ZEVS Forum

Napoved vremena [ 16.11 - 30.11.2007]

Začel/a markokorosec.net, 16. November 2007, 09:13:41

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

tesovnik

po mojem mnenju gfs pozimi ni nevem kako natančen saj ne upošteva relefa :icon_smile:

pomojem je ALADIN za kratkoročne napovedi bolj natančen :shrug:

če se motim nej me kdo popravi :icon_wink:

Lp Andrej

mihav

Jao ko nebi bil 12Z bi blo pa kr lepo samo prelepo da bi blo res :icon_cry: :drool:
Global warming is a lie;)

tesovnik

tut jes sm pogledu kaj kažejo karte pa res kaže bombo v nsprotju kard izpred 2ur.
kaže padavine iz nedelje na ponedeljek ampak temperature na kartah so zaenkrat primerne za sneg.

ko bi se le to obdržalo in se bi še kaj bolj razvilo v prid snegoljubcem :icon_wink:

drgač bo pa res bomba tudi pri ohladitvi iz 6-7°C na kar -1 do 1°C.

zanimivo je tole postalo :icon_wink:

Lp Andrej

blazek

Zaenkrat padavine so, samo temperature prave za sneg pridejo skoraj ob koncu padavin. :surprised:

zigarrdo

Citat od: mihav dne 21. November 2007, 17:25:46
Jao ko nebi bil 12Z bi blo pa kr lepo samo prelepo da bi blo res :icon_cry: :drool:

Ja zoped je postavil ciklon nad nami, in kaže da bi tudi še vsaj do torka ustrajal, vendar vemo kako je to? Čeprav jaz ne izključujem možnosti za vsaj prehodno sneženje nekje v noči na ponedeljek, lahko pa tudi premakne in pride nekoliko prej, ni še vse dorečeno pomoje! :icon_lol:
Everywhere you go you always take the weather with you

Serpentinšek

Ja al že spet al kaj...sneg bo spet samo na J-JV (Kočevje & co.)  :wise:

Če bo šlo tako naprej bo NM nabralo več dni s snegom kot kaki Železniki
:icon_rolleyes:
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

medovreme

Citat od: Serpentinšek dne 21. November 2007, 17:50:20

Ah, pa saj je šele november...zaenkrat je kar ok in po planu...

lp, Marko :icon_confused:
Kaj je na obzorju?

Ledeni

Citat od: Serpentinšek dne 21. November 2007, 17:50:20

Kar tako naprej  :clap: :clap: :clap:
Pa da nam na Gače (smučišče Bela) nasuje snega čimprej, da sprobam nove dilce.

Pihe

Danes se je tu kar precej jamralo in obupovalo. :icon_arrow: Ni razloga za paniko! če kak run padavine, ki se konstantno nakazujejo v ansamblih(uh, kolk mi je všeč ta izraz! :icon_biggrin:), slučajno odnese, jih bo naslednji skor ziher vrnil. :icon_wink:
Jaz še vedno mislim, da bo ohladitev iz nedelje na ponedeljek prišla sicer hitro, v večini Slovenije bomo bolj ples snežink v burji oz SV vetru opazovali, nekaj bo pa tudi odložilo tu.Predvidoma spet največ na Kočevskem in Notranjskem.
In kar me pri vseh teh severnih mimohodih front veseli je to, da je to tisti "ta pravi" način, da se potem enkrat v decembru oz. januarju res naredi tista prava zima, ko nam genovčki lahko v vsakem "napadu" natrosijo po 20 - 30 cm snega povsod!
Tako je bilo, ko sem bil jaz mlad in verjamem, da bo letos tudi tako.Najprej koristna ohlajanja celine iz severa in vzhoda, potem pa udar z obilnimi padavinami iz jugozahoda!And that's it! :icon_wink:

Ledeni! Tisto, da vam ga pa na (v) gače nasuje, me je pa tus skor s stola butnilo od smeha! :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

Cumulonimbus

jah novi zagon je dokaj soliden za nas snegoljubce... ohladitev naj bi ekspresno dosegla severno slovenijo v noči na ponedeljek ter nato do jutra preostali del slovenije, kar pa je najlepšega od vsega tega da je nov zagon zavlekel padavine še v noč na torek :icon_question: največ beline bi ob trenutnih kartah padlo seveda na dolenjkem, belokranjskem... kar nekaj cm drugje pa bi verjetno padlo le toliko beline da bi se poznalo :icon_arrow: je pa ta zagon pokazal kako nepredvidljive so karte in en zagon napram vsem še ne pomeni nič :icon_wink: bo pa še naprej zanimivo spremljati vreme, sploh pa počakajmo najprej kaj nam bo vreme postreglo v teh dneh ki prihajajo... za vzhodnjake že sigurno pravo bedo sonce ter temperature nekje v višavah nad 15°C :icon_arrow: medtem ko bo zahod dodobra namočilo :icon_wink: Pihe tudi jaz sem mnenja da bo končna količina padavin na tvoji postaji v ponedeljek okoli 200mm. :icon_arrow:

lp
Član ZEVS :)

zigarrdo

Ravnokar na vremenski napovedi je g. Pečenko REKU DA SE BO MEJA SNEŽENJA  V NOČI NA NEDELJO SPUSTILA DO NIŽIN!! ne vem, meni se zdi malo zgodi o tem tako javno govort, še včeraj je prav on govoriu da snega po nižinah ne bo! in karte kot vidimo se stalno spreminjajo, in zoped gre lahko na slapše,  :icon_rolleyes:

zigarrdo

Citat od: zigarrdo dne 21. November 2007, 19:03:12
Ravnokar na vremenski napovedi je g. Pečenko REKU DA SE BO MEJA SNEŽENJA  V NOČI NA ponedeljek SPUSTILA DO NIŽIN!! ne vem, meni se zdi malo zgodi o tem tako javno govort, še včeraj je prav on govoriu da snega po nižinah ne bo! in karte kot vidimo se stalno spreminjajo, in zoped gre lahko na slapše,  :icon_rolleyes:

tok hitr pisu.....NOČ NA PONDELK!

maestral

Citat od: zigarrdo dne 21. November 2007, 19:03:12
Ravnokar na vremenski napovedi je g. Pečenko REKU DA SE BO MEJA SNEŽENJA  V NOČI NA NEDELJO SPUSTILA DO NIŽIN!! ne vem, meni se zdi malo zgodi o tem tako javno govort, še včeraj je prav on govoriu da snega po nižinah ne bo! in karte kot vidimo se stalno spreminjajo, in zoped gre lahko na slapše,  :icon_rolleyes:

Kakor sem jaz slišal, je rekel, da se LAHKO spusti do nižin.  :icon_haha:

Ledeni

Ja, Pečenko je tolk sladek, da bi nam najraje za en mesec naprej vreme napovedal. :clap:
On bi vse povedal, od Strajnarja pa zveš samo za dva dni naprej.

kristijan

Pihe je napovedal carsko napoved na 10dnevni napovedi, ko bi se uresničilo vse smo na snegu in ne na konju :icon_wink: :icon_wink: