ZEVS Forum

Sončni vzhod na Katarini nad Ljubljano

Začel/a matic19, 18. December 2015, 20:07:18

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

matic19

Da je vreme bolj ali manj monotono priča tudi dejstvo, da je bila zadnja reportaža narejena pred skoraj dvema mesecema, zato mislim, da je čas, da malo obudimo tale podforum.

Danes zjutraj sem se pred službo odpravil na Katarino nad Ljubljano z namenom, da poslikam sončni vzhod in da se spomnim kako sploh izgleda sonce :icon_mrgreen:

Malo pred sončnim vzhodom je osvetlilo Kamniško-savinjske alpe, ki so, tako kot večina Alp, praktično povsem brez snega in dajejo vtis začetka jeseni in ne sredine zime. Vidi se le ena proga umetnega snega na Krvavcu in posamezne zaplate snega po grapah:

Tudi Triglav je bolj ali manj kopen, morda nekaj več snega v senčnih legah, to pa je tudi vse:

Med tem je sonce že prišlo nad obzorje, nastale so naslednje fotke:

Križ na vrhu hriba nad cerkvijo sv. Katarine

Cerkev svetega Jakoba

Še malo bolj od daleč, v Ljubljanski kotlini iz megle štrlijo posamezni višji hribi

Jesenski motivi, na soncu je hitro postalo dovolj toplo, da sem lahko bil samo v puloverju.
Med vožnjo se je na meji megle temperatura spremenila iz -3°C na +5°C v dobrih 100m višinske razlike. Megla je zjutraj segala do nekje 600m, zvečer se je spustila za nekaj metrov.

Popoldne po službi sem še enkrat na hitro skočil na lokacijo nedaleč stran v upanju, da bom ujel še zahod sonca, vendar sem bil malo prepozen in tudi lokacija ni najbolj primerna za slikanje proti zahodu.

Megla je še vedno tam, kjer sem jo "pustil" zjutraj

in pa še ena bolj umetniška z Luno in letalom, ki je letelo mimo nje.

Nekaj fotk se je tako ponovno nabralo, v prihodnjih dneh pa še kaže na nadaljevanje možnosti za foto seanse z meglo po nižinah.

JaniS

Est! Est!! Est!!!

Yes, yes, dobro, dobro! :icon_cool: Pogledi na hribe so pa res žalostni...po drugi strani je pa super za hribolazenje in fotkanje zamegljenih nižin. ;) Super detajl na 6-i fotki, kjer se vidi slano po pokrajini na meji inverzne plasti. Take fotke mamo radi! :icon_wink:
Life is like weather! www.wineandweather.net/

paradolf

Kaj naj rečem. Inverzija je tudi po svoje lepa in zadnji mesec jo je na pretek.
Odlične fotke Matic  :icon_wink:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2