ZEVS Forum

Trenutno vreme ( 1. 7. - 15. 7. 2015 )

Začel/a uros1980, 01. Julij 2015, 14:02:44

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

max

Danes smo dosegli vročih 35,8°C, vlažnost pa se je ob šibkem vetru vseskozi gibala od 30-40%, za kratek čas ko je malo močneje pihnilo iz severne smeri se je spustila do 27%, tako da je čez dan kar bilo za zdržat. Ne vem kaj vam je nekaterim tako vroče v hiši, meni pride temperatura v mansardi od jutranjih 24°C do popoldanskih 28°C, vlaga pa od 48-50%, pa je za zdržat, samo ventilator imam prižgan da kroži zrak, pa je to to  :shrug:

Trenutno je zunaj 30,1°C, vlažnost 60%, veter 5,5km/h J-JV

mat89

Ja max eni so preveč razcartani i nsamo tarnajo nad vročino. Tudi jaz imam v mansardi 30-31 stopinj C je vroče imam pa tudi ventilator. Danes očitno v naših koncih ne bo nič z kakšno nevihto.
T:30,3 stopinj C
Tmax:34,2 stopinj C
Tmin:17,2 stopinj C
Vlaga:68%
Rosišče:24 stopinj C
Rosišče max:24,4 stopinj C
Head index:35,2 stopinj C
Max head index kar 41,7 stopinj C
Veter:2km/h
Veter max:12,9km/h

boro

Jasno

Temp.= 29,2°C
Tmax.= 34,3°C
Tmin.= 18,8°C
Vlaga: 61%
Zračni tlak: 1019,6hpa
Veter: 0,3km/h, smer JJZ
Najmočnejši sunek vetra: 17,2km/h

krispy123

Trenutno stanje
Zmerno oblacno, od zahoda se oblacnost gosti. Zato mislim, da bomo danes ponoci blizu tropske noci. Ampak vsaj meni se ni neke sile, sem odpeljal pred kaksno urco s kolesom enih 10 km, bolj hiter tempo in na kolesu je še kar prijetno. Seveda je pa velika razlika ze ko sem prisel do MB Studenci, kjer kar puha od betona gor.
Temperatura: 27,2C
Max temperatura: 35,1C
Vlaga: 69% hitro raste, sedaj lahko recem da je kar precej soparno postalo, cez dan je bila vlaga med 30-45%.
Rosišče: 21C
22.00: pocasi se hladi smo pri 23,9C. Res neverjetno toplo je se po vecini vecjih krajev v Sloveniji. Ponekod je se zdaj blizu 30C.

snowfrick

Citat od: max dne 06. Julij 2015, 19:36:36
Ne vem kaj vam je nekaterim tako vroče v hiši, meni pride temperatura v mansardi od jutranjih 24°C do popoldanskih 28°C, vlaga pa od 48-50%, pa je za zdržat, samo ventilator imam prižgan da kroži zrak, pa je to to  :shrug:
Podnevi nam je itak vsem podobno,gre se za noč in o tem je največ govora.
Ti naprimer ponoči lepo odpreš okno in je to to.Za razliko od nekaterih,ki odprejo okno in jim puhne v prostor vročina betona.Pa ventilator gor dol,ko ti nič ne koristi.Razen,če ga imeš ves čas uperjenega v sebe ko spiš,kar pa vsi vemo kaj pomeni za samo zdravje.Pa tudi vsi(no ja skoraj vsi)vemo, kaj pomeni, ko se celo noč limaš na posteljnino in nimaš nič od spanca...pa ti potem funkcioniraj čez dan...  :icon_acro:

Pri nas max 34°(malo je koprena vmes zavirala rast temp).Trenutno pa +27°C.
Na cesti(dovoz do hiše) je beton trenutno ogret na 34°C.Kako šele mora biti v kakem centru Ljubljane,kjer ni samo dovoz,ampak beton pri betonu in se bo do jutra ta beton zaradi velike površine ohladil samo melenkostno...Sočustvujem s tistimi,ki imajo tako sranje,ker sem tudi sam 25 let živel na mansardi brez klime s slabo izolacijo itd.Ob sedmih zjutraj pa so mi že prvi žarki obsijali streho. :icon_kava:

roky

Danes je bilo sončno in vroče. Proti večeru okoli 17:30 je zahodno od nas potovala nevihta. Padlo je par kapelj dežja :drool:.

Tmin 19,1°C ob 5:40
Tmax 35,7°C ob 16:20
Trenutno je temperatura 22,4°C
Vlaga 84%
Rosišče 19,6°C
Tlak 1018 hpa
Max sunek vetra 9,2 km/h S-SW 1 Bft ob 17:57

:wavey:

Smučar

Citat od: snowfrick dne 06. Julij 2015, 22:18:01
Podnevi nam je itak vsem podobno,gre se za noč in o tem je največ govora.
Ti naprimer ponoči lepo odpreš okno in je to to.Za razliko od nekaterih,ki odprejo okno in jim puhne v prostor vročina betona.Pa ventilator gor dol,ko ti nič ne koristi.Razen,če ga imeš ves čas uperjenega v sebe ko spiš,kar pa vsi vemo kaj pomeni za samo zdravje.Pa tudi vsi(no ja skoraj vsi)vemo, kaj pomeni, ko se celo noč limaš na posteljnino in nimaš nič od spanca...pa ti potem funkcioniraj čez dan...  :icon_acro:
Točno tako.

Citat od: snowfrick dne 06. Julij 2015, 22:18:01Pri nas max 34°(malo je koprena vmes zavirala rast temp).Trenutno pa +27°C.
Na cesti(dovoz do hiše) je beton trenutno ogret na 34°C.Kako šele mora biti v kakem centru Ljubljane,kjer ni samo dovoz,ampak beton pri betonu in se bo do jutra ta beton zaradi velike površine ohladil samo melenkostno...Sočustvujem s tistimi,ki imajo tako sranje,ker sem tudi sam 25 let živel na mansardi brez klime s slabo izolacijo itd.Ob sedmih zjutraj pa so mi že prvi žarki obsijali streho. :icon_kava:
Ja, v centru LJ se praktično do jutra ne splača odpirat oken, ker zunaj samo puhti. Ko se pa končno ohladi pod kakšnih 23°, pa že začne nabijat sonce in temperatura spet gor. Tukaj je edina rešitev klima. Trenutno zunaj še vedno 26°C in 19°C rosišče, notri pa 24°C in rosišče 14°  ;D
Kompresor klime dela non-stop zdaj že ene 48h in očitno bo še do srede zvečer.
Blagor tistim, ki lahko ponoči vsaj malo ohladite po naravni poti.

ŠTROMAR

Danes je šlo do vročih 35,9 °C, vlažnost pa se je spustila najmanj do 37%, rosišče max= 22,5 °C
Po tretji popoldne nas je prekrila oblačnost neviht v Polhograjcih, drugače bi šlo že dane do 37 stopinj. Po pol sedmi se je zjasnilo in sonce je še malo pogrelo. Toplotni indeks pa kar do 40,1 °C, a smo kljub temu delali zunaj tja do pol dveh. Seveda pa ne gre brez velikih količin vode in potenja, a to je vsaj meni nekako logično, ko gre za poletje.

V stanovanju/hiši pa se da s pametnim ravnanjem lepo ohladiti prostore s prepihom in zapiranjem in senčenjem oken. VsekaKOR Pa je predpogoj ustrezna toplotna izolacija sten in strehe in obvezna uporaba rolet na zunanji strani oken. Svoje doprinesejo tudi trislojan termopan stekla na vratih in oknih. Po lastnih izkušnjah so se temperature v prostorih samo z zamenjavo oken znižale za 1 do 1,5 stopinje poleti in obratno dvignile pozimi. Ampak za to je potrebno nekaj narediti in vložiti, ne pa samo jamrati.  :shrug:

Trenutna T= 23,6 °C
Rosišče = 19,6 °C
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

Smučar

Citat od: ŠTROMAR dne 06. Julij 2015, 23:04:03V stanovanju/hiši pa se da s pametnim ravnanjem lepo ohladiti prostore s prepihom in zapiranjem in senčenjem oken. VsekaKOR Pa je predpogoj ustrezna toplotna izolacija sten in strehe in obvezna uporaba rolet na zunanji strani oken. Svoje doprinesejo tudi trislojan termopan stekla na vratih in oknih. Po lastnih izkušnjah so se temperature v prostorih samo z zamenjavo oken znižale za 1 do 1,5 stopinje poleti in obratno dvignile pozimi. Ampak za to je potrebno nekaj narediti in vložiti, ne pa samo jamrati.  :shrug:
V spomeniško zaščiteni stavbi se ne sme vgrajevati zunanjih žaluzij/rolet in se ne sme spreminjati fasad s toplotno izolacijo, smo šli pred par leti skozi postopek obnove. Še okna smo komaj sprosili za nova termopan, seveda kopije starih, drago ko žafran. Pa naj bo dosti o tem.

V Lj ob 23h stanje nespremenjeno, še vedno 26°C. Pa lahko noč.

kripelj

Nenormalno vroče je bilo danes... segrelo se je do 36°C, trenutno pa ob 78% vlagi še vedno 25,8°C. V stanovanju imam 27, do jutra pa se ob vseh odprtih oknih ohladi za manj kot 1K.
Skratka muka, sploh za nas, ki vročino slabo prenašamo...

gregach

Dopoldne in sredi dneva je bilo (pretežno) jasno, popoldne pa se je najprej pooblačilo rahlo, kasneje pa celo delno do zmerno.

TRENUTNO STANJE:
Delno jasno
T=24,4 °C
Tmin=19,5 °C ob 04:40
Tmax=32,2 °C ob 14:21
Vlaga=74 %
Točka rosišča=19,5 °C, max danes 23,7°C ob 11:53
Brezvetrje
Max sunek=15,1 km/h

No pa smo končno prvič letos presegli 30 °C in to kar krepko. Za 1. tropsko noč je pa malo zmanjkalo, to noč pa bo verjetno brez problema ostalo nad 20 °C.
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

max

Prva tropska noč letos, min. 21,4°C , še dobro da sem bil na šihtu ob klimi, tam imam tudi zunanji termometer, zaščiten in kolikor sem ga lahko optimalno postavil, je šlo samo do 23°  :P (Celje)

Trenutno pa doma že 24,8°C ob 77% vlagi :icon_razz: danes bo pasje  :zajec:

Smučar

Tale tabelca pove vse. Temperatura praktično ni padla pod 22°C, rosišče pa ves čas na +20°.  :icon_exclaim:
Včerajšnja povprečna dnevna T pa dobrih 27°C, današnja bo verjetno še za kakšno stopinjo večja.  :icon_rolleyes:

Okna sem odprl samo zjutraj za 10min, da se je prezračilo, potem pa nazaj klima, ki je delala celo noč.

http://www.ogimet.com/cgi-bin/gsynres?ind=14015&lang=en&decoded=yes&ndays=2&ano=2015&mes=07&day=07&hora=22

EDIT: zanimivo, zmagala je pa Lisca s Tmin = 22,6

paradolf

Tudi pri nas letos prva tropska noč.
Tmin. +20.9°C
Včeraj Tmax. +32.4°C. Sadovnjak dobro niža temperaturo za stopinjo ali dve.
Ena nevihta je šla južno od nas, druga pa severno. Severna je bila bližje a nam ni namenila nobenih padavin.

Tudi jaz v mansardi. Zvečer imamo malo nad 30°C, do jutra pa se je danes ohladilo na 28°C. Smo navajeni in ni panike. V sredo bo fronti bomo prezračili  ;)
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

kripelj

Danes pa je zakurilo  :icon_eek: smo že na 31°C ob 62% vlagi... Če je včeraj šlo do 36 bi znalo danes do 37 ali celo 38, saj je kako stopinjo topleje glede na včeraj,  pa še oblačnosti ne bi smelo biti. Komaj čakam osvežitev jutri popoldne..