ZEVS Forum

Napoved vremena [ 16.11 - 30.11.2007]

Začel/a markokorosec.net, 16. November 2007, 09:13:41

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

florjo

Citat od: TWISTER dne 23. November 2007, 20:28:16
men je važno sam da ni kak dosadan AC :icon_arrow:

Joj, vcasih se mi zdi da sem na tem forumu edini ki ima rad lepo vreme. No, vsaj da se mal vec vidi, pa da se clovek lahko gre sprostit v naravo. Osebno komaj cakam "anticikloncek" ki nam ga karte risejo za drugo polovico drugega tedna ...

... konec koncev pa ze celo zivljenje poslusam, da sem cuden - kaj cemo, bo ze drzalo   :shrug: :icon_smile:.

LP

mihav

En del 18Z je prišel ven....ostalega še čakam...
Global warming is a lie;)

slo123

18z je katastrofa... velik E-shift :icon_arrow:  , brez padavin in brez mraza, tko da je vsa stvar zo5 splavala po vodi  :shrug:

tesovnik

pri novem zagonu je kot kaže spet vse splavalo po vodi vendar kanček upanja še obstaja :icon_wink:
če bo šlo jutri še na slabše potem res ne moremo pričakovati snega ali kakršnekoli ohladitve v noči na ponedeljek :icon_sad:

če pa se bo še kaj izboljšalo bo pa spet postalo zanimivo kot zmeraj :shrug:

vsakodnevno vprašanje na tem forumu je ALI SNEG BO ALI NE?

to je čisto normalno saj se bliža koledarska zima in bi skoraj mogli pričakovati sneg, zato vse postaja zanimivejše ob padavinah pri katerih se ugotavlaja ali bodo temperature prave ali ne? koliko padavin bo? itd.

priznam sem tudi eden izmed teh, ki nonstop pogledujejo na karte in ugotavljamo kakšne som možnosti za sneg v naslednjih dneh :icon_wink:

ČISTA RESNICA :icon_arrow:

pa ne tega preveč osebno jemat :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :icon_haha:

walter76

Italijani ne izključujejo nekaj snežink za severni in JV del Slovenije vse do nižin .Med nedeljo zvečer in ponedeljkom zgodaj zjutraj.
Sicer pa dajejo veliko možnost "snežni padavin" v roku 10 dni .
Predvsem naslednjo nedeljo in ponedeljek.
Ah spet en teden čakanja.... :shrug:
Prijatelj vremena !

Thunder

To je blo že 10 dni nazaj za ta ponedeljek.  :icon_lol: Zdej bo spet 10 dni, pa bo šlo spet vse po vodi (itak) in bo spet 10 dni pa bo maj.... :icon_lol: :icon_question:
VEČ SKOZI OKNO GLEDAT PA MANJ KARTE BULIT!!! Snegoljubec po srcu!

matootam

Zdej končno Aladin prikaže že za ponedeljek padavine.
V noči na ponedeljek, ob polnoči kaže kar na izrazito okrepitev padavin:

Temperatura na 850hPa naj bi gibala od -2° pa do +1°C, kar bi ponekod ob taki intenziteti lahko pomenilo sneg do nižin!  :icon_wink:

grizli

In se dežek naveliča @Piheta in se preseli v dobro staro Kočevsko

Sneg bo pa pri nas zagotovo

lpP
grizli ma vas rad

paradolf

Bomo videli kako bo s padavinami. Proti večeru bi pa lahko že malo škrofilo okoli mene. Največ padavin bo kot kaže v nedeljo zvečer v mojem koncu. No, upam da dobim vsaj ene 30-40 litrov vse skupaj da ne bo to "veliko" poslabšanje šlo mimo brez posledic.
Po novem zagonu bodo težko kjerkoli dobili kaj belega pod 500mnv a pustimo še malo vrata priprta.

Za naprej vsaj z glavnim zagonom GFS06Z ni več videti tistega dolgočasnega AC-ja. Možnost za kako mejno situacijo je narisana za drug konec tedna. :icon_smile: Tudi ECMWF ni dolgočasen :icon_wink:

Sem vedel da bo kaka kost padla za datum okoli začetka decembra  :clap: :icon_rolleyes:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

tesovnik

GFS nekaj padavin kaže v noči na ponedeljek pa tudi temperature na 850hpa se bodo gibale od -4 pa do -2, tako da so še vse možnosti za sneg v nekaterih krajih kar obetavne :icon_wink:

problem pa je v tem da če že bo sneg ga ne bo veliko saj bo takoj ko se bo ohladilo prenehalo deževati ali snežiti( snežiti od NE00z pa tja do PON.03z )

saj zaenkrat še tako kaže :icon_smile: kaj se bo pa še zgodilo do jutri pa lahko samo še ugibamo, ker se vreme tako hitro spreminja da tudi mi ne folgamo pregledovat kart :surprised:

MOJE MNENJE JE OPTIMISTIČNO!
- spremenilo se bo na boljše :icon_wink:-upam :icon_lol: :icon_lol:

tesovnik

FANTJE! DOBRA NOVICA ZA SNEGOLJUBCE :icon_wink:-vendar je še daleč

kot kaže smo tako zelo govorili o snegu, da se nas je Miklavž naveličal poslušati in nam pošilja eno veliko porcijo snega da bo pol mir :clap: :clap:
in sicer GFS kaže od 3.12 naprej sneg.Trenutno kaže da bi nam ga znalo kar nasut, ker kaže snežne padavine vsak dan po 3.12 :icon_wink: :clap:

SEM OSEBNO GOVORIL Z MIKLAVŽEM, PA JE REKEL DA BO V DECEMBRU KONEC JOKANJA ZA SNEGOM.:D

za morebitna naročila o količini padavin za svoj kraj pišite Miklavžu na ta naslov:
miklavz@snegprihaja.com :icon_lol: :icon_lol:

SAM TO JE ŠE DALEČ!

Cumulonimbus

:icon_haha:

spet pa sanjate eni o snegu 10 dni naprej... a niste bili že velikokrat razočarani letos ko ste govorili sneg bo čez 10dni, lepo kaže in podobne... potem pa bolj se je bližal tisti x. dan bolj so šle karte v toplo smer oz en beden prehod fronte... :icon_wink: dej najprej napovejmo vreme za jutri ponedeljek morda torek ostalo pa so le kalkulacije :icon_arrow:

lp
Član ZEVS :)

matootam

O joj, sploh nisem opazu da praktično ne bo nobene ohladitve. Še tisto koristnega kar bi se zgodil, je šlo u maloro in ne bo nobene občutne ohladitve  :banghead: :banghead: Eno govno je vse skp ratal  :icon_lol:

matootam

Glejte kako bombo, na žalost deževno, riše GFS 06z od 1. decembra dalje  :drool:

Astra

Ja, ni aj, zimo bomo še čakali. Ampak, trend je vseeno boljši kot lansko leto. Tako dolgo vztrajajočega AC nad Atlantikom zahodno od Španije že res dolgo nismo imeli in s tem imamo vsaj manj direktnega vremena in seveda toplega šmorna iz Atlantika. Se pa večkrat aktivira Sredozemlje, ampak enkrat bomo na pravi poziciji s kakšnim ciklonom v naši bližini, ki bo tudi nam prinesel kakšen lep sneg.

In spet napoved za prihdonej dni  . . . bolj uradniška verzija.  :icon_haha:

24.11.2007 - NAPOVED - SPRVA DEŽ, OD PONEDELJKA DALJE NEKOLIKO HLADNEJE IN VEČ SONCA: Nad Islandijo, Skandinavijo in severo - vzhodno Evropo bodo vztrajala ciklonska območja s hladnim in vlažnim zrakom. Nad Atlantikom bo obsežno anticiklonsko območje, nad Sredozemljem pa območje enakomernega zračnega pritiska. Območje visokega pritiska se bo razširilo v prihodnjem tednu tudi nad naše kraje in Sredozemlje. V soboto in nedeljo bo oblačno vreme, več padavin bo na zahodu, manj pa na vzhodu Slovenije. Meja sneženja se bo v noči na ponedeljek spustila do 500m, ponekod na JV države bo ob koncu padavin lahko pobelilo tudi nižje ležeče predele. V nedeljo bo naše kraje prešla hladna vremenska motnja, za njo pa bo nad nami prihajal nekoliko hladnejši in suh zrak. Od ponedeljka dalje bo sprva zapihal zmerni S veter, ki se bo med tednom postopoma obrnil v SV smer. Med tednom bo čez dan v glavnem jasno vreme, v zatišnih legah pa bo možna nizka oblačnost oz. jutranja megla. Ob koncu tedna bodo temperature sprva še med 8 in 14°C. Od ponedeljka dalje bodo jutranje temperature med -4 in 2 °C, dnevne pa med 3 in 8 °C.
VP Komenda - http://komenda.zevs.si       |      VP Vrhnika - http://vrhnika.zevs.si