kratkotrajen. Glavnina neviht nas je obšla.
T:15,5 stopinj C
Tmax:26,9 stopinj C
Tmin:11,7 stopinj C
Vlaga:96%
Padavine:4mm
max inteziteta:26,8mm/hr
Veter:/
Veter max:19,3km/h(Arso Ptuj 41km/h in L. Maribor 46km/h severnih smeri)

Animacija

Najmočnejši nalivi so bili v Prlekiji ,kjer je na postaji Arso Jeruzalem padlo kar 44mm ,lokalno še več.

še nekaj slik današnjega kipenja

Serpentinšek

Na Jeruzalemu je padlo kar 44 mm.  :zaba:

V mojih koncih neka klasična konvekcija in nekaj ploh na kamniškem in proti vzhodu. Takole je ploha v G.Gradu pustila 1 mm, v Bočni je pa ostalo suho.   :icon_cool:

Tmax. kar lepih +24,8°c, sploh če upoštevam, da je med 11h in 13.30h bilo nad Menino precej zabasano in skoraj brez sonca. A nato se je spet delno zjasnilo.

LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

gregach

Pri nas je danes prevladovalo delno do pretežno jasno vreme, plohe in nevihte so se nas spet izogibale. No, po 18. uri pa nas je vendarle dosegla ploha in to ob sončnem vremenu. Kasneje je "prerastla" v nevihto, saj je iz nje dvakrat zagrmelo. Tekom "nevihte", ki je kmalu ponehala, se je prehodno pretežno pooblačilo. Le nekaj km V-SV so padavine nato vzrajale še kakšni 2 uri.

TRENUTNO STANJE:
Rahlo oblačno
T=13,6 °C
Tmin=11,9 °C ob 04:57
Tmax=25,9 °C ob 16:05
Vlaga=88 %
Tlak=1011,8 hPa
Veter (povprečje 10 min)=1,3 km/h, smer=Z-SZ
Max zabeleženi sunek danes=22,3 km/h ob 18:49
Padavine danes=0,9 mm
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

lesce

Lesce, trenutno zmerno oblačno 13,5 °C
v zadnjih 24 urah neverjetnih 5,4 mm padavin
.....SZ je v tem poslabšanju najbolj suh....

stog

Včeraj me je presenetil skok pretoka reke Dragonje. Padalo je namreč le v njegovem skrajnem zgornjem toku pa tak dvig v spodnjem.  :zaba:

Akumulacija padavin za včeraj:

Lokacije maksimumov na vzhodu:

In v Istri:

gregach

Citat od: lesce dne 05. Junij 2016, 08:04:40
v zadnjih 24 urah neverjetnih 5,4 mm padavin
.....SZ je v tem poslabšanju najbolj suh....

Aja?!
Pri nas v zadnjih 7 dneh skupaj le 6,5 mm.
Upam, da bo danes kaj, čeprav imamo v planu športne aktivnosti na prostem. Najbolje bi bilo, če bi padalo šele zvečer ... :icon_mrgreen:

Pretežno jasno, rahel razvoj kumulusov.
T=20,8 C
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

mat89

krispy123

Trenutno stanje
Oblačno, rahlo dežuje ponovno. Mi je prav zanimivo, da se skoraj na istem mestu vsaki dan naredijo pred popoldnevom te stacionarne plohe. Prvo se te plohe, nevihte razvijejo v višjih delih Pohorja in jih nato oslabljene prinese tudi v Ruško-Selniško dolino. Za zdaj pa je zadeva zelo šibka.

Temperatura: 20,0°C
Min temperatura: 12,7°C
Vlaga: 70%
11.40: začelo je močneje deževati, trenutno naliv z rdečim flekom v okolici.
12.00: zadeva je kar fajn stacionarna, trenutno oranžni flek še vztraja.
13.30: V tisti plohi smo dobili 10 mm v pol urah, sedaj pa se delajo že nove plohe, nevihte. Par km proti jugozahodu že znova zliva, sedaj pa gledam radar in bo morda nekaj prišlo iz severa, torej iz AU strani, ker spreminja smer. Naš aladin kaže ravno to, pa da vidimo. Se pa je ohladilo vse do 16,5 °C.

matic19

Polovica Škofje Loke je pod tušem  :icon_mrgreen: Slika iz ene od Lubniških kamer:

Dodano 16.35: Škofja Loka drugič pod tušem:

računalnik

Podobno tukaj. Dež že 2 ure tik do Bleda, v mestu pa le par kapelj.