ZEVS Forum

Trenutno vreme ( 16. 6. - 30. 6. 2015 )

Začel/a uros1980, 16. Junij 2015, 05:22:08

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

računalnik

Še vedno zmerno dežuje, temperatura se je spustila do 11 stopinj.

Btw, krasen dan za varjenje piva :icon_mrgreen:

Trocki

Vreme bo! :)

ŠTROMAR

Močno dežuje
Trenutna T= 11,8 °C
Zaenkrat smo pri 72 litrih dežja
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

roky

Dežuje od dopoldan cel dan do sedaj. Vmes tudi na vsake toliko časa grmi. Padlo je veliko dežja :icon_rolleyes:.

Temperatura 12,1°C
Vlaga 91%
Rosišče 10,9°C
Tlak 1014 hpa
Max sunek vetra 8,9 km/h S-SW 1 Bft ob 11:37
Padlo je 110 mm dežja pa še se bo nabralo, me zanima ali bomo prišli do 200 mm :icon_haha:.

:wavey:

sasolaguna

Okoli 70 litrov tudi v Zalogu..grmi, bliska in močno dežuje....

simon28

Danes je oblačno in deževno. Na trenutke močneje dežuje :icon_biggrin:. Bo saj dobro zalilo :drool:.

Temperatura 10.9°C
Vlaga 93%
Rosišče 9,3°C
Tlak 1015 hpa
Največja hitrost vetra 28,4km/h 4Bft ob 13:26
Padavine danes 76,2 mm

:wavey:

Amadej13

Manjša nevihta nič posebnega :) :) :) :)
Lp iz istre

Lp, Amadej

gregach

Od 19:30 dalje rahlo, le na trenutke zmerno, dežuje, saj se nad nami vseskozi obnavlja padavinska luknja.
Grmenja še nisem slišal (enkrat se mi je nekaj zdelo, ampak nisem siguren, tako da zaenkrat današnji dan ni "dan z nevihto"), je pa popoldne bilo nekaj megle.

TRENUTNO STANJE:
Dežuje
T=10,8 °C
Tmin=10,4 °C ob 21:12
Tmax=17,2 °C ob 06:57
Tlak=1017,7 hPa, trenutno se je naraščanje ustavilo
Brezvetrje
Max zabeleženi sunek danes=27,3 km/h ob 12:07
Padavine danes do sedaj=60,7 mm
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

krispy123

Trenutno stanje
Oblačno, rahlo dežuje
Temperatura: 11,4°C
Vlaga: 98%
Padavine danes do tega trenutka: točno 60 mm, zjutraj in dopoldan smo imeli srečo s padavinami, a popoldan pa je glavnina šla malce preveč zahodno, saj bi obratno lahko tudi mi dobili blizu 100 mm. Padavine v moji širši okolici: Maribor Tabor: 46 mm Lovrenc na Pohorju: 70 mm.
Padavine torej v mesecu juniju: 131 mm
Padavine v letu 2015: 588 mm
Zemljo je res lepo zalilo in sedaj o kakšni suši vsaj kakšen teden nebo govora. Je pa šlo po pričakovanjih kar se tiče Savinjske doline, Velenja, Posočja danes, osebno sem pričakoval takšno količino padavin, glede na ugodno smer narivanja vlažnih zračnih mas na pregrade...

najed

Vrbičan

Na našem koncu danes brez večjih posebnosti,padlo je 85 mm. V I. Bistrici je padlo 96.8 mm
T. 11°C
Vlaga: 88%
Reka je "lepo"narasla v spodnjem toku
VP Vrbica pri Ilirski Bistrici-
Davis vantage pro 2
Davis vantage vue

snowfrick

Tako.Torek je za nami in končali smo ga pri 94.5 litrih(največ v slabih treh letih odkar merim).
Na srečo že par ur samo rahlo do zmerno dežuje.

klempo

Dežuje pri 10 °C
Vlaga: 97 %
Piha rahel severni veter
V zadnjih 24 (oz. bolje rečeno 10) urah je padlo točno 80 mm padavin, praktično vseskozi je grmelo, pogosti so bili zelo močni nalivi

MINIMAX

Lj-Polje

oblačno
11°C

skupaj zaenkrat padlo 88,7 mm dežja
MINIMAX
Lj-Polje

paradolf

Oblačno +10.1°C
Hladna fronta se umika

Danes 4.8mm, v tem poslabšanju 93.2mm kar je res lepa cifra.

Kot se vidi s posta Amadeja, smo pri Umagu ujeli res lepo strukturo na hladni fronti. Ravno čez nas je šel kot kaže bow echo segment glede na radarsko prezentacijo ali pa skuall line. Skratka dobili smo malo toče, obilo vetra in nato na cesti nabasali na precej debelo vejo drevesa ko smo poiskušali priti pred linijo v norem nalivu. Vidljivost je bila praktično nična. Z Maticem sva nato skupaj odmaknila vejo s ceste ki jo je popolnoma blokirala tako da so lahko turisti nemoteno nadaljevali svojo vožnjo, mi pa smo nato obupali v lovu ker so bile nemogoče razmere za vožnjo na gust fronti.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2