ZEVS Forum

Nevihta nad osrednjo Gorenjsko

Začel/a gorenjskaKR, 10. Junij 2015, 17:56:16

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

gorenjskaKR

Kot sem obljubil sledi nekaj fotk včerajšnje močne nevihte, ki se je razbesnela v pozno popoldanskih in večernih urah. Kuhati se je pričelo okoli Kamnika, nato pa se je nevihta začela pomikati proti Brniku in naprej proti Kranju. Ko sem bil na poti iz Ljubljane (kjer je bilo še 30 st) na Smledniški grad sem opazoval izrazito dežno zaveso nad Vodicami. Tik preden sem zavil iz avtoceste sem priletel točno v nevihtni outflow z manjšim malivom, kjer je veter dosegal hitrosti cca 60-70 km/h, saj je drevju kar dobro obralo listje. Ob samem prihodu na grad me je že čakal Neurje, s katerim sva spremljala nevihto na pohodu proti Kranju.

Prihod nevihte iz Vodic:

Nato je pol ure deževalo z močnim vetrom, zato sva zavetišče poiskala v avtu, da se zadeva umiri, nato pa se je začel show...
Sedaj pa preidimo na slikovni material (prvih nekaj slik rahlo potresene, ker so slikane iz roke na brzino):

Premik nevihte nad Sorško in Kranjsko polje:

Razelektritve........

Tale je bila pa glasna in natančna  :clap:

Še njen crop

Nato pa se je začela veselica zopet nad Brnikom in Krvavcem:

Takole.. bil je čudovito preživet večer ob spremljavi svetlobno zvočnih efektov... Marsikatero sliko bi lahko še rezal da bi dobil bližje posnetke, vendar pa mi časovno ne znese  :icon_cry:
Upam, da nisem predolg in da sem vam pričaral vsaj nekaj utrinkov naše večerne veselice na prostem  :icon_haha: :wavey:

Aquatic

Lepe fotke. Sta pa imela super razgled iz Smledniškega gradu. Lokacija je odlična, vendar zelo izpostavljena, zato ob nevihtah previdnost ni odveč.  :icon_wink:
Davis Vantage Pro2

mat89

Ja pravi show ste imeli ,res lepe fotke :icon_wink:

snowfrick

Brez dvoma najlepše poslikane strele letos :icon_wink:

paradolf

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

kripelj

brežičan

gregach