ZEVS Forum

Včerajšnji shelf cloud na severnem Štajerskem (9.7.2015)

Začel/a krispy123, 10. Julij 2015, 01:02:31

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

krispy123

Upam, da nisem tečen z reportažami, ampak ko se dogaja se pač dogaja. Včeraj zvečer nas je prešla padavinska linija, za kratek čas tudi nevihta, ki je nosila fotogeničen shelf cloud. V tej liniji je padlo 10 mm dežja. Edina težave je bila, kako najti kakšno mesto, kjer bi fotoaparat stal pri miru. No nato sem malce improviziral in sem fotoaparat naslonil na kolo. Skoraj bi zamudil ob iskanju glavni del struktur. Nekatere fotke so žal malce stresene. V naslednjih dneh pa očitno sledi nekaj premora, morda pa bo že nova akcija naslednji teden. A trenutni modeli kažejo na sušo, morda se še spremeni.
Max odboji so bili do 51 dbz-jev.

In še nekaj slik.

Vsekakor shelf leta na mojem koncu. Edino škoda, da ni prišel kakšno uro prej. Ampak deloma sem imel tudi srečo, ker čisto mrak pa še tudi ni bil, so se brez problema še videle vse strukture.

Lep pozdrav.  :icon_wink:

paradolf

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

Stormchaser

kripelj

Še en dokaz,  da se lepe strukture lahko pokažejo tudi pri relativno šibkih nevihtah. Šel si jo lovit in trud se ti je poplačal.   :praise: :buttrock:

Amadej13

Lp, Amadej

Capillatus

Citat od: kripelj dne 10. Julij 2015, 06:11:50
Še en dokaz,  da se lepe strukture lahko pokažejo tudi pri relativno šibkih nevihtah. Šel si jo lovit in trud se ti je poplačal.   :praise: :buttrock:

Hja sej shelf ni ravno vezan strogo na nevihte. In včeraj se je prizemna plast malo ogrela glede na višje sloje ki so bili še hladnejši zaradi fronte, in se je pač oblikoval shelf in parkrat je zagrmelo ker je še bilo toliko termičnih gradientov spodaj, sploh za shelf, ne pa višje za kakšno pravo nevihto, ker je bilo itak vse low-topped.
Drugače pa dober ulov ja. ;)

max