ZEVS Forum

Napoved vremena [ 16.11 - 30.11.2007]

Začel/a markokorosec.net, 16. November 2007, 09:13:41

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

markokorosec.net

Citat od: Ledeni dne 21. November 2007, 19:11:28
Ja, Pečenko je tolk sladek, da bi nam najraje za en mesec naprej vreme napovedal. :clap:
On bi vse povedal, od Strajnarja pa zveš samo za dva dni naprej.
Evo, rabiš kaj več napisat, da vidiš kdo je pravi prognostik? V detajle se ne bom spuščal, saj si vse povedal.

Ah briga te sneg 5 dni naprej, bomo sproti videli kako pa kaj se bo obnašalo. ECMWF ansambel 00z je bil ugoden. Glavno, da kaže lepo deževje par dni... :drool:

Pihe, daj nam kost glodat in naredi anketo, da bo mal heca...saj veš, nekaj v stilu kolk bo padavin pri tebi do torka 06z ali kaj podobnega... :icon_wink:

Pihe

Citat od: kristijan dne 21. November 2007, 19:16:38
Pihe je napovedal carsko napoved na 10dnevni napovedi, ko bi se uresničilo vse smo na snegu in ne na konju :icon_wink: :icon_wink:

Da ne bi kdo prehitro kaj sklepal (sem vedel, da vremenski simbolčki lahko zavedejo :icon_arrow:), povem, da tisti snegci pomenijo sledeče:

Ponedeljek: sprva dež s snegom, potem sneg(na koncu padavin!)
Torek: Popoldne kratkotrajne snežne plohe
Sreda: Popoldne kratkotrajne snežne plohe
Četrtek: rahel sneg
Petek:Okrepitev sneženja.
Ponavljam v izogib špekulacijam, da najmanj sreda, četrtek in petek izkazujejo samo projekcije vremenskih kart, ki so na voljo danes.Jutri bodo napovedi za te dneve lahko precej drugačne! :icon_arrow:
Jasno zdaj?
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Pihe

Citat od: skywarn.si dne 21. November 2007, 19:25:24
ECMWF ansambel 00z je bil ugoden. Glavno, da kaže lepo deževje par dni... :drool:

Pihe, daj nam kost glodat in naredi anketo, da bo mal heca...saj veš, nekaj v stilu kolk bo padavin pri tebi do torka 06z ali kaj podobnega... :icon_wink:

Se mi ne ljubi.Jaz sem v glavnem pripravil dva dežemera, pol pa da vidimo rezultate. Mislim, da dvestotka mora past. :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

kristijan

Citat od: Pihe dne 21. November 2007, 19:28:31
Da ne bi kdo prehitro kaj sklepal (sem vedel, da vremenski simbolčki lahko zavedejo :icon_arrow:), povem, da tisti snegci pomenijo sledeče:

Ponedeljek: sprva dež s snegom, potem sneg(na koncu padavin!)
Torek: Popoldne kratkotrajne snežne plohe
Sreda: Popoldne kratkotrajne snežne plohe
Četrtek: rahel sneg
Petek:Okrepitev sneženja.
Ponavljam v izogib špekulacijam, da najmanj sreda, četrtek in petek izkazujejo samo projekcije vremenskih kart, ki so na voljo danes.Jutri bodo napovedi za te dneve lahko precej drugačne! :icon_arrow:
Jasno zdaj?

Saj razumemo, samo te snežinke so takooooo cool :clap: :clap: Pa nisem neki snegofan, ampak ena 10cm sprememba bi pa še moje oči spočila.... :icon_wink:

alan

Ja, Pečenko je reku da bo v noči na ponedeljek snežilo do nižin.
FANTJE ČEZ 4 DNI BO PA 2 LETI, KO SE JE SNEŽENJE POPOLDNE OKREPILO IN ZAJELO VSO SLOVENIJO, IN GA DO JUTRA ZELO NAMETALO

janez24

Citat od: alan dne 21. November 2007, 19:51:51
FANTJE ČEZ 4 DNI BO PA 2 LETI, KO SE JE SNEŽENJE POPOLDNE OKREPILO IN ZAJELO VSO SLOVENIJO, IN GA DO JUTRA ZELO NAMETALO
Ja zgodovina se ponavlja :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:
letos pa bo

Cumulonimbus

Citat od: alan dne 21. November 2007, 19:51:51

res je sam a ga ni potem deževje naslednji dan vzelo? :icon_question: al je blo tist na novega lejta dan :icon_haha:

lp
Član ZEVS :)

janez24

Citat od: Cumulonimbus dne 21. November 2007, 19:54:06
res je sam a ga ni potem deževje naslednji dan vzelo? :icon_question: al je blo tist na novega lejta dan :icon_haha:

lp
Ja zjutraj ga nasulo pol zvčer je sneg prišel v dež :icon_cry: :icon_lol:
letos pa bo

walter76

a)) PESIMIST:ne bo snega!
b)  REALIST:bo kot prejšnji teden
c)  OPTIMIST:ga bo vsaj 30cm povprečno

Kdo bo bližje?

Jaz vzamem odgovor d ! :icon_question:
Prijatelj vremena !

mihav

Ja pred dvema letoma pa je bilo res nenormalno toliko snega če se nemotim je to bilo 26. novembra. Drugače kaže kar na lepo ohladitev in hitro iz nedelje na ponedeljek, temparature pa bodo vsak dan bolj pod lediščem :icon_biggrin: Bom počakal na 18Z za slabi dve urci pa bomo videli kako kaže saj bomo že 6 ur bližje :icon_surprised: :icon_wink:
Global warming is a lie;)

march

Ja z vsakim zagonom ECMWF se prodor pomika za 100km bolj vzhodno tako, da s snegom v ponedeljek ne bo nič, čeprav GFS še vstraja pri tem..

Lp, March

markokorosec.net

Zanimivo gledat kako ga modeli biksajo s količinami padavin... GFS ima do ponedeljka za območje Bovca do 100mm, ECMWF tja do 130mm, DWD/LM pa samo do sobote opoldne že prek 300mm  :icon_lol: :icon_lol: (dlje žal model trenutno ne kaže).

ECMWF 12z daje v noči na ponedeljek 5-15cm čez celo SLO, največ na JV, izjema seveda Primorska bližje obali :icon_biggrin:

mihav

300ml to je pa krepko preveč, vendar se bi ob takšni intenzivnosti padavin in prihodu hladne fronte, lahko kar hitro začelo snežiti :icon_redface:
Global warming is a lie;)

ana

Ha Pihe vsako razgreto bučo, ki preveč sanja o snežnih centimetrih, na hitrico "omavža" in to brez snega :clap: :icon_haha:

paradolf

Me veselijo zopet nasmejani obrazi :icon_wink:
Je šlo na boljš z GFS-jem in ECMWF-jem. ECMWF je še eno bombo narisal za 1.december a to je res že predaleč, saj imamo pred sabo dva večja dogodka.
No sedaj izhaja GFS18Z pa se delam kot da 12z nisem videl  :icon_wink:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2