ZEVS Forum

Trenutno vreme [16.11.- -30.11.2007]

Začel/a ablak, 16. November 2007, 00:12:36

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Mr.Bear

Nadgorica ob 17:35

- temperatura +0,8°C

- pritisk 1019,1hPa, pada

- vlaga 76%

- Tmax +4,3°C

markokorosec.net

Citat od: Pihe dne 17. November 2007, 17:22:34
So pa bili nekje popoldne krasni kumulusi lentikularisi in spet so bile moje misli pri jadralnem letenju.... :icon_rolleyes:
Drugače pa že cel popoldne +6,0, burja pa samo nekaj poizkuša.Več kot 35 km/h se ji ni uspelo zagnat. :icon_wink:
btw... lentikularisi so lahko le iz stratokumulusov ali altokumulusov :icon_wink: si tako burjo zmeril z novo ali staro postajo? ARSO postaja še vedno daje sunke okoli 15m/s tam.

Tule burja lepo vleče, sunki 60-80km/h že cel čas, mal bolj vzhodna je kot je bila zjutraj, se takoj pozna v dvigu povprečja...temp je lih na 0°C padla, pa še kaka snežinka popleše na trenutke...mraz je :icon_biggrin:

Pihe

Citat od: skywarn.si dne 17. November 2007, 17:45:50
btw... lentikularisi so lahko le iz stratokumulusov ali altokumulusov :icon_wink: si tako burjo zmeril z novo ali staro postajo? ARSO postaja še vedno daje sunke okoli 15m/s tam.

Tule burja lepo vleče, sunki 60-80km/h že cel čas, mal bolj vzhodna je kot je bila zjutraj, se takoj pozna v dvigu povprečja...temp je lih na 0°C padla, pa še kaka snežinka popleše na trenutke...mraz je :icon_biggrin:

Sprejmem korekturo.Bili so Ac lenticularisi. :icon_redface:
Glede hitrosti vetra pri meni pa sem že enkrat napisal, da ima ARSO na letališču idealno lego, medtem, ko sem jaz praktično v strnjenem naselju in so vrednosti vedno nižje, kot pri njih.Poleg tega tudi nimam vetromera na predpisanih 10-ih metrih. :icon_redface:

da ne bo preveč off topic pa bi vas vse tiste, ki vas zebe kar v Bovec povabil.Po Mapviewu in ARSO-tu smo trenutno najtoplejši s kar +6,0  :icon_wink:
-------------------------------------
www.bovec-vreme.si

ŽUPMART

Tudi v Kamniku rahlo senži  :clap: , prijema pa se še ne. Pa se bo ponoči. Mogoče bom lahko z geo trikotnikom šel ven pa mm pomeril.  :icon_smile:

MINIMAX

Lj-Polje
17:50
oblačno
-0,2°C
1019mbar
V 1m/s
MINIMAX
Lj-Polje

damjan

Preddvor-Bašelj

TRENUTNO:
Začelo snežiti  :clap:
Vlaga: 67%
Tlak 1017 hPa
Temperatura: -0.5°C
Padavine: 00mm

Danes: T min = -1°C         
Danes: T max = 2,7°C         

Ecowitt HP2560
http://www.vp-baselj.eu/

ŽUPMART

Pri nas je treutno skoraj nehala, pa na radarju se je naredila enkav velika praznina.  :surprised:
Mah, saj bo.  :icon_wink:

Drugače me pa zanima, skywarn ali kakšen drug expert, če je možno, da jutri čez dan sneg preide v dež (Mengeš ima 300 mnv in leži 15 km severno od Lj), če bo kaj. Da vem kako in kaj glede merjenja za vremensko stavo, če bo kaj. Drugače bom meril šele zvečer oz. ob koncu padavin. Drugače zjutraj. :icon_wink: :icon_question:

klop

Tudu mi smo dočakali popoldne prve snežinke. :icon_biggrin:

jaka

0.3°C, nekaj celo leti z neba, ampak ni omembe vredno

blazek

Eni gledate snežinke, mi pa že cel centimeter snega. V višjih legah je padlo 3cm snega (300-400mnm). Temperatura je 0,1°C.

markokorosec.net

Citat od: ŽUPMART dne 17. November 2007, 18:13:22
Drugače me pa zanima, skywarn ali kakšen drug expert, če je možno, da jutri čez dan sneg preide v dež (Mengeš ima 300 mnv in leži 15 km severno od Lj), če bo kaj. Da vem kako in kaj glede merjenja za vremensko stavo, če bo kaj. Drugače bom meril šele zvečer oz. ob koncu padavin. Drugače zjutraj. :icon_wink: :icon_question:
Ne. Glede na temperature ( od -5 do -10 na 1500m) bi bile vse padavine v obliki snega :icon_wink:

jaka

wiiiiiiiiiiiiii...rahlo sneži, 0.2°C :icon_biggrin:

Neurje

brnik                18.40

oblacno in hladno

suho in se brez padavin

temp 0.4 stopinje

veter 2.2 km/h

vlaga 74 %

tlak 1013 mbar

kaksno je bilo preko dneva tu ne bi vedel ker sem bil na madžarskem in tam je po malem padal sneg bi rekel nic omembe vrednega
je bil pa kar mocan mrzel veter ki je dajel pri 1.5 stopinjah  obcutek mraza vsaj -8 stopinj

na poti nazaj nic posebnega v mariboru je ravno pricelo narahlo sneziti

tu pri nas pa sedaj ne pada nic----trenutno se vidi celo luna

ŽUPMART

Citat od: skywarn.si dne 17. November 2007, 18:31:29
Ne. Glede na temperature ( od -5 do -10 na 1500m) bi bile vse padavine v obliki snega :icon_wink:

V redu. Potem bom meril zvečer oz. ob koncu padavin.  :icon_wink:

Davor

Vreme v Škofji vasi pri Celju:

Temperatura: Tmax= 5,4°C
                  Ttrenutno= 0,3°C

Sneži (belo je že na travi in strehah. Na cesti se še ne prijemlje.) :icon_wink:

Piha rahel veter.

Lp

Brez oblakov ni ciklona!