ZEVS Forum

Prvi letošnji sneg, Družinska vas, 17.11.2007

Začel/a blazek, 17. November 2007, 22:47:18

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

blazek

Danes smo po dolgem času spet ugledali snežinke in pa snežno odejo. Sneg je pričel padati okrog 10.00 ure. To je bilo samo rahlo naletavnje snega, brez kakšnega oprijemanja. OKor 14.00ure so se padavine okrepile. Sneg se je pričel oprijemato. Do sedaj ga je padlo 2-3cm. Se pozna da so tla še kar toplo, saj je sneg na zemlji stalilo. Tako imao prekrasno zimsko idilo, pa čeprav snega ni veliko, za lušte je pa kar solidno. Temperatura se od 17.00ure vseskoti giblje med 0 in 0,1°C. Tmax je bil 1,7°C.Vrjetno je eden izmed najnižjih Tmax v zadnjih 5ih letih. Moram še malo pogledat statistiko.

slikano okrog 11.ure

slikano okrog 14.ure

Malo pred Lešnice, v ozadju Trška Gora (440m)

Novo mesto

Žaloviče (340m)

lp Blaž

Vremenko

Bravo lepo :clap:
Tle je šele pa zdejle začel malce snežit :icon_wink:

Davor

Brez oblakov ni ciklona!

tesovnik

ma ja ko bi blo pri nas tolk snega :icon_wink:

nekaj se še pripravlja pri nas :clap:

saj zdi se mi :icon_haha: :icon_haha:

gradiščan

blazek

Še nekaj današnjih slik. ko smo imeli kar 8cm snega. Proti večeru je višina padla na 6cm.

včeraj zvečer

danes zjutraj

dopoldne

lp Blaž

alan

tesovnik

ablak

Astra

VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si

markokorosec.net

Lepe fotke, meni najboljš tista s stopnicami v prvem sklopu in tist žleb v drugem :icon_wink:

blazek

Včeraj sva se z bratom odepljala še na sosednje gričke. Šla sva na Vinji vrh (395m). On je vozil jaz pa slikal. Snega je bilo 10-12cm, padal je pri temperaturi malo pod nićlo. Saj je bilo še polno snega po drevju, pri nas pa ga je kar nekaj dol popadalo.

snijeg+ drevje= fantazija :lol:

Cerkev Sv jožefa na velikem Vinjem vrhu (395m)

Šmarjeta (200m)

Vinji vrh

En del spodnje Družinske vasi (165m)

Ciklon

Raj je v naravi :buttrock: