ZEVS Forum

Prihod nevihtne linije nad severni del Dravskega polja 16.8.2015

Začel/a krispy123, 17. Avgust 2015, 22:21:58

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

krispy123

Torej včeraj 16.8.2015 se je nakazovala možnost neviht. Čez dan se je segrelo na našem koncu vse do 28°C, a kljub nekaj energije v ozračju nisem po resnici povedano nič pričakoval. Proti večeru pogledam radarsko sliko in vidim, da se je severno od Zagreba naredila nevihta, ki je potovala v smeri proti severu-severozahodu. Hitro jo popiham malce na teren, če bi slučajno še ostale kakšne strukture do sem. No kasneje nevihta nekje v okolici Maribora razpade, a jaz sem prispel na mojo lokacijo tam 25 minut prej in sem še lahko zadevo poslikal v smeri proti jugovzhodu. Vsekakor je bilo tole presenečenje dneva.  :)
Radar.

Že na začetku se je videl shelf cloud z lepimi striacijami. Sprva sem mislil, da sem na malenkost čudni lokaciji, a če bi se takrat umaknil nazaj na drugo lokacijo bi zadevo zamudil.

Na prvi pogled mi je tole delovalo na supercelično nevihto, a čez celoten dan pogojev za nastanek le-te ni bilo. Tako da sedaj po novem pregledu slik dvomim, da bi lahko šlo za njo.

Pa lep pozdrav do naslednjega nevihtnega dogajanja.  :)

paradolf

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

mat89

Tista z strelo je res odlična :buttrock: Bi pa jaz če bi šel na čejs ga verjetno tudi ujel ,se je za hribom videla zanimiva striktura. Žal pa ni bilo tedaj časa da bi se odpravil na teren.

Kje pa si nevihto počakal?

kripelj

Bravo sosed, odlične fotke!  :buttrock:
Mi je bilo kar malo žal, ko sem sedel na tribuni v LV in nemočno gledal kako me prehaja lep shelf.  :icon_mrgreen:

krispy123

Citat od: mat89 dne 18. Avgust 2015, 09:29:50
Tista z strelo je res odlična :buttrock: Bi pa jaz če bi šel na čejs ga verjetno tudi ujel ,se je za hribom videla zanimiva striktura. Žal pa ni bilo tedaj časa da bi se odpravil na teren.

Kje pa si nevihto počakal?
Vse skupaj sem pričakal na moji standardni lokaciji, tam v Pekrah pri Mariboru ob Pekrski gorci, kjer je soliden razgled v vse smeri. Drugače pa hvala vsem za pohvale. :praise:

gregach

"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

wisky

VP Tezno pri Mariboru postaja  PRIMUS SOLAR -IT.
HW, WSWIN, WUHU, WEBCAM Prestigio PWC 320

Nanika1991