ZEVS Forum

Napoved vremena [ 16.11 - 30.11.2007]

Začel/a markokorosec.net, 16. November 2007, 09:13:41

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

gogx

Citat od: kristijan link=topic=616.msg19189#msg19189 date=
TUKAJ je ena bljižnica do napovedi vremena, samo svoje mesto vpišeš zgoraj levo in pritisneš GO, nato pa lahko pogledaš malodane vse, tudi urno napoved vremena, ki pa ni najbolj točna

http://www.accuweather.com/world-index-forecast.asp?partner=accuweather&locCode=EUR|SI|SI000|CELJE|&u=1

To stran uporablja Firefox-ov ad-on za napoved vremena... Se mi zdi da že imate to nekje na forumu pod Programi omenjeno.

Tu: http://forum.zevs.si/index.php?topic=140.0
Daj mi snega da si za hišo naredim 1 JUMP!!!!

Duzek

No 12Z kar ga je prišlo, je zame super. Celo nedejlo bi snežilo. Na 1500 okoli nule, močne padavine in seveda Bohinj efekt. Vsi dež mi pa sneg.  :icon_wink: :clap: :icon_wink:
In na koncu bo padal sneg, kot že pred tisoč let.

http://bohinjska-bistrica.zevs.si

wannabe

nov zagon je kar radodaren s snegom za pon. zutri :icon_biggrin:

Cumulonimbus

jah sicer še ni v celoti izšel zagon 12Z sam padavin daje kar nekaj za pon. ponoči in to po nižinah pravtako v obliki snega :icon_question: pričakovati je spet en dober zagon potem pa spet dva slaba... tak da res ne bomo vedeli kaj bo do samega ponedeljka :icon_arrow:

lp
Član ZEVS :)

matootam

Plus to, da nam je vrnil lepo ohladitev  :clap:

Davor

Ja za enkrat zares kaže GFS nekaj padavin od nedelje popoldan do ponedeljka dopoldan. Kot kaže bodo padavine popoldan oslabele (najkasneje na jugo SLO). Potem naj bi nad nami ostala suha ohladitev do srede. V sredo naj bi rahlo snežilo.

Če se motim, me popravite.

Lp

(vir:GFS)

Brez oblakov ni ciklona!

zigarrdo

Everywhere you go you always take the weather with you

Pihe

012z je v nedeljo in ponedeljek dopoldne malodane sanjski za Bohinjce! Zgoraj na 500 Hpa močan jug, na 850 hpa pa SV. To bi lahko bila ponovitev "vaje" od predlani, ko smo požirali sline ob tem, kako je pri Urši nalagalo sneg na kup! :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

TWISTER

no že takoj vam povem da ta zagon ni niti malo podprt z esembli...oziroma bolje povedano je skoraj edini ki daje sneg :icon_arrow:

drugače pa pglejte moj podpis, pa boste videli kaj bo ARSO rekel :icon_haha:

urša

Citat od: Pihe dne 22. November 2007, 18:00:00
012z je v nedeljo in ponedeljek dopoldne malodane sanjski za Bohinjce! Zgoraj na 500 Hpa močan jug, na 850 hpa pa SV. To bi lahko bila ponovitev "vaje" od predlani, ko smo požirali sline ob tem, kako je pri Urši nalagalo sneg na kup! :icon_wink:

Ja,v nedeljo bo dve leti.. :shrug:

janez24

Citat od: URŠA dne 22. November 2007, 18:25:10

Ja,v nedeljo bo dve leti.. :shrug:
Urša  mogoče se bo zgodovina ponovila :icon_wink:tega se ber spomnem, sam pol ga je pa nam dež odplakno
letos pa bo

indijanc

Osebno mislim, da je 12z totalno zgrešen, morda bo podoben še 18z, 00z pa bo že vse snegoljubce postavil na realna tla... :icon_smile:

max

Citat od: TWISTER dne 22. November 2007, 18:21:40
drugače pa pglejte moj podpis, pa boste videli kaj bo ARSO rekel :icon_haha:

Tčno tvojo napoved so podali. :icon_question:
Sigurno si jim ti rekel kaj naj rečejo :icon_confused:

markokorosec.net

Hja nič novega po modelih, še vedno kaže na mejo sneženja do nižin tik ob koncu padavin in možnost le za nekaj cm beline na jugu. No, mogoče pa še kaj spremeni. 12z GFS je kot vedno spet pretiraval. Glede padavin pa ostaja isto, glavnina v ITA in deloma pri Pihetu do sobote zjutraj, nekaj malega drugje po zahodnih krajih, nato se razširijo po SLO.

Me zanima, če bo ARSO dal kako opozorilo ven za obilne padavine, čeprav za zdaj ni vidt kritično... do ponedeljka pričakujem 30-80mm po SLO, zahodna SLO okoli 100mm in na pregradah zlahka prek 200mm, glavnina v Julijcih. Meja sneženja naj bi bila okoli 2000m do nedelje. Pa kakšna nevihta se verjetno lahko pojavi v noči na nedeljo in nedeljo, okoli pregrad zahodne SLO mogoče že jutri.

Pihe

Citat od: indijanc dne 22. November 2007, 18:38:37
Osebno mislim, da je 12z totalno zgrešen, morda bo podoben še 18z, 00z pa bo že vse snegoljubce postavil na realna tla... :icon_smile:

Poskušajmo se spomnit, kako je bilo pred dvemi leti.Noben klinc ne bi dal počenega groša, da se lahko pojavijo take padavine, kot so npr.: na sliki od Urše! Šele dve uri preden se je začel blizzard ,smo se takrat zavedali, kaj bo!Prej pa ne!
In ker je potrebno gledat še kaj drugega, kot samo padavinske karte, bi jaz ne sklepal tako hitro. Vetrne projekcije na različnih višinah so namreč zelo zelo zanimive in obetavne.In veter je tudi tisti, ki lahko precej premeša štrene tokrat.Pustimo se presenetiti. :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si