ZEVS Forum

Trenutno vreme (16. 01. - 31. 01. 2015)

Začel/a uros1980, 16. Januar 2015, 05:43:59

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

zelva

Po krajšem premoru, ko se je že skoraj pokazalo sonce zopet sneži. Pihati je začel severni veter.

Temperature +0,9°C in rosišče -1°C še nista začela padati, kar kaže da nas hladen zrak še ni zajel.

Takole pa je zgledalo ob 11ih. Intenziteta 10cm/h:

mat89

zmerno na čase močno sneži ,zračni tlak postopno raste dosegli smo nov rekord in sicer je ob 12:05 padel na 976,1hpa ,pričakoval sem manj ,vendar ciklon ni tako globok kot je še kazalo včeraj. Padlo je 10,8mm ,približno enako ali malo manj še pričakujem do večera. Snega pa trenutno okrog 1cm ,pač južen sneg ,k ise počasi nabira in sproti tali ,do večera še pričakujem kakih 5cm.
T.0,7.C
Rosišče:0 stopinj C

ANDONE

lj.bežigrad rahlo dežuje ne duha ne sluha o snegu... 1 stopinja

zjutraj ga je vrglo 20cm+ sedaj ga imamo nekih 15 :icon_wink:

edit: sneg dež ledene kroglice...aaakcija radar se polni na jugu!! :drool:

Ledeni

Pri nas na JV je včeraj zvečer padlo nekaj snežink, danes dopoldne pa je občasno rahlo deževalo. Snega seveda ni. Temperatura počasi navzgor, sedaj je na +4,1°C.
Je pa sedaj začela padati sodra in vmes tudi posamezne snežinke. Na Gorjancih na 800 m.n.v. pa že sneži. Morda smo sedaj mi na vrsti.

black_rider

Citat od: Ledeni dne 30. Januar 2015, 13:36:30
Pri nas na JV je včeraj zvečer padlo nekaj snežink, danes dopoldne pa je občasno rahlo snežilo. Temperatura počasi navzgor, sedaj je na +4,1°C.
Je pa sedaj začela padati sodra, na Gorjancih na 800 m.n.v. pa že sneži. Morda smo sedaj mi na vrsti.

Podobno v Novem mestu, padajo zmrznjene kapljice. Čakam na rundo... :buttrock:

paradolf

Lj-Dobrunje
Oblačno, pada dež s snegom.
Občasno tudi rahlo dežuje, večinoma pa zadnjo uro mix dežja in snega. Sneg je že lepo zbilo z dreves, tako da tiste jutranje idile ni več. Verjetno bo še nekaj malega snega v prihodnjih urah.

Zaenkrat pa veliko razočaranje za Kamniški konec kjer se je očitno uresničila tista luknja na nekaterih modelih. Južno od nas sneg, pri nas pa dež kljub temu da smo severno.... razočaran... :(

Edit 13.52: Dobrunje...prešlo v sneg, je pa na meji.
Edit 14.52: Dobrunje...močno sneži spet
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

march

Ponovno je pričelo padati; pada zrnat sneg, piha rahel SZ veter.
Trenutno dobrih 5 cm južnega snega.

Lp, march

gregach

V Šentjurju je v sneg pričelo obračat ob 10:30. Ob rahlih padavinah je padal tudi dež, sicer pa je večinoma močno snežilo(snežinke tudi 4 cm premera). Do 13. ure ga je padlo 2-3 cm. Nekaj podobnega tudi pri meni doma po poročanju domačih( verjetno malo poznejši prehod v sneg, saj je ob 11:23 T bila še 1,3 ° C, nato pa hiter padec na 0,3° C).
Na VP Rudnica do sedaj 9,3 mm padavin, okrog 5 mm od tega v snegu ( včeraj+danes)
Po 13. uri pa je na poti v Celje padal wintry mx, v CE pa suho in manj kot 5 cm snega.
Trenutno ni videti sneženja.
"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

Predator

Litija rahlo dežuje 1°C, 3cm plundre

Serpentinšek

Domžale: rahel dež s snegom, +1.
Na tleh 6 cm plundre. Južneje, v Ljubljani pa 15 cm. Nič mi ni jasno. Bermudski kvadrant pač  :icon_mrgreen:
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

matic19

Oblak69

Šentjošt nad Horjulom, 642m

Pred pol ure je pričelo zopet močneje snežiti RR= 4,1mm/h  :icon_bird:  SIPAJ

Dopoldan smo bili od 9 do 13 ure brez električne energije zato tudi ni bilo mojega javljanja.
Najvišja izmerjena snežna odeja je bila okoli 11: 30 ure in sicer natanko 40 cm.

Ostali podatki:

T= -1,0 °C
Tmax= 0,1 °C ob 12 :45
Vlaga= 94 %
Zračni tlak= 974,7 hPa
Piha severni veter okoli 5 km/h

Padavine danes= 35,1mm, včeraj 4,6 mm

wannabe

Končno tudi pri nas prešaltalo v čisti sneg. Sneži  ;D

Snoop

Maribor je kot kaže končal s snegom do nedelje  :icon_wink:
I LeT My Little HoMiEs RiDe On YoU