ZEVS Forum

3. vremenska stava 2015: Količina padavin in višina snega 4.-8. februarja 2015

Začel/a ŠTROMAR, 03. Februar 2015, 00:00:36

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

ŠTROMAR

Vreme se dogaja sto na uro in prihajo vedno nove želje in zahteve po vremenskih stavah. Tudi tokrat pa se bo treba še malo bolj potruditi za točke:

-   prvič stavimo na skupno količino padavin v mm (dež in staljen sneg) na ZEVS postajah Čepovan, Gradišče nad Pijavo gorico, Griže pri Žalcu, Leskovec, Ljubljana Koseze, Orešje  pri Ptuju, Podljubelj, Rakitna, Rudnica, Šentjošt nad Horjulom in Zatolmin v času od vključno srede, 4.februarja do vključno nedelje, 8.februarja 2015,
-   drugič stavimo na skupno višino snega v cm na ARSO postajah letališče Brnik(JPL), letališče Cerklje, letališče Lesce  in  letališče Maribor(ERM) in ZEVS postajah Gradišče-Brkini, Leskovec, Ljubljana Koseze, Logatec, Podgorje-Kamnik, Trbovlje, Ruše in Žiri v soboto, 7. februarja 2015 ob 7.00.

Trenutni podatki za sneg za ARSO postaje so dostopni na naslovu - http://www.arso.gov.si/vreme/napovedi%20in%20podatki/padavine_odeja.html.
Podatki za sneg za ZEVS postaje so dostopni na naslovu - http://www.krtina.com/Napoved/Sneg.asp

Stavite lahko do torka, 3. februarja do 24. ure, tako da mi svoje stave v zgolj predpisanem vrstnem redu postaj pošljete na ZS.
Koseze /vreme.zajcek.org/koseze/
Gradišče /vreme.zajcek.org/gradisce/
KG /vreme.zajcek.org/krgora/

medovreme

Tule sem zbral vse VP, ki so v stavi v malo bolj pregledni obliki, malo v pomoč.

ZEVS VP                                       Skupne padavine (v mm) 4. - 8.2.15 (24:00)
Čepovan   
Gradišče nad Pijavo gorico   
Griže pri Žalcu   
Leskovec   
Ljubljana Koseze   
Orešje  pri Ptuju   
Podljubelj   
Rakitna   
Rudnica   
Šentjošt nad Horjulom    
Zatolmin   

ARSO VP                                     Višina snega (v cm) 7.2.2015 (7:00)
Letališče Brnik (JPL)   
Letališče Cerklje ob Krki   
Letališče Lesce   
Letališče Maribor (ERM)   

ZEVS VP                                     Višina snega (v cm) 7.2.2015 (7:00)
Gradišče Brkini   
Leskovec   
Ljubljana Koseze   
Logatec   
Podgorje Kamnik   
Trbovlje   
Ruše   
Žiri   

lp, Marko
Kaj je na obzorju?

max

Samo vprašanje glede padavin......padavine do sobote 7.febr. do 24h? ali vključno z nedeljo 8.febr. do 24h?

medovreme

Kaj je na obzorju?

ŠTROMAR

Takšne so tokratne stave:

maestro

VP Bohinjska Bistrica
http://meteo-bohinj.si

grajbos

ŠTROMAR

ŠTROMAR

Še danes počakam za morebitne podatke iz Čepovana. Če jih ne bo, bomo to postajo izvzeli iz tokratne stave in objavili rezulatate.

ŠTROMAR

Čepovan sem izločil iz stave, ker ni bilo možno dobiti podatkov. Malo sem tudi sam kriv, ker nisem predhodno preveril oz. pridobil potrditve, da bom prejel podatke za določeno časovno obdobje. Mea culpa!

Tukaj so rezultati tokratne stave in obračun kazenskih točk.

Čestitke zmagovalcu  :clap:

ŠTROMAR

Kljub vsemu sem pridobil tudi podatke za padavine za Čepovan in posledično ponovno izračunal kazenske točke. Zmagovalec seveda ostaja isti, prišlo je le do sprememb na mestih 4. 5. in 6.
Takole izgleda končni obračun 3. vremenske stave v letu 2015:

Čestitke zmagovalcu  :clap: