ZEVS Forum

Napoved vremena [ 16.11 - 30.11.2007]

Začel/a markokorosec.net, 16. November 2007, 09:13:41

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

slo123

e TWISTER verjemi da bi sou ce bi lahko   :icon_biggrin: ... no sej zdej sem vec v lj tko da upam da ga kej bo :)... me pa veseli da sp nsemblemi 18z boljsi od glavnefa runa  :clap:

paradolf

Kaj novega :icon_question:
Za začetek sem zjutraj Pečenkota poslušal. Nič kaj razveseljivo. Za sneg v nižinah je rekel da ne bo šlo tako nizko  :shrug:
Karte so v glavnem še stare. GEM in ECMWF še čakamo pa še WZ nekaj serje.
GFS00Z sem mal predelal in je variant tolk skor kolikor je esemblov. My favorite je št.17 :icon_wink:
Večina pa bi rekel da podpira le prehod fronte in hitro selitev padavin na Balkan...spet  :icon_sad:
Obstojajo celo variante da ne dobimo niti ohladitve  :icon_banned:

Obstoja toliko variant da me bo kar glava začela bolet če bom preveč v ekran gledal  :icon_haha:

Nič, upam da bo vsaj Piheta mal zalil v prihodnjih dneh če že snegoljubci zvisimo. Osrednja Slo, sploh pa vzhod tako ne bo imel kaj prida padavin razen če se še kaj obrne.

Aja, pa Pihe se je skorajžil pa sneg napovedal. No upam da ti ne bo treba kaj prida popravljat.
Počakajmo nov ECMWF in GEM :icon_smile:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Pihe

Hja, kot vse kaže, se bo tista dolina iznad severa udrla dol prej, kot je kazalo(sprva naj bi bilo to ponedeljek, zdaj pa kaže na najmanj 12 ur prej - iz nedelje na ponedeljek). In kot sedaj kaže, se bo nemara res kar udrla in odbezljala dol na Balkan odvreč svoj beli tovor. Tu bo izgleda samo malo pobelilo Kočevsko in Notranjsko(kot sem že včeraj omenil). Ampak bosta pa pol SV veter in burja srala najmanj še tri dni potem. In ker se bo očitno nad Balkanom naredil ciklon, bo lepo vsake tolko kvatre prineslo kako snežinko na J in JV (lahko tudi nekaj takega, kot prejšnje dni, če bo sreča), ostali Sloveniji pa več ali manj snežne plohe. :icon_arrow:
Skratka, trenutno nam slabo kaže.Ampak zadeva je še daleč! In v scenariju so prav vse opcije še! :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

paradolf

No ECMWF je izšel in sedaj razumem kar je Pečenko zjutraj govoril. Točno to kar kažejo karte. Sicer neki zametki ciklona nad severnim jadranom. Ohladitev pride ob koncu padavin in razen na dolenjskem mogoče drugod ne bi videli snega v nižinah. Ciklon se formira južneje...spet :shrug:
GEM je še slabši saj daje zgolj prehod oslabljene fronte. No njegovi esembli pa so tudi razmetani na vse konce  :icon_rolleyes:
UKMO pa tudi ni naklonjen čemu konkretnemu.
Avs spreminjajo napoved pa saj itak veste v katero smer če gledajo ECMWF
Če potegnemo -----------------------------------------------------------------------
Zaenkrat mi ne izgleda dobro. V bistvu nič posebnega...škoda.
Če bi sedaj dobili kaj snežne odeje, bi imela ta ob nekajdnevnem hladnem vremenu šanso da se utrdi in potem jo ob morebiitni otoplitvi v višinah ne bi tako hitro pobralo. Bi nizka oblačnost naredila svoje, razen če bi se dvignil res konkreten J ali JZ veter.

No upam še naprej da vsaj Kredarica faše kaj spodobnega na količini. Tam traja snežna odeja že od konca oktobra in kot kaže je ne bo več pobralo to zimo.
Davis Vantage PRO2

umetnik

Za noč iz nedelje na ponedeljek zaenkrat GFS kaže sneg za vso Slovenijo. Glih veliko snega verjetno res ne moremo dobiti, nekaj malega pa vseeno pričakujem. Ohladitev pa bo poskrbela, da se bo zadeva obdržala.  :icon_smile:

Pa še nekaj. V temo Napoved vremena - splošna debata spadajo (kot je zapisano) manj strokovna ,osebna mnenja in razmišljanja o napovedi vremena. In če recimo razmišljaš o napovedi vremena, potem si za moje pojme lahko privoščiš tudi malo (seveda ne preveč) sanjarjenja. Na forumu so si itak nekateri sodelujoči že izborili takšen "ugled", da jih tudi začetniki jemljejo za bolj verodostojne. Malo mi je že bedno, ko vedno, ko nekdo napiše kak cm v napovedi preveč, doživi ploho očitkov v stilu - 'za tolk naprej se ne da napovedat', 'to so vaše domneve', 'nehejte sanjarit' etc. Konec koncev imamo tudi temo, ki se ubada z resno napovedjo.  :suspicious:

kristijan

Citat od: umetnik dne 21. November 2007, 10:57:53
Za noč iz nedelje na ponedeljek zaenkrat GFS kaže sneg za vso Slovenijo. Glih veliko snega verjetno res ne moremo dobiti, nekaj malega pa vseeno pričakujem. Ohladitev pa bo poskrbela, da se bo zadeva obdržala.  :icon_smile:

Pa še nekaj. V temo Napoved vremena - splošna debata spadajo (kot je zapisano) manj strokovna ,osebna mnenja in razmišljanja o napovedi vremena. In če recimo razmišljaš o napovedi vremena, potem si za moje pojme lahko privoščiš tudi malo (seveda ne preveč) sanjarjenja. Na forumu so si itak nekateri sodelujoči že izborili takšen "ugled", da jih tudi začetniki jemljejo za bolj verodostojne. Malo mi je že bedno, ko vedno, ko nekdo napiše kak cm v napovedi preveč, doživi ploho očitkov v stilu - 'za tolk naprej se ne da napovedat', 'to so vaše domneve', 'nehejte sanjarit' etc. Konec koncev imamo tudi temo, ki se ubada z resno napovedjo.  :suspicious:

Se popolnoma strinjam s tabo, ampak za 10-14 dni vnaprej je pa vseeno malce premočna :clap: :clap:

Thunder

Ah ja....dobra stara "zima"  :icon_lol:. Sicer se karte lahko še 3x obrnejo, ampak se ne bojo.  :icon_surprised:  :shrug:
VEČ SKOZI OKNO GLEDAT PA MANJ KARTE BULIT!!! Snegoljubec po srcu!

paradolf

Evo, GFS je skenslal trenutno vse upe na sneg. Klasičen prehod oslabljene fronte ob SZ vetru v višinah. O padavinah ob prehodni ohladitvi ni ne duha ne sluha. Še na balkanu jim je pobral vse veselje. Nič od nič skratka.
Eh, beden zagon...bomo videli če je sploh še možno da gre kaj v nasprotno smer. Mal kasnej še esemble pogledam...upam da se jih sploh splača  :icon_haha: :shrug:
Davis Vantage PRO2

Trocki

Nič novega. Kolikokrat ta mesec je bil že napovedan sneg, pa smo se kasneje obrisali pod nosom. No nekaj so ga res dobili na JV države, samo mi na zahodu smo pa šteli snežinke. Sedaj ko je pa ta ku.... dež napovedan, pa itak da ga pokasiramo zahodnjaki. December je pred vrati, smučišča zelena,... :icon_cry:

Joj, spet samo jamram.  :icon_biggrin:

Upam na spremembo situacije konec tedna.

LP

Vreme bo! :)

kristijan

Ne moreš verjeti kako lahko en zagon spremeni situacijo, a ne? Mislim, da bomo videli šele ob začetku padavin kako se bo razvijalo naprej..... Kaže ,če se ne motim na dokaj hiter in niti ne tako hladen prehod fronte, a ne?!

zigarrdo

Gfs je zbrisal padavine, in tudi ohladitev je "zmanjšal", kako se spreminja res preveč! upajmo na kašen preobrat, čeprou po izkušnjah gre težko zoped iz slabšega na dobro  :icon_cry:
nimamo sreče snegoljubci!(hvala bogu da je november :clap:)
Everywhere you go you always take the weather with you

janez24

Drug zagon bo ziher bolši :icon_wink:no do ponedelkae še dačeč
letos pa bo

bismarck

res je še 5 dni, a to ni tako več daleč...upajmo na najboljše
24.2.2013 - DATUM ZA VREMENSKE ALMANAHE !

Pihe

Kot sem že napisal v prejšnjem postu, bo fronta izgleda zbezljala čez naše kraje prehitro, da bi kaj bolj resnega belega pustila na tleh. :shrug:
Bo pa mislim spet toliko bolj ga nasulo Bosancem.mah, brez veze se s snegom ukvarjat, mene bolj zanima, koliko vode se mi bo nalilo v dežemera od jutri naprej. :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

janez24

Kar spomnite se v nedeljo ker prej nobeden ni prepričan za v nedeljo :icon_lol: :icon_lol: za sneg
letos pa bo