ZEVS Forum

Trenutno vreme (01.06.2016-30.06.2016)

Začel/a JaniS, 01. Junij 2016, 06:45:47

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

računalnik

Tukaj marsikdaj ni bilo padavin ali pa je le rahlo pršelo, čeprav je bil radar lepo pisan. Tako da za moj konec slikca ne velja.

stog

Citat od: računalnik dne 02. Junij 2016, 21:18:39
Tukaj marsikdaj ni bilo padavin ali pa je le rahlo pršelo, čeprav je bil radar lepo pisan. Tako da za moj konec slikca ne velja.
:shrug:
Ogimet je za Lesce naračunal 20mm v zadnjih dneh tako da ne mi reči da pri vas v zadnjih dneh ni bilo padavin.

mat89

Pretežno jasno. Čez dan prevladovalo spremenljivo oblačno vreme. Med 13 in 14 uro imeli močno ploho v kateri je padlo 3,6mm(max inteziteta 52,6mm/hr) Tudi med 15:50 -16:35 imeli nevihto ,ki je dala 1,6mm. Zvečer med 19:20-20:30 mimohod nevihte z malo dežja.
T:14,2 stopinj C
Tmax:22,0 stopinj C
Tmin:11,7 stopinj C
Padavine:5,8mm

Dokaj fotogenična nevihta ob 19:24

Pogled na nevihto v smeri Zavrča in Ormoža

gregach

Danes smo imeli spremenljivo oblačno vreme: vse od pretežno jasnega do pretežno oblačnega.  Sredi dneva, okrog 14ih, smo imeli "rundo" ploh v okolici, proti večeru pa še bolj konkretno "rundo" neviht v okolici. V neposredni bližini, nekaj km V-JV od nas, so neprestano nastajale/se obnavljale manjše nevihte, tako da smo npr. mavrice lahko neprestano opazovali skoraj 2 uri. Pri nas je le ob koncu padlo nekaj kapelj dežja.

TRENUTNO STANJE:
Zmerno oblačno
T=15,0 °C
Tmin=12,2 °C ob 05:45
Tmax=23,3 °C ob 17:14
Vlaga=79 %
Tlak=1008,4 hPa
Veter (povprečje 10 min)=2,3 km/h, smer=Z
Max zabeleženi sunek danes=25,2 km/h ob 14:31
Danes brez (merljivih) padavin.

V zadnjih 5 dneh, ko imamo tako zelo nestanovitno vreme, pa smo prejeli le 5,7 mm padavin.  :banghead: Bi znala se že kmalu začeti kazati suša, če se nas bodo plohe in nevihte v prihodnjih dneh še naprej tako izogibale.

Sicer pa je tudi za moj kraj danes radar neverjetno "lagal", nad nami je kazal celo oranžne odboje, pa takrat ni padlo niti kaplje.  :zaba: :icon_question:

PS: Matej, lepe fotke!   :icon_wink:
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

računalnik

Citat od: stog dne 02. Junij 2016, 21:46:19
:shrug:
Ogimet je za Lesce naračunal 20mm v zadnjih dneh tako da ne mi reči da pri vas v zadnjih dneh ni bilo padavin.
Lesce in Bled je nekaj popolnoma drugega. V teh razmerah se naredi linija Bohinj-Jesenice ter Jelovica-Radovjica(ki gre delno tudi preko Lesc), mi pa gledamo jasno nebo :icon_lol: ali pa se padavine sušijo.
Ja prva 2 dni poslabšanja je nekaj padlo. Malo čez 10mm. Nato pa le rahle plohice z zanemarljivo količino padavin.

lesce

Citat od: računalnik dne 03. Junij 2016, 07:44:36
Lesce in Bled je nekaj popolnoma drugega. V teh razmerah se naredi linija Bohinj-Jesenice ter Jelovica-Radovjica(ki gre delno tudi preko Lesc), mi pa gledamo jasno nebo :icon_lol: ali pa se padavine sušijo.
Ja prva 2 dni poslabšanja je nekaj padlo. Malo čez 10mm. Nato pa le rahle plohice z zanemarljivo količino padavin.

To drži kar si napisal zgoraj...kolikokrat smo pod rdečimi fleki..dol pa ne pride nič...zadnji primer včeraj zvečer....od ponedeljka do danes je v Lescah padlo točno 14 mm dežja in nič več...še nevihte nismo meli..bomo pa ja domačini vedl kako pa kaj:)

Serpentinšek

Ja, del savinjske doline  se spretno izogiba vsem ploham in nevihtam. V Bočni v zadnjih dveh dneh 0,5 mm (0,4 + 0,1)  :icon_mrgreen:
Včeraj presenetljivo lep popoldan, saj se je precej zjasnilo in ogrelo na 22°c. Danes sprva oblačno, a se je dopoldne začelo jasniti, obenem pa so začeli kipeti kopasti oblaki. Mogoče pa danes pride Zg. savinjska na svoj račun.
Se pa zaenkrat te kope kar podrejo :)

Lp
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

kripelj

Zanimive so te stacionarne plohe, tu v centru smo bili na robu in je pustila 1,5mm, medtem ko je tabor pokasiral kar 12mm. Verjetno je V od betnavskega gozda padlo blizu 20mm, ko sem se peljal skozi je tam najmočneje zlivalo in ponekod so bile ceste dobro pod vodo.
Trenutno skozi oblake spet sije sonce in pri 21°C je kar soparno. Škoda da te nevihte zvečer takoj oslabijo, bi se dalo vsaj kake strele poslikat če že od struktur ni nič.  :shrug:

max

Danes v glavnem na obrobju stacionarnih padavin, ob 14:45 med močno ploho/nevihto padlo tudi nekaj zrn toče v velikosti graha, škode ni bilo
Trenutno za našimi hribi(Mrzlica, Gozdnik) grmenje, po radarju tudi padavine v liniji Trbovlje-Laško-Rim. Toplice.

bbenci2

Pri nas kar konkretna stacionarna nevihta z nekaj ledenih dodatkov. Trenutno rahlo dežuje, nateklo pa je 26,9mm vode  :icon_wink:
20.12.2009 >> -21,0°C
Davis Vantage Pro2

krispy123

Tule pa nas je vse obšlo in smo dobili do sedaj 0,0 mm in naj tako tudi ostane. Vsaj en dan.
Temperatura: 22,3 °C
Max temperatura: 22,4 °C
Vlaga: 60%
bbenci2: lejpo vas je zalilo Prekmurce. ;)

roky

Danes je bilo pretežno jasno. Čez dan je pihal jugozahodnik. Imeli smo nekaj kapelj dežja vendar brez merljivih količin :icon_wink:.

Tmin 9.9°C  ob    5:05
Tmax 25.0°C   ob   16:59
Trenutna temperatura 24,9°C
Vlaga 44%
Tlak 1005 hpa
Rosišče 11,8°C
Max sunek vetra 19.3 km/hr   ob  16:18

:wavey:

mat89

delno oblačno. Popoldan med 15:30-16:45 imeli manjšo nevihto. Glavnina je bila malenkost vzhodneje(Ptuj-Ljudski vrt 9,4mm)
T:16,6 stopinj C
Tmax:24,4 stopinj C
Tmin:12,1 stopinj C
Vlaga:94%
Veter:/
Veter max.22,5km/h
Padavine:1,4mm

Pogled z Mestnega vrha pri Ptuju ,na nevihto na delu Ptujskega polja

Pogled z Ptuja na nakovalo nevihte na območju Zagreba

Tržičan

Brezje pri Tržiču

T = 16,5°C

Tmin = 12,8°C
Tmax = 23,0°C

Precej topel dan danes in brez merljivih padavin.

Lp, Nejc

boro

Jasno

Temp.= 13,5°C
Tmax = 23,1°C
Tmin.=    7,6°C
Vlaga: 81%
Zračni tlak: 1012,7hpa
Veter: 1,8km/h, smer SSZ
Najmočnejši sunek vetra: 24,1km/h
Padavine danes: 0,0mm