ZEVS Forum

Višina snežne odeje

Začel/a matej, 18. November 2007, 09:58:04

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

ŽUPMART

No, v Kamniški Bistrici je nekje 5 cm snega, na poti na Črnivec (pri Žagi) recimo 20 cm, na vrhu Črnivca pa kar 40-50 cm! :clap:

TWISTER

Pihe a še zmeraj trdiš da sneg ne more padat z JZ :icon_arrow:

včeraj je po celi Gorenjski snežilo z JZ (sem osebno videl) :clap:

no ja, vsak dan se lahko nekaj naučimo, a ne :icon_wink:

LJ rajlo sneži, temp, pa 0,9

ŠTROMAR

Višina snežne odeje ob 19. uri je 2cm.
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

Pihe

Citat od: TWISTER dne 22. Marec 2008, 21:48:42
Pihe a še zmeraj trdiš da sneg ne more padat z JZ :icon_arrow:

včeraj je po celi Gorenjski snežilo z JZ (sem osebno videl) :clap:

no ja, vsak dan se lahko nekaj naučimo, a ne :icon_wink:

LJ rajlo sneži, temp, pa 0,9

Ne postavljaj zdaj pravil iz osamljenih primerov. :icon_arrow: Na splošno velja, da je to zelo redek pojav, kar je tudi logično, saj nad Sredozemljem pač praviloma ni bazena hladnega zraka, ki bi lahko z JZ vetrom generiral sneženje.Včerajšnji primer je seveda drugačen in ti zelo dobro veš, kaj je bilo vzrok temu, da je lahko ob taki situaciji snežilo.
Prav tako v načelu velja, da pri pozitivnih temperaturah ne sneži in zdaj, ko je včeraj ali predvčerajšnjim marsikje snežilo pri +8 stopinjah, bi pa kar vse teorije zaradi tega spreminjali najbrž?
Vsi vemo, da lahko marsikdaj nastopi izjemna situacija pri kateri se lahko kako pravilo za hip podre in včeraj je bila izjemna situacija. :icon_arrow:
Bovec, 0,0 megla. :icon_exclaim:
V dežemeru pa se mi sneg tali in počasi nabira tiste mm, ki sicer spadajo pod včerajšnji konto. Danes (za včeraj) tako 13,2 mm. :shrug:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Serpentinšek

Citat od: ŽUPMART dne 22. Marec 2008, 20:53:44
...na poti na Črnivec (pri Žagi) recimo 20 cm, na vrhu Črnivca pa kar 40-50 cm! :clap:

Kaaaaaj?  :icon_eek:  :icon_eek:
Potem sem jo še dobro odnesel, opoldne ga je bilo le kakih 20cm.
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

polo

Astra

Ob 21 uri - Vrhnika 7cm, Logatec 10cm, Rovte cca. 20cm snega.
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

blazek

Merjeno okrog 19.ure.

Družinska vas 2cm
Žaloviče (350m) 10cm
Štravberk (500m) 15-20cm :icon_biggrin:

Roger

MINIMAX

Lj-Polje
23.3. Velika noč A.D. 2008
1cm snega

MINIMAX
Lj-Polje

Trocki

Laze - 25cm južnega snega.  :icon_biggrin:
Vreme bo! :)

lolcho

puštal, škofja loka  390n.m.v.

3cm samo ne povsod :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_haha:
Vreme je zakon :) :) !!wmr 928nx

Mamut

Pihe in Twister imata seveda vsak po svoje prav je pa res in zopet ponavljam kot že toliko krat da je letošnja zima še najbolj podobna zimi 1974/75 čeprav je bilo takrat še bolj exstremno kot je pa danes. :icon_arrow:
Seveda še ni končano pred nami so še padavinski dnevi in kmalu bo jasno koliko ga bo še nabutalo. :icon_eek: :icon_haha: :icon_wink:

PS. Pa takrat še ni nobeden govoril o onesnaževanju, o CO2 in takih stvareh kot jih imamo danes priliko poslušat non stop. pač vreme dela svoje in tudi sedaj je tako samo s to razliko da je vsako leto huje. :icon_arrow:

Snega je bilo pri meni za vzorec ga je sproti topilo. Bomo pa videli kakšna bo situacija yu3. :icon_biggrin: :icon_wink:

fisher

Sneg se je v zadnji uri začel zelo lepo nabirati. Trenutno ga je 5-10cm, odvisno od podlage.

kire

Vreme je bilo, je, ter vedno bo.
LP. kire