ZEVS Forum

Napoved vremena [ 16.11 - 30.11.2007]

Začel/a markokorosec.net, 16. November 2007, 09:13:41

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Duzek

Citat od: Pihe dne 26. November 2007, 21:40:04
Trenutne karte za vikend vidim jaz tudi kot deževne za večino nižin Slovenije.Vendar bi rekel, da na SZ pa le ne bo čisto tako.Zna padat sneg lahko tudi dol do Radovljice, pa seveda v Bohinju (ob primerni intezivnosti padavin seveda). :icon_question:
Hladen zrak bo namreč blizu in če bi se alpske doline ne prevetrile, bi znalo komot zasnežit tam tudi do dna. :icon_wink:

Jah no prevetrilo bo tudi Bohinj, vendar bi se ob močnih padavinah začelo nazaj hladiti. Saj če je meja sneženja  dovolj nizko(cirka 1300-1400), da jo po domače zapre v kotlino nima hladen zrak nobene druge poti kot proti tlom, tako snega hladi zrak vedno nižje. In potem nam ga mede do soteske nakar se meja sneženja v pol kilometra zračne linije dvigne za 800m.  :icon_wink: upam na tak scenarij ali pa na takega da še ostali kej dobite :icon_wink: da nebote samo :drool: :drool:.

karte so kar dobre, temparatura na 1500m okoli nule, tam nekje, padavin je tudi dovelj. Bomo videli kaj porečejo naslednji zagoni :icon_biggrin: :icon_question:
In na koncu bo padal sneg, kot že pred tisoč let.

http://bohinjska-bistrica.zevs.si

Pihe

Zadeva po tej sličici za nedeljo je videt kar simpatična. Nekaj bo dol padlo, to je ziher.V večini bo to dež. Ampak za severozahod so pa karte še odprte. :icon_wink:

-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

umetnik

Ja v nižinah bi znale bit v času viška padavin temperature primerne, malo višje pa niti ne.

Cumulonimbus

Citat od: Lazic dne 26. November 2007, 21:44:49
Če se ne motim ima 12Z najmanj podatkov...glede napovedi pa tudi jaz ne računam na sneg čez vikend

12Z naj bi imel največ vzstopnih podatkov kokr sem jaz naučen, drugače pa nič kaj zimsko ne izgleda po nižinah prihodnji vikend, morda zgornjesavska dolina dobi kaj belega po nižinah pa bo vendarle nekoliko pretoplo :icon_arrow: seveda take so trenutne karte in prav lahko se zgodi da bo eden izmed naslednjih zagonov povsem zimski pa potem spet nič :icon_wink: jah tudi jaz se pridružujem mnenju nekaterih da prave zime v nižinah pred 15 decembrom ne bo :icon_question: močno upam da se motim in da bom lahko te besede vzel nazaj že ta vikend, sam stvar ni ravno rožnata kar se tiče zime :icon_wink:

p.s. razmišljam pa sem v dvomih al je zagon 06Z al 12Z z največ podatki...  :icon_question:

lp
Član ZEVS :)

markokorosec.net

Če govoriš o GFS-ju, potem sta najbolj polna zagona 00z in 06z...če pa govoriš o ECMWF-ju, potem sta zagona 12z in 18z najbolj polna podatkov :icon_wink:

Pač zahodno stanje kaže, hvala bogu...živel JZ veter in jesenska deževja :buttrock: :icon_mrgreen: In ja, alpske doline SZ SLO ciljajo na sneg v tistih razmerah, kot so na trenutnih kartah...

Najbolj me pa trže tista stava, ki jo je pred časom imel ŽUPMART...je*entiš, da bi lahko celo zmagal, če ne bi takrat tistih par mm belega sranja dol padlo no :icon_lol: :icon_haha:

paradolf

00Z mi ni prav nič všeč. Nima nobenega karakterja :icon_rolleyes:
Vse polno nekih ciklonov in ciklončkov v severni polovici Evrope in nad severnim Atlantikom, ki na nas po trenutnem zagonu nimajo kdo ve koliko vpliva. Zdaj več zdaj manj oblačnosti, občasno nekaj pršenja. Linijo 0°C na 850 hpa kot bi jo skoraj nekdo s tresočo roko zarisal v smeri zahod-vzhod nekoliko severno od nas..... :icon_rolleyes:
Ko sem gledal še esemble sem videl da praktično nobeden nič ne nakazuje da bi v naslednjih 10 dneh bilo kaj bistveno drugače. Včasih bentim na AC, trenutno pa kakšnega kar pogrešam saj ciklon le s pomočjo Ac lahko kaj konkretnega potegne iz severa.
Obstoja sicer tudi slabši scenarij. Po naslednjih 10 dneh naj se za nekaj časa nad Evropo nariše še ogromna blokada da gremo vsi ki gledamo karte malo na dopust  :icon_haha:

BTW. Nov zagon GFS je praktično minimiziral padavine za vikend. Nekaj v tej smeri pa je zjutraj govoril tudi vremenko na radiu.
Bom naredil eno pavzo :icon_wink:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

umetnik

Je pa GFS-jev 6z nekoliko bolj optimističen glede temperature na 1500 metrov v
soboto zvečer in v noči na nedeljo.   :icon_question:

AND1

Citat od: umetnik dne 27. November 2007, 12:12:56
soboto zvečer in v noči na nedeljo.   :icon_question:Ja res je nekoliko bolje glede temperatur, samo kaj ko ne kaže na padavine, vsaj jaz tako vidim.

kristijan

Citat od: umetnik dne 27. November 2007, 12:12:56
soboto zvečer in v noči na nedeljo.   :icon_question:

Ja je na meji, a ne? Zgleda da bomo morali počakati na bolj konkretno situacijo še malo...

Ledeni

Citat od: skywarn.si dne 26. November 2007, 23:11:56
Če govoriš o GFS-ju, potem sta najbolj polna zagona 00z in 06z...če pa govoriš o ECMWF-ju, potem sta zagona 12z in 18z najbolj polna podatkov :icon_wink:

Pač zahodno stanje kaže, hvala bogu...živel JZ veter in jesenska deževja :buttrock: :icon_mrgreen: In ja, alpske doline SZ SLO ciljajo na sneg v tistih razmerah, kot so na trenutnih kartah...

Najbolj me pa trže tista stava, ki jo je pred časom imel ŽUPMART...je*entiš, da bi lahko celo zmagal, če ne bi takrat tistih par mm belega sranja dol padlo no :icon_lol: :icon_haha:

Zgleda, da je Mare obupal nad tem, da bi v tej zimi dobil 5 blizzardov in je zato začel slavit jugozahodnik  :icon_lol:  Psihološka obramba pred depresijo.

Ja, res ne kaže na kaj posebej zimskega v naslednjih 7 dneh. Bolje da tudi jaz začnem navijat za jugozahodnik in bom takoj bolj vesel.  :icon_twisted:

walter76

Upajmo ,da se po 15.12.2007 zadeva obrne v pravo smer.. :icon_surprised:
Nekaj zametkov približevanja "uradne zime" bomo počasi dobivali ,vsaj z zagoni... :icon_sad:
Nekateri deli Evrope so lepo ohlajeni in bodo se še ohlajali,vprašanje je če bodo skupaj s padavinami našli pot.
Do nas seveda... :icon_rolleyes:
Občutek imam ,da moramo pač dati skozi tudi JZ tip vremena ,da dobimo kako porcijo kasneje... :icon_biggrin:
In kljub slabim kartam za naslednje dni(vsaj 10) je nekaj dejavnikov,ki bi lahko v bližnji prihodnost boli veliko lepši za nas.
Bo to že v Decembru ? :icon_question:
Prijatelj vremena !

gradiščan

Fantje moji..Zopet je zunaj situacija, katere nihče ni napovedal.. :icon_arrow:, Preko polovice naše deželice šibajo snežne plohe :icon_wink:, napoved ARSO in ZEVS pa te možnosti sploh niso omejale, kar samo dokazuje, da se je na modele zelo težko zanest. Dejansko pokažejo določeno možnost razvoja vremena, vendar pa se vreme ne obrača na nas..ampak se kroji kar po svoje.. Zato mi je še posebej všeč :clap:

markokorosec.net

Citat od: Ledeni dne 27. November 2007, 12:53:58
Zgleda, da je Mare obupal nad tem, da bi v tej zimi dobil 5 blizzardov in je zato začel slavit jugozahodnik  :icon_lol:  Psihološka obramba pred depresijo.
:icon_lol: Saj sem že večkrat povedal, da mi za zimo dol visi, obožujem JZ... le všeč so mi blizzard stanja kot lanski 5.3. in podobni.  Pač tisto dolgočasno rahlo sneženje z nekaj cm al pa da je preklet mraz s snegom na tleh cel mesec ali več brez kakršnihkoli padavin, je za kozlat :icon_rolleyes: Raje imam celo zimo +20 :icon_mrgreen:

@gradiščan, saj GFS 06z ima eno manjšo liso okoli zaliva, je tole kar dobro predvidel, ker bo nekaj manjših ploh nad Krasom in okolico... :icon_wink: To, da ARSO nečesa ni napovedal, pa sploh še koga preseneti? :icon_haha:

Ne da se mi komentirat za naprej, a lepo pa kaže za nedeljo...

Serpentinšek

Citat od: skywarn.si dne 27. November 2007, 14:01:13
:icon_lol: Saj sem že večkrat povedal, da mi za zimo dol visi, obožujem JZ... le všeč so mi blizzard stanja kot lanski 5.3. in podobni.  Pač tisto dolgočasno rahlo sneženje z nekaj cm al pa da je preklet mraz s snegom na tleh cel mesec ali več brez kakršnihkoli padavin, je za kozlat :icon_rolleyes: Raje imam celo zimo +20 :icon_mrgreen:

:clap:  :clap:  :buttrock:
A sva midva kaj v sorodu?  :icon_lol: 

V prihodnjih dneh se bo JZ nekaj začel prebujat, a kakšne posebne akcije pa ni videt...le neko prehodno povečano oblačnost z nekaj malega padavin na J in V.  :shrug:
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

umetnik

Bolj ko gledam karte, manj mi je jasno, kje arso vidi padavine za petek dopoldne  :icon_question:.