ZEVS Forum

Lov na nevihte, Prosecco(Italija) ,slovenska obala ter Umag 4-5.9.2015

Začel/a mat89, 06. September 2015, 21:54:05

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

mat89

Modeli so kazali pestro dogajanje v petek zvečer ter v soboto čez dan. Zato se z Mitjom zmeniva da se v Slovenski Bistrici dobiva ob 18 uri,saj se je dogajanje pričakovalo komaj po 22 uri. V stiku sva bila z  ekipama z Ljubljane in Gorenjske. Malo pred 20 uro se slišimo,odločitev je da gremo v Italijo ,v kraj Prosecco ob Tržaškem zalivu. Tam prispemo malo čez pol deveto.

Točna lokacija,kjer smo slikali (Prosecco -Italija)

Bliskanje v smeri Nove Gorice.(Pogled z Prosecca)

Ob čakanju na nevihto ,se je prilegla večerja :icon_acro: ,ki pa jo je malo zatem prekinila policija. Tako smo morali avtomobile prestavit 200m višje na parkirišče.

Nekateri so se igrali umetnika z svetilko ;D

In kmalu se v daljavi pojavijo prve CG-jevke. Proženje nad morjem se je začelo približno ob pol dvanajstih .

Žal je bilo CG-jevk malo.

Edina lepo ujeta CG strela

No tukaj je nevihta prerasla v supercelično.

Lep shelf cloud

Žal CG strel ni bilo,ki bi  omogočilo boljši pogled na strukturo nevihte.

Še zadnja preden se ulije ,potem pa v 200m tek do avtomobila:)

Pičimo po avtocesti skozi Trst za Izolo . Ustavimo se na Bernardinu,žal smo malce prepozni da bi ujeli kakšno CG-jevko. Tukaj je močno pihalo tam do 50-60km/h ,tako da je bilo težko slikat .Kmalu je začelo močno deževat.

Še zadnja ob 1:02 uri zjutraj ,potem se umaknemo v avtomobile ,saj se močno ulije. Močno je deževalo kakšno uro. Preostanek noči prespimo v avtu in nabiramo moči za naslednji dan.  

Opoldanska ploha v Tržaškem zalivu.

Pogled z Bernardina.

Ob 14:15 krenemo z Izole proti Savudriji ,kjer bi počakali prehod hladne fronte. Tja prispemo ob 15uri. Sonce je močno pripekalo,temperatura se je gibala med 27-28 stopinj C. Zato se umaknemo v bljižno gostilno ,kjer se ožejamo z hladno pijačo,obenem pa redno spremljamo radar. Kmalu nastanejo ob obalah Italije prve močnejše nevihte(Supercelice). Glede na smer gibanja neviht ,se odločimo da se odpeljemo do Umaga oz. kakšnih 7km še bolj južneje.
Žal kakšnih posebnih struktur  ni bilo. Poleg tega je ves čas dež oviral slikanje. Strel je bilo malo. Še najbolj boleče je bilo ob pogledu na oddaljen zelo lep shelf cloud,ki pa je bil predaleč za kvalitetno fotko.
No kmalu je nastal en slab shelf tudi pred nami ,ki pa je do obale razpadel.

Radar

CG-in razpadajoč shelf cloud . Potem se je močno ulilo ,z morja je zapihal  močan veter z sunki do cca 60-70km/h.

Na koncu so nastali še lepi mamatusi

Še dve sliki ob zelo razburkanemu morju.

Osebno sem več pričakoval,predvsem kar se tiče strel ,ampak se tudi to pozabi ob prijetni družbi .

TAĐIKI

Lepo povzeto dogajanje. Škoda za kakšno strelo več.

Kar se pa slovnice in vejic tiče  :banghead: 
Porazno.

mat89

paradolf

Kljub vsemu da vse skupaj ni bilo bog ve kaj, je bilo kljub temu nekaj svetlih trenutkov iz te odisejade. Hvala vsem prisotnim za družbo  :icon_wink:

Omenim naj še da smo imeli težave z enim od avtov, a na srečo smo za silo "popravili".
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

mat89

ŠTROMAR

V izogib nadaljnjim nesporazumom, bi v bodoče predlagal uporabo slovenskega poimenovanja Lov na nevihte in lovci na nevihte ali pa v skrajnem slučaju angleško poimenovanje Storm chasing oziroma Stormchaser, ne pa nekaj vmes po sistemu "piši kao što govoriš"!
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

medovreme

Druzba in pomoc ob okvari moje "rdeče strele", ko je preroštala objemka na loncu sta odtehtali manjko konkretnih foto utrinkov. Hvala Maticu, Robiju, Mitji, neznanemu Čehu za žico in klešče. Nazaj grede od Novigrada sem se počutil kot v kakem ferrariju, sploh v tunelih ...
Kaj je na obzorju?

Nanika1991

Super fotografije fantje  ;D Samo ste pa vztrajni, jaz bi že prvi večer okoli 12.ure bila koma.

Thor

@mat89 vredu fotke!
Smo vsi skupaj vseeno nekaj ujeli.Bil vredu čejs,vredu družba :buttrock:

Citat od: medovreme dne 07. September 2015, 18:15:23
Nazaj grede od Novigrada sem se počutil kot v kakem ferrariju, sploh v tunelih ...

...ti verjamem ;D  Se je slišalo avto,ko je bil oddaljen en kilometer.

zevs.si[move]

Smučar

Uf una z mamatusi in osvetljenimi kapljicami zmaga.  :drool:

Jaz sem tole zadnjo nevihto v soboto zvečer spremljal z dopusta v Novigradu, na Osmerju je zgledala sredi Jadrana impresivno, potem pa razpadla pred obalo. Pa še dež je začel padati že pred prihodom nevihte, tako da nisem poslikal nič.
Na splošno se je Novigrada v zadnjih 2 tednih vse izogibalo, dobili smo 2x rahel dež in tole nevihto, sicer pa opazoval bliskanje v nevihtah daleč v Italiji in Posočju. Skratka bilo je čisto poletje, zanimivo je bilo par dni, ko je bilo rosišče čez dan okoli 25°C, prava savna.

gregach

Čestitke za trud in reportažo. Škoda, da vreme ni bolj sodelovalo ...  :shrug:
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

mat89

Hvala vsem. Ja žal sem pričakoval več,predvsem strel,upam da bo naslednjič boljše.

kripelj

Lepo  :icon_wink: Vidim da ste se imeli fajn in to je glavno. Bo treba drugo leto prej faks zrihtat, da ne bom zmeraj zaseden ko bo treba dol, kot je bila to letos skoraj stalnica  :icon_mrgreen: