ZEVS Forum

Napoved vremena [ 16.11 - 30.11.2007]

Začel/a markokorosec.net, 16. November 2007, 09:13:41

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Serpentinšek

Brezveze, centimeter ali dva snega, itak bo vse pobralo v sredo ko verjetno zapiha JZ  veter :buttrock: 
:buttrock:

LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

gradiščan

Citat od: paradolf dne 16. November 2007, 14:07:17
Spomni pa me da ti plačam kako pivo če bo začelo kaj dol padat v Lj. kotlini v noči na soboto. :icon_arrow: :beerchug:

Vse gre v to smer, da boš plačal :beerchug: :icon_lol:

zigarrdo

se bojim da ponoči še ne bo padavin, drugače pa se nebi čudil če bi tud nad osrednjo slovenijo kaj dol padalo(govorimo o max 3mm), tudi hr-aladin kaže predusem v nedeljo tudi padavine nad osrednjo slo., bomo videli, upajmo da bo, ker bo kmalu zoped topleje in šanse za sneg bodo zelo majhne! :icon_sad:
Everywhere you go you always take the weather with you

tesovnik

Citat od: zigarrdo dne 16. November 2007, 18:54:37
se bojim da ponoči še ne bo padavin, drugače pa se nebi čudil če bi tud nad osrednjo slovenijo kaj dol padalo(govorimo o max 3mm), tudi hr-aladin kaže predusem v nedeljo tudi padavine nad osrednjo slo., bomo videli, upajmo da bo, ker bo kmalu zoped topleje in šanse za sneg bodo zelo majhne! :icon_sad:

se strinjam :icon_wink:

samo to še: ( jaz bi rekel tam nekje do 5mm max. )

če se motim me pa popravte :icon_wink:

maestro

Tole mi je zanimiva situacija, ki jo tudi ne vidimo zmeraj. neverjetna temperaturna razlika :icon_eek:
1500m

2m
VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

Pihe

Je že Paradolf komentiral in najavil tole Maestro: Po domače povedano bo taka inverzija, da se bo nizka oblačnost kar lepila nad nami!
V nižinah relativno hladno, turobno in z oblačnim pokrovom, nad cca 1500 metri pa sonček in toplo za kratke rokave.Hja, tudi to je jesen(in ne zima še!)  :shrug:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

matootam

Kot kaže bi znal jutri zjutraj past nekaj snežink, tudi v osrednji Sloveniji.

In še Aladin, kateremu gre najbolj zaupat:

:icon_wink:

Ledeni

Ja, glede na te karte zgoraj in na trenutne radarske slike zna tole sneženje pri nas trajati do jutri. Trenutno še vedno premalo, da bi začelo beliti, ampak se počasi krepi. Morda bo kak cm.  :icon_smile:

ThompsonPass

Padavinski pas se bliža tud celju, glede na radar, upam se to ne posuši prej, joj kak se mi lušta snežinke gledat! čez pol ure bi to mogl pridet do celja!
the sky is the limit

zigarrdo

Kok gre men tale balkanc na živce  :icon_lol: :icon_lol:

pousod sneži samo pri nas ne, če ni to super  :icon_lol: :icon_lol
Danes zabelilo tudi srbijo, v Beogradu zjutraj okoli 15 cm, snežilo poa naj bi ponoči tudi v dalmaciji, v Splitu je padal dež s snegom pri močni burji ! No pri nas pa vsaj na jugu tudi začenja  :clap:, upajmo da kaj prinese še nam,  :shrug:
Everywhere you go you always take the weather with you

matootam

Citat od: zigarrdo dne 17. November 2007, 10:31:39
Kok gre men tale balkanc na živce  :icon_lol: :icon_lol:

pousod sneži samo pri nas ne, če ni to super  :icon_lol: :icon_lol
Danes zabelilo tudi srbijo, v Beogradu zjutraj okoli 15 cm, snežilo poa naj bi ponoči tudi v dalmaciji, v Splitu je padal dež s snegom pri močni burji ! No pri nas pa vsaj na jugu tudi začenja  :clap:, upajmo da kaj prinese še nam,  :shrug:
Mogoče pa bo vendarle kaka snežinka padla, čeprav spet piha :/
Sneži pa že malo stran od Grosuplja

Snego

Tudi ARSO je za jutri spremenil napoved in napovedal sneg skoraj po celi Sloveniji razen na zahodu! :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Vremenko

Še arso slika za jutri

Gfs:

Gem(padavine mm)

Jma(padavine mm)

Mislim pa da na S in SZ ne bo nič več kot 41 snežink
Na jugu pa mogoče 42 :icon_haha:

matootam

Pihe

Citat od: matootam dne 17. November 2007, 11:48:24
JMA je pa res optimist  :clap: :clap:

Mislim, da Japoncev (JMA) ni za jemat preveč resno.Ta model je za uporabit le za prikaz tendence, za napoved količine padavin pa so odločno predimenzionirani.In to praviloma vedno. :icon_arrow:

Sploh pa po pregledu različnih kart res vse bolj kaže na to, da bo z izpolnitvijo balkanca (širitev navzven iz centra) znalo ves JV,J, SV spodobno pobelit.Tu govorim o kakih 25 cm v Beli Krajini in Kočevju do jutri popoldne. Skoraj sem prepričan, da bo nekje os od Dravograda do Postojne (vzhodno od te linije) belo z vsaj nekaj cm do jutri popoldne. :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si