ZEVS Forum

Prihod nevihte iz Dravskega polja nad Haloze (14.5.2016, Leskovec pri Ptuju)

Začel/a krispy123, 16. Maj 2016, 12:36:33

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

krispy123

Torej na ta dan sem šel kosit na moj vikend v Haloze, natančneje okolica Leskovca pri Ptuju. Zjutraj pogledam še razne vremenske modele, ki niso nakazovali nič kaj posebnega. In seveda ker nisem nič pričakoval sem vzel zraven samo telefon. A že po poti proti Halozam opazim kar lepo kipenje proti Avstriji in si že po tihem mislim iz tega pa morda bo kaj malega. Kasneje prispem na vikend in ravno začnem kositi, ko vidim kako se tista linija lepo krepi v smeri proti jugu. In seveda kaj hitro zgrabim telefon v roke in se odpravim na lokacijo z še kar ok razgledom proti severu. Čeprav nisem bil najbolj zadovoljen, ker bi lahko šel na vrh griča (cca 10 minut vožnje), ampak bi verjetno en del te nevihte zamudil. Na slikah se en delček verjetno wall clouda in možne right mover supercelice skriva malce za hribčkom. Po radarju je bilo videno, da je nevihta zavila malce v desno na poti proti južnemu delu Dravskega polja. Več pa naj vam povedo slike same, vsekakor je tole bila zelo lepa fotogenična nevihta, pa tudi če ni bila supercelica.
Radar.

In še slike, za slabše fotografije sem pa kriv popolnoma sam. Telefon ne more delati čudežev.  >:(

Od tule dalje je postajalo zelo zanimivo. Opazil sem kar nekaj rotacije. Vsekakor že skoraj 1 leto nisem poslikal takšnih struktur.

Na levi strani nevihte se je začel delati shelf cloud, bolj proti desni pa je bil že nekaj časa viden verjetno že prej omenjen wall cloud.

In ko že mislim da bodo vse strukture razpadle se nevihta znova okrepi nazaj.

Za maj je bilo res top.

Veselje za slikanje neviht sem pa vsekakor dobil nazaj. V prihodnje pa bom bolj pripravljen na vsako posamezno situacijo in bom vedno vzel zraven fotografsko opremo. Tole je bila lepa šola za mene.

paradolf

Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

kripelj

Nanika1991

krispy123

Hvala vsem, upam da je to bil le uvod v odlično nevihtno sezono.  ;)