ZEVS Forum

Trenutno vreme (16. 01. - 31. 01. 2015)

Začel/a uros1980, 16. Januar 2015, 05:43:59

Prejšnja tema - Naslednja tema

0 Člani in 1 Gost gledajo to temo.

Perice

Sneži, pri 0 stopinjah. Sneg se počasi oprijemlje, tako da imamo prvi cm snega.:-) malo naprej od mene pa že cca. 5 cm snega. Presenečenje tole danes. :icon_razz: škoda pa, da ni bilo včeraj dovolj hladno za sneg po nižinah.
Ni nam lahko... :)

Trocki

Jutranji pogled na zasnežene hribe mi ni dal miru, tako da sem se po kosilu odpravil na Javornik nad Črnim Vrhom.  :icon_biggrin:
Snežna odeja se začenja na cca 1000mnv. Na vrhu je bila ob 14:30h temperatura 0°C, 7cm snega ter precej ivja.

Vreme bo! :)

ANDONE

nevem kje podatek, da lj.ob 20ih dežuje in 2 stopinji, ker samo malo kaplja rosi/rahel dež max...fen :shrug: drugače pa vmes kaka deformirana kaplja

snowfrick

Citat od: drinky666 dne 24. Januar 2015, 16:45:02

Fotografije pa prihajajo iz Graške Gore. Fotografirano pred kakšno uro
zdaj sem bil gor in je že vsaj 10 cm novega,pa še vedno je fajn snežilo.

mat89

Rahlo sneži ,tole danes pa je presenečenje
T.1,4  stopinj C
Padavine:4,4mm

Serpentinšek

Povsem zgrešena današnja napoved. Padavine naj bi zjutraj ponehale, nato dopoldne, popoldne pa naj bi "sprva" še rahlo deževalo. :icon_lol:
Hrvaški DHMZ pa je zadel v polno s "oborinama na granici kiše i snijega" še čez cel dan.

Danes popoldne je tako v Domžalah in Zgornjesavinjski padlo več kot pa včeraj. Pri meni je včeraj padlo 0,1 mm, danes pa malo več.   :icon_mrgreen:
Kljub nadmorski višini 440 metrov, ni v Bočni bilo nič od sneženja, verjetno zaradi slabe intenzitete. Pobeljeno šele nekje nad 700 m.

Takole je izgledal radar s temi brezveznimi in trdovratnimi padavinami, ki mi že počasi najedajo...

Bo pa kot kaže vse prej kot brezvezno proti koncu prihodnjega tedna. ;)
LP iz pad. postaje Domžale :)
Naš kotiček v Bočni: https://i.postimg.cc/43ZXNMgc/Bocna-mix.jpg

TgT

To rahlo sneženje danes ni presenečenje ampak čisto prava provokacija :)

krispy123

Trenutno stanje
Oblačno, rosi. Danes pozno popoldan, zvečer je rahlo deževalo, zraven pa so se mešale tudi snežinke, a se ni in ni hotelo ohladiti. Višina kjer se začenja sneg je na 500-550 m nadmorske višine. Jutri zjutraj pa grem malo pogledat na 1000m (Glažuto), če je res pol metra novega. Vse skupaj bom seveda poslikal.
Temperatura: 1.8°C
Vlaga: 98%
Padavine danes: 9 mm, včeraj 33 mm, skupno pa kar 42 mm. Si ne prestavljam koliko snega bi tole bilo. Pač ni bilo znova sreče s temperaturo.  ::) Jasno je nekaj vzhodni del Dravske doline, med Lovrencom na Pohorju(400m) in Rušami(309m) je padavinski zmagovalec tega poslabšanja. Po vsej verjetnosti je tudi na vzhodnem delu Pohorja zapadlo največ snega v celotnem delu države. Na 1250 m (Arehu) je več snega kot pa na Voglu, ki je kar precej višje.

gregach

Proti večeru so se padavine nekoliko okrpeile, vse do sedaj je rahlo, občasno tudi zmerno snežilo. Padlo je dober cm snega, na avtu slaba 2 cm. Na 550 m.n.v. je snega 3-4 cm in kar solidna idila.

TRENUTNO STANJE:
Posamezne snežinke
T=0,2 °C
Tmin=0,1 °C ob 22:31
Tmax=3,8 °C ob 00:05
Vlaga=92 %
Tlak=1014,6 hPa
Brezvetrje
Max zabeleženi sunek danes=30,9 km/h ob 01:20
Padavine danes=2,6 mm + pozno popoldansko in večerno sneženje (se mi dalo ogrevanja vklapljat)

Takole izgleda pri meni (včasih smo rekli: "bolš ko šuh v rit"  :icon_mrgreen:):

"Baba je tako kot oblak: če gre stran bo morda še lep dan."

boro

Delno jasno

T= -0,5°C
Vlaga : 91%
Zračni tlak: 1014,2hPa
Veter: brez vetra, smer V
Padavine danes: 0,0mm

mat89

zmerno sneži :beerchug: Zopet vreme preseneča
T.2,4 stopinj C
Tmin:1,1stopinj C
Padavine:0,2mm
Padavine včeraj:4,8mm

Pa smo deležni 2 sneženja v januarju,ki bo zadnjo ta mesec. Žal je brez učinka saj je pretoplo.

paradolf

Oblačno. Skozi oblačnost proseva sonce.
+1.9°C
Rahlo pihlja
Tmin. +0.1°C

Včeraj popoldan in zvečer je malo kapljalo pri okoli +3°C.
Popoldan je bila meja sneženja skoraj na 1000m, zvečer pa je bila verjetno dokaj nizko, a je bilo padavin zanemarljivo malo.
Kdor visoko leta dalec vidi :)
http://www.youtube.com/watch?v=5NgXE1X-XyM
Davis Vantage PRO2

kripelj

Rahlo naletava pri 3,6C in kar mocnem SZ vetru  :icon_wink:

Trocki

Citat od: mat89 dne 25. Januar 2015, 09:18:56
Pa smo deležni 2 sneženja v januarju.

Pri nas zaenkrat 2 sneženja v celi zimi do sedaj. Prvič je zapadlo 22cm, drugič pa 1cm. Upam da pridemo konec tedna mi na vrsto z mejno situacijo.  :buttrock:
Pretežno oblačno pri temperaturi 1,3°C.
Vreme bo! :)

kintom07

VP MOTNIK

Zmerno do pretežno oblačno pri temperaturi 2,9°C
Padavine v tem poslabšanju le 2,4mm
Snežilo je nad okoli 550mnv
Davis Vantage Pro 2 Plus
http://motnik.zevs.si.