ZEVS Forum

Čejs na Primorskem(Socreb)14.6.2015

Začel/a mat89, 18. Junij 2015, 17:23:06

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

mat89

Sem razmišljal da sploh nebi naredil reportaže,saj ni bilo nobene pametne strukture,le nek zametek shelf clouda. Radarska slika je obetala več. Prešel nas je le močnejši naliv z kar nekaj udari strel.
Že od petka sem bili na liniji z Jernejem(Kripelj) ter Mitjom(thor) če bi šli na čejs v nedeljo. Glede na to da so bili pogoji dokaj obetavni ,Estofex je izdal level 2. Smo se zmenili da se ob 10 uri dobimo v Slovenski Bistrici. Tako smo ob cca 10:30 štartali proti Primorski na moj najdaljši čejs:) Dol smo prispeli ob cca pol enih. Glede na radarsko sliko ,ki je kazala nekaj padavin ob obali Istre ,smo se odločili da pičimo na Socreb. Ker na vidiku ni bilo nič zanimivega se odločimo da se gremo malo skopat na Debeli rtič. Ob cca 16 uri se nazaj vrnemo na Socreb ,kjer se srečamo Medovreme,Paradolfom,Aqaticom ,maticom19 . Odločitev je padla da slednji gredo na območje Savudrije ,mi pa smo se odločili da počakamo na Socrebu ob hladnem pivu :beerchug:

V popolni pripravljenosti

Animacija padavin

Pogled na Tržaški zaliv je postajal vse bolj črn

V zraku je bilo ogromno vlage,ki je preprečila lepši  pogled proti morju ter boljšim posnetkom

Pogled na bližajočo nevihtno linijo iz smeri Pirana

Nek zametek shelf clouda ,ampak glede na radar je obetalo več.

Koper v dežnih zavesah

Edina boga ujeta CG strela s pomočjo ND 500 filtra

Dežne zavese so bile čedalje bolj blizu

No tukaj pa je bil čas za umik.

Vreme nas je tokrat fajn zafrkavalo ,saj je bila v času vračanja z Primorske lepa nevihta na Štajerskem ,še posebej v Mariboru ,kjer je bil lep shelf cloud.

Kljub prvem daljšemu čejsu in ne po kakšnem uspešnem ulovu je dan ob prijetni družbi minil lepo.Upam da še letos to ponovimo.

kripelj

Ja, kljub bolj revnemu nevihtnemu dogajanju smo se imeli fajn  :icon_wink: Bom ob priliki priložil še jaz par svojih kar v to temo. Ob naslednji obetavni napovedi pa pičimo spet  :icon_cool:

snowfrick

Saj navsezadnje nima veze,a je bilo kaj pametnega ali ne,važno,da se pokaže volja. :praise:
Kolikokrat sem že jaz v enem dnevu skuril za več kot 10 evrov bencina,ko sem skakal iz enega konca Velenja na drugega,da bi ujel kaj pametnega,pa sem na koncu dobil...NIČ. :icon_lol:
Drugič me pa poberete na izvozu iz avtoceste za Velenje in pičimo skupaj naprej proti primorski. :P

mat89

@snowfrick ,smo na vezi drugič ,več nas je bolje je ,pa še manj stroškov je ;D

paradolf

Ja, tisti dan ni bilo sreče, ampak Primorska bo počakala in prepričan sem da še letos ujamete kaj res dobrega :icon_wink:
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2